• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

Zonguldak Valisi “Sağlıkçılar bize yük oldular” sözü için özür diledi, yine suçladı!

Sağlıkçılara yönelik sözleri için özür dileyen Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, açıklamasında yine sağlıkçıları suçlayan bir ifade kullandı.

18 Nisan 2020
Süre:4dk Okuma
Zonguldak Valisi “Sağlıkçılar bize yük oldular” sözü için özür diledi, yine suçladı!
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, “Sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Bize yük oldular” ifadelerine kamuoyunda yükselen tepkiler üzerine, “Sağlık çalışanlarımızın üzülmesine sebep olmuşsak kendilerinden açık yüreklilikle özür diliyorum” dedi. Ancak Bektaş’ın açıklamasında, “Sağlık çalışanlarımızın özellikle son dönemde kendilerini koruyamamaları nedeniyle, tabloda istenen iyileşmenin sağlanamaması ile yaşanan hayal kırıklığı maalesef sözlerimize yansımıştır” diyerek, yine sağlıkçıları suçlayan bir ifade kullanması dikkat çekti.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, İl Pandemi Kurulu toplantısının ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner ve Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ile birlikte bir basın toplantısı düzenlemişti.

Zonguldak Valisi: “Sağlıkçılar kendilerini koruyamadı, bize yük oldular”

Toplantıda konuşan Vali Bektaş, sağlıkçılara yönelik tepki çeken şu ifadeleri kullandı:

“Bütün rakamımız 567 iken, bu rakamın içerisinde maalesef 137 sağlıkçımız var. Sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Baştan bu tarafa herkes üzerinde duruyor. Her türlü tedbir alınmasına rağmen, sağlıkçılarımız hastalarla olan diyalogları korudular. Ama birbirlerinin diyaloglarında kendilerini korumadılar. Bu konuda da bugün en yüksek perdeden bütün yetkili arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran olaydır. Normalde sağlıkçılarımızın bize getirdiği yük olmasaydı belki de biz bu gün geri dönüşü konuşacaktık. Bu da gerçekten zor oldu.

Sağlıkçılarımızı misafirhanelerde misafir ettik. Devletimiz oturdu düşündü ücret almadı. Yemeklerinden de ücret almadı. Servisleri de sağladık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya soktular. Hem de bizi sıkıntıya soktular. Artık herkesin bu işi öğrenmiş olmasını varsayıyoruz. Aslında sağlıkçılarımız bizim kahramanlarımız. Ön cephede savaşanlarımız. Kendi hayatlarını ortaya koyuyorlar.”

Vali Bektaş özür diledi!

Açıklamanın ardından kamuoyunda yükselen tepkiler üzerine Zonguldak Valiliği tarafından ‘kamuoyuna duyuru’ başlık bir açıklama yapıldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Bektaş, şu ifadeleri kullandı:

“17 Mart tarihinde valilikte düzenlenen basın toplantısında ilimizle ilgili Pandemi konuları konuşulmuş, olayın geldiği aşama, alınması gerekli önlemler, yapılan çalışmalar, aksayan hususlar, olayın kökenleri ve etkenler konuşulmuş, kamuoyundaki tereddütler giderilmeye çalışılmıştır. Bu çerçevede sağlık çalışanlarımızın kendilerini koruyamamalarından kaynaklı husus da gündeme gelmiş bu konunun çözümü için de yapılacaklar açıklanmıştır.

“Hayal kırıklığı sözlerimize yansıdı” dedi, yine sağlıkçıları suçladı!

Konuşmanın basına yansımasıyla, konuşmada sağlık çalışanlarımızı, kastı aşsa da üzecek, yanlış anlamaya uygun ifadelerin telaffuz edildiği ortaya çıkmıştır. Tabii ki konunun asıl sahibi sağlık camiasını üzmek gibi bir kasıt asla söz konusu değildir. Her şeye rağmen bu sıkıntılı günlere de sağlık çalışanlarımızın üzülmesine sebep olmuşsak kendilerinden açık yüreklilikle özür diliyorum.

Olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz açıktır. İlimizin de bu tabloyu çok şiddetli yaşadığı ortadadır. Pandemide ülke geneli ölüm oranının, yoğun bakımdaki hasta sayısının üç katı rakamlarla ilimizde karşı karşıya kaldık. Buna rağmen bütün kamuyu seferber ederek, vatandaşımızı ciddi sınırlamalara zorlamışken, sayın sağlık bakanımızın açık beyanına da yansıdığı şekliyle izolasyonda yüzde 99’luk bir başarıyı yakalayarak tabloyu neredeyse olumluya döndürmüşken, sağlık çalışanlarımızın özellikle son dönemde kendilerini koruyamamaları nedeniyle, tabloda istenen iyileşmenin sağlanamaması ile yaşanan hayal kırıklığı maalesef sözlerimize yansımıştır. Konunu bu çerçevede değerlendirilmesini ilgililerden bekliyor, bu mücadeleyi sırtlayan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün kamu görevlisi arkadaşlarıma ve STK temsilcilerimize, basın mensuplarımıza, yoksunluklara sabreden vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Biraz gecikmeli de olsa bu işi başaracağımıza umudumuz tamdır”

İHA

Etiketler: Erdoğan BektaşkoronavirüspandemiZonguldak Valisi
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Johnson & Johnson’ın koronavirüs aşısı ABD’de onaylandı!
Dünya

Johnson & Johnson’ın koronavirüs aşısı ABD’de onaylandı!

28 Şubat 2021
Pandemi güncesi: Dünyada ölümler 1,5 milyonu aştı, umut aşılarda!
Bilim

Koronavirüsten ölme olasılığını arttıran genler bulundu!

28 Şubat 2021
Sağlık Bakanı Koca: “İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir üçüncü zirveyi yaşıyor”
Güncel

Koronavirüs vaka sayısı hangi illerde düştü, hangi illerde arttı?

27 Şubat 2021

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Midyeciler Midyeci Ahmet’e seslendi: Mersin’de şube açma!

Midyeciler Midyeci Ahmet’e seslendi: Mersin’de şube açma!

28 Şubat 2021
Tüketiciyi üzen haber: Et ve süt zamlandı

TESK’ten zincir market tepkisi: Tüm ürünleri satarak haksız rekabet oluşturuyorlar

28 Şubat 2021
Ünlü iskendercide 12 yılda 6 milyon liralık vurgun! Şoke eden ifadeler…

Ünlü iskendercide 12 yılda 6 milyon liralık vurgun! Şoke eden ifadeler…

28 Şubat 2021
Dünya GAFAM’dan büyüktür: Teknolojide yerlileştirme atağı!

Dünya GAFAM’dan büyüktür: Teknolojide yerlileştirme atağı!

28 Şubat 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.