Gıda Hattı

Zeynep Bastık kimdir? Zeynep Bastık hayatı

10 Haziran 2022, 14:04
Paylaş
Zeynep Bastık kimdir? Zeynep Bastık hayatı
Zeynep Bastık kimdir? Başarılı bir şarkıcı olan Zeynep Bastık hayatı ve kariyeri ile ile merak edilen isimlerin başında yer alıyor. Eşi Tolga Akış ile boşanacakları konuşulan Zeynep Bastık biyografisi...

Zeynep Bastık kimdir? Türk şarkıcı ve oyuncu olan Zeynep Bastık hayatı ve Tolga Akış'tan boşanacağı iddiası ile gündem oldu. İşte Zeynep Bastık hakkında her şey...

Zeynep Bastık biyografi

doğum; 8 Temmuz 1993, Çanakkale

mesleği; Türk şarkıcı-şarkı sözü yazarı ve oyuncu.

Zeynep Bastık hayatı

Zeynep Bastık 8 Temmuz 1993'te Çanakkale'de doğdu. Üç yaşındayken ailesi İzmir'e taşınınca ortaokul ve liseyi burada tamamladı. Anneanne tarafından Arnavut kökenlidir. 2010'da İzmir'de cover grubu "Jackpot" ile profesyonel müziğe başladı. 2012'ye kadar bu grupla birlikte İzmir, Eskişehir ve Bursa gibi şehirlerde sahne aldı. Bir süre Anadolu Ateşi'nde dansçı olarak da yer aldı. Murat Dalkılıç'ın "Lüzumsuz Savaş" adlı şarkısına vokalistlik yaptı ve Dalkılıç'ın vokalistliğine üç yıl devam etti. Dalkılıç'ın desteğiyle ilk teklisi "Fırça"yı 2014 yılında yayımladı. Ardından Dalkılıç'ın vokalistliğini bırakıp solo kariyerine devam etti. Rapçi Ezhel'in "Felaket" adlı şarkısına yaptığı cover ile çıkış yakaladı. Bu cover dışında Fikri Karayel, Harun Kolçak, Ümit Sayın gibi isimlerin şarkılarını seslendirdi ve YouTube üzerinden yayımladı. Bu cover'lar tanınmasında etkili oldu. Anıl Piyancı ile birlikte 2019'un Haziran ayında "Bırakman Doğru mu?" isimli bir tekli yayımlandı. Ayrıca Adı Mutluluk, Yasak Elma, Sil Baştan ve Umuda Kelepçe Vurulmaz isimli gençlik dizilerinde rol aldı.

2019'da Adidas'ın, 2020'de ise Elidor'un reklam yüzü oldu. 2021'de ise Exxen'de yayınlanan Zeynep Bastık ve Konukları adlı programı sundu.

Müzikal tarz

Bastık, ağırlıkla akustik ve elektronik müzik icra etmektedir. Tolga Akyıldız'a göre Aylin Aslım, İzel, Ferda Anıl Yarkın, Kenan Doğulu, Levent Yüksel, Jabbar, Tarkan, Mustafa Sandal, Şebnem Ferah, Harun Kolçak, Ajda Pekkan, Nilüfer, Kerim Tekin, Şahsenem, Pinhâni ve Sezen Aksu gibi isimlerin eserlerini seslendirmesi ve muhtelif isimlerle düet yapıp yayımlaması, dijital dünyanın müzisyenliğine katkısına örnektir. Bastık bu avantajla ön plana çıkabilmiştir. Hemen aynı aralıkta çıkış yakalayan Can Ozan da Bastık'la yaptığı düet sonrasında dinlenme oranının kayda değer bir artışa geçtiğini ifade etmiştir.

Kişisel hayatı

Bastık, 2021'de Tolga Akış ile evlendi.

Diskografi

  • Zeynodisco (2021)

Filmografisi

Yıl Yapım Rol
2014 Sil Baştan -
2015 Adı Mutluluk Gonca Gül Duran
2016-2017 Umuda Kelepçe Vurulmaz Rüya
2018, 2020 Yasak Elma İrem
2021 Zeynep Bastık ve Konukları Kendisi (Sunucu)

Ödüller ve adaylıklar

Yıl Ödül Kategori Sonuç
2019 Best Of Kültür Ödülleri Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Şarkıcısı Kazandı
46. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı Kazandı
2020 BAU 4. Müzik Onair Ödülleri En İyi Kadın Pop Müzik Sanatçısı Kazandı
Yeditepe Üniversitesi 8. Dilek Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı Kazandı
İTÜ İMK 10. Sosyal Medya Ödülleri En İyi Kadın Müzisyen Kazandı
6. Türkiye Gençlik Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Sanatçı Kazandı
2021 19. YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri En Beğenilen Kadın Şarkıcı Kazandı
17. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri En İyi Kadın Pop Müzik Sanatçısı Kazandı
İstanbul Üniversitesi 7. Altın 61 Ödülleri Yılın En İyi Pop Müzik Kadın Sanatçısı Kazandı
9. Ayaklı Gazete Ödülleri En İyi Kadın Şarkıcı Kazandı
47. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Şarkıcı Adaylık
2022 4. İKÜ Kariyer Onursal Ödülleri Yılın En İyi Kadın Şarkıcısı Kazandı
4. Kristal Geyik Ödülleri En İyi Kadın Müzisyen Kazandı

Haber Etiketleri

Gıda Hattından güncel e-bülten almak için adresinizi girip kayıt olabilirsiniz.

.