• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Ekonomi

Zeybekci, 9 Ağustos’u işaret etti! Peki neden?

29 Temmuz 2016
Süre:3dk Okuma
nihat-zeybekci-1-gidahatti
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya ve Türkiye’nin uçak krizi sonrası uygulanmaya başlayan tüm kısıtlamaları karşılıklı olarak kaldırılmasının planlandığını söyledi. 9 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Erdoğan- Putin buluşmasına işaret eden Zeybekci, ilişkilerin 24 Kasım’da yaşanan uçak krizi öncesine göre çok daha iyi olacağını kaydetti.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya ile ilişkilerin düzelmesi kapsamında, her iki ülkenin birbirine getirdiği kısıtlamaların tamamından vazgeçmek üzere ittifak halinde olduğunu belirterek, Türk-Rus ortak fonu kurulmasının da gündemde bulunduğunu söyledi.

Zeybekci, bu konuda çalışmaların ilerlediğini kaydederek, “Rusya ile ilişkiler 9 Ağustos’ta (Erdoğan-Putin buluşması) 24 Kasım öncesine göre daha iyi olacak” dedi.

Açıklanan dış ticaret verileri ile ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Zeybekci, ihracatta toparlanma başladığını belirterek, bunun yılın geri kalanında çok daha yoğun yaşanacağını ifade etti.

rusya-turkiye-bayrak-gidahatti

Yabancı yatırımcı için danışma hattı

Dış ticaret açığı haziranda yüzde 5 artışla 6.56 milyar dolar olurken, ihracat aynı ay yüzde 8.1 artarak 12.92 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Ekonomi Bakanlığı, yabancı yatırımcılar için danışma hattı kurulduğunu bildirdi. Bakanlığın internet sitesindeki duyuruda, 15 Temmuz 2016’da yaşanan Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ)  darbe girişimi sonrasında Türkiye’de OHAL ilan edildiği anımsatıldı.

Bu kapsamda alınan tedbirler çerçevesinde, Türkiye’de kurulu uluslararası sermayeli firmaların faaliyetlerine sorunsuz bir şekilde devam etmesini sağlamak ve herhangi bir aksaklık veya sorun yaşanmasını engellemek için Bakanlık bünyesinde danışma hattı kurulduğu bildirildi.

yatirimci-gidahatti

Söz konusu süreçte faaliyetlerinde sorun yaşayan uluslararası sermayeli firmaların sorunlarını aktarmak, danışmak ve bilgi almak üzere söz konusu hattı doğrudan arayabilecekleri kaydedildi.

Duyuruda, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin telefon ve iletişim bilgileri de yer aldı.

Zeybekci’den gıda fiyatları değerlendirmesi

Öte yandan Bakanlığın internet sitesinde Zeybekci’nin şu açıklamalarına yer verildi: “Fiyat istikrarının sağlanması konusunda hükümetimizin Merkez Bankası’na desteği artarak devam etmektedir.

Yakın dönemde enflasyondaki yükselişin ve oynaklığın en önemli belirleyicilerinden biri gıda enflasyonu olmuştur. Enflasyonda artışa neden olan gıda fiyatlarının düşürücü etkisinin ön plana çıkması için, istikrarlı bir seyir izlemesi önceliklerimizdendir.

helal-gida-market-gidahatti

Bunun için Gıda Komitesi tarafından geliştirilen somut tedbirler hayata geçirilmektedir. Önümüzdeki aylarda gıda enflasyonunda istikrarsızlığa yol açan ürünlerde tedbirlerin etkileri daha net görülmeye başlanacaktır. Gıda enflasyonunun hedef enflasyon seviyesine daha da yaklaşacağını göreceğiz.

TÜFE hesaplanırken Gıda ve Alkolsüz İçecekler Grubu için kullanılan ağırlık oranının, ülkemizle benzer kişi başı GSYİH oranına sahip ülkelerin kullandığı oranlarla uyumlu hale getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

 

Etiketler: Nihat Zeybekçi
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

İzmir’de tarım atışması!
Tarım

İzmir’de tarım atışması!

9 Mart 2019
Nihat Zeybekci AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu
Güncel

Nihat Zeybekci AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu

27 Kasım 2018
Bakan Zeybekci’den İşletme-İktisat Mezunlarını üzen açıklama!
Ekonomi

Zeybekci’den büyüme değerlendirmesi: “2018’e de güçlü bir giriş yaptık”

11 Haziran 2018

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

gubreleme-gidahatti

Bakan Pakdemirli: “Gübre destekleri İlkbahar döneminde ödenecek”

5 Mart 2021
LGS’ye girecek öğrenciler için ilk örnek soru kitapçığı!

BM’den Gıda İsrafı Raporu: 931 milyon ton gıda çöpe gitti!

5 Mart 2021
“Gıda sanayini zorlu bir dönem bekliyor”

Bitkisel üretim, 2020’de tüm gruplarda artış gösterdi

5 Mart 2021
tum-burclar-gunluk-burc-yorumlari-5-mart

Günlük Burç Yorumları | Aşk – Sağlık – İş | 5 Mart 2021

5 Mart 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.