Gıda Hattı

Yeşim Salkım kimdir? Yeşim Salkım hayatı

26 Mayıs 2022, 13:20
Paylaş
Yeşim Salkım kimdir? Yeşim Salkım hayatı
Yeşim Salkım kimdir? Türkiye'nin en sevilen kadın sanatçılarından biri olan Yeşim Salkım hayatı ve kariyeri ile inceleniyor. İşte Yeşim Salkım biyografisi...

Yeşim Salkım kimdir? Türk şarkıcı ve dizi oyuncusu olan Yeşim Salkım Hakan Altun ve Sibel Can'ın programına konuk oldu. İşte Yeşim Salkım hakkında her şey...

Yeşim Salkım biyografi

doğum; 12 Nisan 1968, Ankara

mesleği; Türk şarkıcı, sinema ve dizi oyuncusudur.

Yeşim Salkım hayatı

Müzisyen Dursun Salkım'ın kızı olan Yeşim Salkım Ankara'da doğdu, Kavaklıdere'de büyüdü. Saint Benoît Fransız Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Türk Sanat Müziği Bölümü'nde öğrenim gördü. İlk albümünü 31 Mart 1994'te çıkaran Salkım, "Son Sigara", "Ben Yoldan Gönüllü Çıktım" ve "Hiç Keyfim Yok" adlı parçalarıyla tanındı. 1995 yılında çıkardığı "Ferman" albümü, Deli Mavi, bir Ajda Pekkan cover'ı olan Yeniden Başlasın ve Günlerim Soluyor gibi şarkılarla kariyerini sürdürdü. 1996 yılında kamera karşısına geçerek oyunculuğa başladı. İlk oynadığı film olan Eşkıya'da Emel'i canlandırdı. İlk evliliğini 1989'da Mustafa İmre ile yaptı. 1990'da kızı Gizem doğdu. Bir dönem Uzan Ailesi'nden Hakan Uzan'la olan evliliğiyle gündeme geldi. İlker İnanoğlu ile kısa süreli bir evlilik yaptı. 1997'de Yeşil Müzik isimli plak şirketini kurdu. Hilal Cebeci, Cenk Eren, Lerzan Mutlu, Tarık gibi ünlüleri müzik piyasasına kazandırdı. Hakan Eratik'le evliliğinden 9 Nisan 2011'de kızları Ada dünyaya geldi. "Şarkıcı" filmiyle 2001 yılında Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Babası Dursun Salkım 5 Eylül 2021 tarihinde COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetmiştir.

Ödülleri

  • 38. Antalya Altın Portakal Film Festivali - 2001, En İyi Kadın Oyuncu (Şarkıcı)
  • Magazin Gazetecileri Derneği tarafından MGD Altın Objektif Ödülleri - 2001, En İyi Pop Müzik Kadın Yıldız
  • Yakın Doğu Üniversitesi tarafından 2000 yılının en iyi Pop Kadın Şarkıcısı
  • 1.Kral TV Video Müzik Ödülleri - 1994'ün En İyi Çıkış Yapan Şarkıcısı Adaylığı
Yeşim Salkım
Yeşim Salkım

Diskografisi

Albümler

  • Hiç Keyfim Yok (1994)
  • Ferman (1995)
  • Yoktan Geliyorum (1997)
  • Hep Böyle Kal (2000)
  • Vefa Borcu (2001)
  • Ayna (2005)
  • Bazen (2006)
  • Casablanca (2007) (müzikal albümü)
  • Sen Nasılsan Öyleyim (2008)
  • 7 (2009)
  • İstanbul'da Aşk (2010)
  • Bizim Şarkımız (2012) (müzikal albümü)

Tekliler ve EP'ler

  • Sevgilim (1998)
  • Yuvarlanan Taşlar (2007)
  • Bambaşka (2009)
  • Piyango (2011)
  • Duymayan Kalmasın (2014)
  • Şehrin Işıkları (2015)
  • Unutursun Gönlüm (2015)
  • Erkeğin Zillisi (feat. Serdar Ayyıldız) (2016)
  • Rüyalar (feat. Ercüment Vural) (2018)
  • Aramadın Aylardır (Çılgınlar Kulübü) (2019)
  • Katil Uşak (2020)
  • Niye Hayat (feat. Bade Derinöz) (2021)

Dizi, film müzikleri, düetler ve saygı albümleri

  • "Ateş Dansı" dizi jeneriği (1998)
  • "Veda Busesi", Fosforlu Cevriye filmi için kaydedilmiş Türk Sanat Müziği şarkıları (2000)
  • "Tren" - Of Deli Gönül - Tarık11 Kasım 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. düet (2001)
  • "Rüya" - Yadigar - Melih Kibar (2001)
  • "Gizli Aşk Bu" - Şarkıcı (2001)
  • "Sen Kimseyi Sevemezsin" - Şarkıcı (2001)
  • "Seher Vakti Kalkan Kervan" - Seher Vakti dizi müziği (2005)
  • "Kilit" - Her Devrin Devleri - Selçuk Ural düeti (2010)
  • "Ama Sen Yoksun" - Sihirli Değnek - Salim Dündar düeti (2011)
  • "Üç Kalp" - Keşke Burada Olsaydın - Kürşat Başar (2012)
  • "Uykusuz Her Gece" - Fikret Şeneş Şarkıları - Fikret Şeneş (2019)

Derlemelerdeki şarkılar

  • Hep Böyle Kal - Süper FM Super Hits, Haziran 2002 Universal Müzik Türkiye
  • Erguvan - 64 Türkçe Pop Şarkı 4 CD, Aralık 2006 - DMC
  • Erguvan - 40 Aşk Şarkısı 3 CD, Şubat 2007 - DMC
  • Yuvarlanan Taşlar - Pop Mix, Ağustos 2007 - DMC
  • Deli Mavi - '96 06, Ocak 2008 - Çınar Müzik
  • Yuvarlanan Taşlar - 100 Türkçe Pop 7 CD, Şubat 2008, DMC
  • Ne Varsa Bende Var [80's Remix] - Cahide Sayfiye, Ağustos 2008 - Ossi Müzik
  • Bazen (DVD Klip) - 64 Türkçe Video Klip 2 DVD, Eylül 2008 - DMC
  • Bazen (DVD Klip), Erguvan - 64 Türkçe Pop Şarkı/Video Klip 4 CD + 2 DVD, Mart 2009 - DMC
  • Nerdeysen - Pop 2010, Şubat 2010 - DMC
  • Erguvan - Aşkın Son Şarkıları 5 CD, Şubat 2010 - DMC
  • Yuvarlanan Taşlar - 16 Kadın Söylüyor, Mart 2010 - Sony Müzik
  • Erguvan - Türk Pop Müziğinin Son 10 Yılında Dmc Şarkıları, Ağustos 2010 - DMC

Müzik prodüksiyonları

  • Masal - Uğur 1998
  • Köylü Güzeli - Hilal Cebeci 1999
  • Gözlerin - Cenk Eren 2000
  • Kara Büyü - Lerzan Mutlu - 2001
  • Of Deli Gönül - Tarık11 Kasım 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 2001
  • Yıllar Sonra - Dursun Salkım 2001

Tiyatro

  • Atları da Vururlar - 1998, Okan Bayülgen ve Fikret Kuşkan'la 4 ay provalarda yer aldıktan sonra müzikal, Yeşim Salkım'ın yerine Pamela Spence'le sahnelenmiştir.
  • Casablanca - 2007, Atılgan Gümüş'le 3 sezon bu müzikalde oynamıştır.
  • Bizim Şarkımız - 2012, Berkay Özideş, Hale Caneroğlu, Ziya Kürküt, Buket Dereoğlu, Erhan Yazıcıoğlu ve Tülay Özer gibi dev bir kadronun Salkım'a eşlik ettiği müzikalin prodüksiyonu Zeynep Talu'ya ait.

Filmografi

  • Arıza - 2020 - Show TV
  • Eğreti Gelin Ladik - 2018
  • Evlat Kokusu - 2017 Kanal D
  • Kocamın Ailesi - 2014 - FOX
  • Huzur Sokağı - 2012 - atv
  • Sessiz Gemiler - 2007 20 Bölüm - atv
  • Babam Çok Değişti Anne - 2007
  • Deli Mavi - 2005 - atv
  • Seher Vakti - 2005 - 8 Bölüm - Kanal D
  • Şarkıcı - 2001
  • Vizontele - 2000
  • Fosforlu Cevriye - 2000 Cine5
  • Ateş Dansı - 1998 26 Bölüm Kanal D
  • Eşkıya - 1996
  • Mahallenin Muhtarları (Konuk Oyuncu) - 1992

Show programları

  • Bir Dilek Tut - 2. Sezon FOX / 3. Sezon Star TV - 2007
  • Kadınlar ve Erkekler - atv - 2007
  • Yaş 15 - FOX - 2009
  • Yılbaşı Özel - atv - 1994
  • Hayata Şans Ver - CINE5 - 2012-2013

Televizyon programları

  • Yeşim Salkım ile Şeffaf Masa - TGRT Haber - 2021-

Bunlar da ilginizi çekebilir

Haber Etiketleri

Gıda Hattından güncel e-bülten almak için adresinizi girip kayıt olabilirsiniz.

.