Süte yeni zam yolda! Yılbaşından önce süte ne kadar zam yapılacak?

Yılbaşı öncesi süte zam gelebileceğini işaret eden Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin Türkiye’de gıda enflasyonu önceki gün yüzde 102.55 olarak açıklandı dedi. Enflasyonda en çok fiyat artışının ulaştırma alanında ve 2. olarak da sanayici ve çiftçiyi endişelendiriyor. Zamların ardı arkası kesilmiyor. Sektör temsilcileri gübre ve elektriğe her alanda fiyat artışının devam ettiğini ve kış aylarının daha zor geçeceği vurgusunu yaptı. 

Cumhuriyet'te yer alan haberin detaylarında, dünyada fiyatlar gerilerken Türkiye’de artmaya devam eden süt ve süt ürünlerinde de yeni zamların gelebiceğini belirtiyor. Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin, üreticinin kazanmadığı bir modelin şu an uygulandığını belirtip şu sözleri kullandı:

“Önce yetiştiriciyi teşvik edecek bir sistem lazım. Ayrıca bizim enflasyon sepetinde tek bir ürünümüz var onun dışındaki ürünler sanayiciden çıkıyor. Onlara sormak lazım pahalılığı” dedi.

Sanayici ise üretici fiyatları ile tüketici fiyatları endeksindeki farka vurgu yapıyor. İBu konuda isim kullanmayan gıda sanayicileri şu sözleri kullandı:

“Bu elektrik ve doğalgaz fiyatları ile nasıl düşürelim fiyatları? Şimdi ücret zammı geliyor, bir de enerji zammı bekleniyor. Bunlar gelince daha da artacak” diye konuştu. 

- Gıda Hattı, Popüler Haberler bölümünde yayınlandı
https://www.gidahatti.com/haber/12975094/sute-yeni-zam-yolda-yilbasindan-once-sute-ne-kadar-zam-yapilacak