Tarım Bakanından mazot gübre desteği açıklaması! Mazot gübre desteği 2023'de nakit mi ödenecek?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, bundan böyle  mazot gübre desteğinin çiftçiye nakit olarak verilmeyeceğini duyurdu. Bakanı Kirişçi’nin bu açıklaması, mazot gübre desteğini kredi olarak kullanmayan çiftçilerin 31 Mart 2023’de desteklerin nasıl yatırılacağına yönelik kafa karışıklığını gidermiş oldu.

2022 yılı tarımsal destekler kararnamesinde erkene çekilen mazot gübre desteği ödemelerinden yararlanmak istemeyen çiftçilerin durumları ile ilgili bir netlik yok iken, bu durum kafalarda soru işaretlerine neden olmuştu. Bu kafa karışıklığı, mazot gübre desteğini kredi olarak kullanmak istemeyen çiftçilerin, 31 Mart 2023’de ayni olarak değil nakit olarak kullanabileceği beklentisi oluşturmuştu.

Mazot gübre desteği nasıl ödenecek?

Bakan Kirişçi, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı sunumda mazot gübre desteklerinin bundan böyle çiftçilere nakit olarak verilmeyeceğini, Ziraat Bankası kartlarına yükleneceğini belirtti.

Bakanlık yetkilileri 2023 Martı'da kapsıyor

Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Bakan Kirişçi’nin bu açıklamasının mazot gübre desteğinin ayni olarak ödenmesinin sadece erkene alınan desteklerini değil gününde yani 31 Mart 2023’te ödenecek destekleri de kapsadığı belirttirilerek, çiftçilere 2023 Mart ayını beklemeden mazot gübre desteklerini almaları tavsiyesinde bulunuldu.   

Tarımsal destek ödemeleri sorgulama nasıl yapılır?

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle 2022 Çiftçi Destek Ödemesi sorgulaması yapabilir. Tarımsal destek ödemeleri e devlet şifresi ve T.C kimlik numarası bilgileri ile sorgulanabiliyor.

SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN.

- Gıda Hattı, Ekonomi bölümünde yayınlandı
https://www.gidahatti.com/haber/12517307/tarim-bakanindan-mazot-gubre-destegi-aciklamasi-mazot-gubre-destegi-2023de-nakit-mi-odenecek