Whatsapp duyurdu: Fotoğraf ve video kaydı engelleniyor...

META Ceo’su Mark Zuckerberg, ağustos ayında bir takım gizlilik odaklı yeni özellikler geleceğini açıklamıştı. Duyurulan gizlilik odaklı olan yeni özellikler WhatsApp’a geliyor. Bahsedilen güncellemenin ise WhatsApp’ın Android sürümü için versiyon 2.22.22.3  test edilme aşamasına gelmiş oldu.

Güncellenen sürümü ile beraber artık “Bir kez görüntüle” olarak işaretlenen fotoğraflar ve videolar ekran görüntüsünü ya da video kaydını almak mümkün olmayacak.

Ekran görüntüsü alınması durumunda “ Güvenlik politakası sebebi ile ekran görüntüsü alınamıyor” uyarısı ile karşılaşacak.

WhatsApp ile ilgili güncellemeleri ve diğer haberleri paylaşan WABetaInfo sitesinde yer alan habere göre, üçüncü parti yazılımlar ve ekran görüntüsü hatta video kaydı alınmasının da önüne geçilemediği fakat kaydedilen görüntü ve video kayıtlarının tamamen siyah olduğu açıklandı.

Bu özellik ile ilgili olarak WhatsApp Web’te üçüncü bir kayıt uygulamaları kullanılarak engellenebileceği düşünülüyor. Ayrıca ekran görüntüsü veya video kaydı alınması durumunda da karşı tarafa bildirim gitmediği biliniyor.

WhatsApp Beta’ya aktarılan bu güncellemenin hangi tarihte kalıcı sürüme geçileceği ise belirsizlik taşıyor.

- Gıda Hattı, Teknoloji bölümünde yayınlandı
https://www.gidahatti.com/haber/12325578/whatsapp-duyurdu-fotograf-ve-video-kaydi-engelleniyor