Hazine ve Maliye Bakanlığından buğday arpa rezervi açıklaması!

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Ekonomi İşleri Birimi'nce İstanbul'un 39 ilçesinde düzenlenmesi planlanan "Ekonomi Buluşmaları" toplantısı, Çatalca'da yapılan buluşma ile devam ederken Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan'ın sunum yaptığı toplantıya, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Gıyaseddin Gergin, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, AK Parti Çatalca ilçe temsilcileri ile kamu bankalarının bölge yöneticileri, iş insanları ve sanayiciler katıldı.

Gürcan, konuşmasına, enerji hariç cari dengede iyileşmenin devam ettiğini belirterek, özellikle son yıllarda attıkları yapısal ve dönüşüm adımlarının etkisinin 2021 yılında cari işlemler dengesindeki iyileşmeyle çok iyi bir şekilde görüldüğünü söyleyerek devam etti. 

" Gıda konusunda hiçbir sıkıntı beklemiyoruz"

Gürcan, Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak diğer bakanlıklarla çok yakın çalıştıklarını belirterek, "Bütün dünyada gıda arz sorunu beklenirken Türkiye'de hiçbir sorun yaşanmayacak. Çünkü Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bu yıl çok aktif olarak alım gerçekleştirdi. Şu anda depolarımızda 4,5 milyon tona yakın buğday, 1 milyon tona yakın arpa rezervimiz var. Gelecek süreçte, özellikle gıda konusunda hiçbir sıkıntı beklemiyoruz" diye konuştu.

- Gıda Hattı, Tarım bölümünde yayınlandı
https://www.gidahatti.com/haber/12162691/hazine-ve-maliye-bakanligindan-bugday-arpa-rezervi-aciklamasi