Gıda sektöründe iki önemli gelişme!

İran ve Türkiye faaliyetlerini birleştirerek Türkiye’den yönetme kararı alan Tetra Pak’ın, Türkiye ve İran Genel Müdürlüğü görevine Konstantin Kolesnik getirildi.Tetra Pak Türkiye Genel Müdürü Nejat Çalışkan ise Tetra Pak Vietnam Genel Müdürlüğü görevini üstlendi.PepsiCo Türkiye’nin Ev Dışı Tüketim Kanalı Satış Direktörü de Sami Tarablus oldu.

Dünyanın önde gelen gıda işleme ve ambalaj çözümleri şirketi Tetra Pak, İran ve Türkiye faaliyetlerini birleştirerek Türkiye’den yönetme kararı aldı.

Tetra Pak Türkiye’de yeni dönem

Tetra Pak’ın Türkiye ve İran Genel Müdürlüğü görevine, şirkette uzun bir geçmişe sahip olan Konstantin Kolesnik getirildi. Tetra Pak bünyesinde değişik ülkelerde birçok görevde bulunan, son olarak 2016 yılından bu yana Tetra Pak Mısır Genel Müdürü olarak görev yapan Kolesnik, yeni görevini İstanbul’dan sürdürecek.

Kariyerine 2000 yılında Tetra Pak'ta başlayan Kolesnik, 2014 yılında Tetra Pak İran Genel Müdürü, öncesinde Tetra Pak İran Satış Direktörü, Tetra Pak Ukrayna Ticari Direktörü, Tetra Pak Rusya Müşteri Direktörü ve Tetra Pak Rusya Batı Sibirya Bölge Direktörü pozisyonlarında görev yaptı.

Nejat Çalışkan, Tetra Pak Vietnam Genel Müdürü oldu

Tetra Pak’taki kariyerine 1995 yılında başlayan ve 2014 yılından bu yana Tetra Pak Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapan Nejat Çalışkan’ın ise Tetra Pak Vietnam Genel Müdürü olarak göreve başladığı belirtildi.

PepsiCo Türkiye’de atama

Dünyanın önde gelen yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo da, Türkiye ev dışı tüketim kanalında önemli bir atama gerçekleştirdi. Hızlı tüketim sektörünün tecrübeli isimlerinden Sami Tarablus, PepsiCo Türkiye’nin yeni Ev Dışı Tüketim Satış Direktörü olarak görev alacak.

Kanada Simon Fraser Üniversitesi’nin Pazarlama ve İletişim bölümünden mezun olan Tarablus, kariyerine Alarko Holding’de satış temsilcisi olarak başladı. 10 yılı aşkın süre Coca-Cola’nın Kanada, ABD ve Türkiye pazarlarında farklı görevler üstlenen Tarablus, gerçekleştirilen atama ile birlikte PepsiCo Türkiye’nin yönetim kurulunda Ev Dışı Tüketim Kanalı Satış Direktörü olarak görev yapacak.

Satış ve operasyon stratejileri, saha ekipleri koçluğu, bölgesel ve ulusal planlamaları gibi pek çok alanda farklı ülkelerde aldığı ödüllerle satış ve pazarlamanın gelişmesine önemli katkı sağlayan Sami Tarablus, kariyeri boyunca bu alandaki liderliği ve başarılarıyla da ön plana çıkıyor.

- Gıda Hattı, Gıda bölümünde yayınlandı
https://www.gidahatti.com/haber/11583428/gida-sektorunde-iki-onemli-gelisme