Kova Burcu nasıl beslenmeli? Diyetisyen Neslihan Öztürk yanıtlıyor...

Kova Burcu, dolaşım sistemi ve bacakların alt bölümlerinden sorumludur.

Kova, sağlam bir burçtur. Boyları, tepkileri, sağlıklı ve güzel bacakları, zarif ayak bilekleri ile dikkat çekerler. Entelektüeldirler ve bedenleri kadar zihinlerini de geliştirirler.

Kova burcunun farklı alanlarda dengeli bir şekilde gelişmeleri önemlidir. Ancak vücutları konusunda pasif kalırlarsa hızla kilo alabilirler.

Kovalar genellikle demir eksikliği ile karşılaşır. Bu da bitkinliğe, depresyona ve kan veya dolaşım sorunlarına yol açar.

Genellikle çok meşguldürler, bu nedenle diyetlerinde nadiren ev yapımı yiyecekler, yeşillikler ve sağlıklı salatalar bulunur. Zamanlarını organize etmeleri ve sağlıklı beslenmeye ayırmaları gerekir, çünkü yiyecekler vücuttaki enerji seviyesini ve yapabileceklerimizi belirler.

Daha az atıştırmalık – daha fazla ev yapımı yiyecek. Kova'nın biyolojik hücre tuzu, sodyum klorürdür – yani bildiğimiz tuz.

Kova Burcu nasıl beslenmeli?

Kova burçlarının genel sağlık verilerinden hareket eden Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, bu burcun dikkat etmesi gerekenleri şu şekilde özetliyor:

Yapılacak en iyi şey, sodyum klorürü çeşitli yiyeceklerden doğal bir şekilde elde etmektir.

Turp, kereviz, lahana, ıspanak, maydanoz, marul, mısır, mercimek, kabak, ceviz, ananas, kayısı, misket limonu ve greyfurt gibi meyveler ve sebzeler yanında çeşitli deniz ürünleri doğal olarak tuz içeren yiyeceklerdir.

Kova, damarları tıkayan kolesterol dolaşım sorunlarına neden olabileceği için diyetlerinde abur cubur ve yağlı yiyecekleri sınırlandırmalıdır.

Tam tahıllı ekmek, normal ekmeklere harika bir alternatiftir. Kova için diğer yararlı besinler ise kümes hayvanları, biber, domates, üzüm, yoğurt, badem, çilek, roka, marul, pancar, erik, kavun, biber, az yağlı peynirlerdir.

Lezzetli ve sağlıklı besin önerileri

Tofu, pirinç, filizler, kestane ve maydanoz.

Kova Burcu hangi besinlerden uzak durmalı?

Kahve tüketiminin azaltılması gerekir çünkü aşırı miktarda (günde 3 bardaktan fazla) kahve sinire neden olur ve vücuda dirilik verici etkisini kaybeder. Nane, papatya, adaçayı çayları, kahveye alternatif olarak gerginliği giderebilir ve kan dolaşımını düzenleyebilir.

- Gıda Hattı, Astroloji bölümünde yayınlandı
https://www.gidahatti.com/haber/11580319/kova-burcu-nasil-beslenmeli-diyetisyen-neslihan-ozturk-yanitliyor