Öksürüğe ne iyi gelir? Kuru öksürüğe ne iyi gelir?

Yaz aylarını geride bıraktığımız bu dönemde, çeşitli nedenlerle öksürüğe yakalananlar oluyor. Özellikle kuru öksürük, sıcak havaların başladığı günlerde hayat kalitesini düşürüyor, uykudan uyandırıyor. Peki kuru öksürüğe ne iyi gelir? Öksürüğe evde hemen çözüm sunan bitkisel alternatifler ne?

Öksürüğe ne iyi gelir? Evde hemen uygulayabileceğiniz yöntemler

Öksürüğe iyi gelen bitkisel doğal çözümler

Kuru öksürüğe ne iyi gelir?

Kuru öksürükte, öksürüğün nedeni balgam değildir. Genellikle boğazda öksürme refleksini tetikleyen kaşıntı benzeri bir his olur.

Kuru öksürüğün nedeni genelde grip veya nezle gibi bir üst solunum yolu enfeksiyonudur. Çocuklarda ve yetişkinlerde grip veya nezle geçtikten sonra birkaç hafta boyunca kuru öksürük yaygın şekilde görülür.

Kuru öksürüğe ne iyi gelir sorusunun cevabı, kuru öksürüğün nedenine bağlıdır.

Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir?

Balgamlı öksürük, solunum sisteminiz balgamı dışarıya atmaya çalıştığında olur. Balgamlı öksürükte boğazınızın arkasına bir şey takılmış gibi hissedebilirsiniz. Bazen öksürdüğünüzde ağzınıza balgam gelebilir.

Balgamlı öksürük nedenine göre 3 haftadan az sürebileceği gibi 8 haftaya kadar çıkabilir. Peki balgamlı öksürüğe ne iyi gelir?

Öksürük neden olur?

Öksürüğe ne iyi gelir diye düşünürken, öksürüğün nedenini de düşünmek gerekiyor.

Öksürüğünüz birkaç haftadan uzun sürerse, kıvamlı bir balgam çıkarıyorsanız veya kilo kaybı, ateş, yorgunluk veya üşüme gibi diğer belirtiler yaşıyorsanız mutlaka bir doktora başvurun. Kanlı öksürüyor veya nefes almakta zorluk çekiyorsanız derhal acil tıbbi yardım alın!

Birçok rahatsızlık öksürüğe neden olabiliyor. Öksürüğün nedenleri arasında;

sayılabilir.

Ev yapımı öksürük pastili tarifi

Öksürüğe ne iyi gelir diye araştıranlar, eczanelerde satılan pastillerin yanında ev yapımı öksürük pastillerini de duymuştur.

Evde ballı, limonlu, zencefilli ve diğer şifalı bitkileri içeren farklı pastiller hazırlayabilirsiniz. En beğenilen ve kolay uygulanabilen ev yapımı öksürük pastili tarifini sizin için derledik…

Toz şeker/mısır nişastası haricindeki tüm bileşenleri bir sos kabında, 15-20 dakika, koyu kıvam alana kadar pişirin. Yapmanız gereken kıvamı bilmiyorsanız, hazırladığınız karışımın bir damlasını buz ve su dolu bir kaba atabilir, çatlayıp çatlamadığını görebilirsiniz. Eğer çatlıyorsa, tutturduğunuz kıvam doğrudur. Damlattığınızda kıvam halen yumuşaksa, birkaç dakika daha pişirebilirsiniz.

Pişme işleminden sonra sos kabını ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Ufak daireler halinde, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Dışlarına kaplayacak kadar nişasta/toz şeker serpin. Tamamen soğuduktan sonra nem ve hava almayan kapalı bir kapta saklayabilirsiniz.

NOT: Bu yazı genel bilgi amaçlıdır. Geçmeyen bir öksürüğünüz olduğunda veya ilaç kullanmadan önce mutlaka bir eczacıya ve doktorunuza başvurun.

- Gıda Hattı, Sağlık bölümünde yayınlandı
https://www.gidahatti.com/haber/11578271/oksuruge-ne-iyi-gelir-kuru-oksuruge-ne-iyi-gelir