Sigarayı bırakarak tekerlekli sandalye bağışı yaptılar!

ALD Automotive, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile çok özel bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Şirket içerisinde sigarayı bırakmaya çalışanlardan 2’şer kişilik gönüllü gruplar oluşturuldu ve kampanya sonunda Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD)’ne sigarayı bırakan grup sayısı kadar akülü tekerlekli sandalye bağışı yapıldı. İhtiyaç sahiplerinin akülü tekerlekli sandalyelerine kavuştuğu bu özel anda duygusal anlar yaşarken, sigarayı bırakan gönüllü grup ise engelleri kaldırmanın mutluluğunu tattı.

2005 yılından bu yana Türkiye’de operasyonel kiralama hizmeti veren ALD Automotive, toplumsal sorumluluk kapsamında birçok projeyi hayata geçiriyor.“Sigarayı Bırak, Engelsiz Yaşama Umut Ol’ sloganı ile TOFD’ne destek sağlayan firma, ortopedik engelliler için tek mobilite çözümü olan akülü tekerlekli sandalye bağışı sağlayacak projeyi de hayata geçirdi.

İhtiyaç sahipleri kampanya kapsamında akülü tekerlekli sandalyelerine kavusurken aileleri de bu mutluluğa ortak oldu.

Sigarayı bırakan gönüllüler arasında yer alan firmanın Genel Müdür Yardımcısı Timur Kaçar, “Projemizi belirlerken, ALD çalışanlarının hem kendi hayatlarına, hem de başkalarının hayatına katkı sağlayabilecekleri bir proje olmasına özen gösterdik. Sonunda hem insan sağlığını, hem de mobiliteyi yakından ilgilendiren iki konuyu birleştirdik ve ‘Sigarayı Bırak, Engelsiz Yaşama Umut Ol’ diyerek yola çıktık.

Sigarayı bırakan gönüllüler için TOFD’ne akülü tekerlekli sandalye bağışında bulunmaya karar verdik. Sigarayı bırakmaya gönüllü 12 arkadaşımızdan 6 grup oluşturduk, Ocak ayından başlayıp Nisan sonuna kadar sigara içmeyen her grup için bir tekerlekli sandalye bağışında bulunma sözü verdik. Uzun yıllardır sigara içen gönüllülerimiz için zor geçen 4 ay sonunda 5 grup başarıya ulaştı ve 6 arkadaşımız bu güzel amaç için sigarayı bırakmayı başardı.” dedi.

Bir yıllık sigara parası, bir akülü tekerlekli sandalye parasına eşit

Timur Kaçar sözlerine “Aslında bu projenin çığ gibi büyümesini arzu ediyoruz. Her bir kişi bir yıl boyunca sigara içmediğinde bir akülü tekerlekli sandalya parası biriktirebiliyor ve bir engelliye umut olabiliyor. Amacımız bu projenin herkes tarafından sahiplenilmesi. Böylelikle birçok kişiyi engellerinden kurtarabiliriz.” diye devam etti. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş ise törende şunları söyledi:

“Öncelikle belirtmek isterim ki ALD Automotive her yönüyle çok güzel bir projeyi hayata geçirdi. Böyle bir projede yer almaktan dolayı Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği olarak büyük mutluluk duyuyoruz. Sigarayı bırakan arkadaşların sorumlulukları çok büyüktü. Bu işi başarıyla tamamlamış olmalarından dolayı onları yürekten kutluyorum.”

- Gıda Hattı, Yaşam bölümünde yayınlandı
https://www.gidahatti.com/haber/11572666/sigarayi-birakarak-tekerlekli-sandalye-bagisi-yaptilar