Mondelēz International Türkiye’nin hukuk başarısı!

Mondelēz International Türkiye Hukuk Ekibi, şirketin stratejik büyümesine yaptıkları katkı ve fark yaratan çalışmaları nedeniyle Türkiye’nin en başarılı avukatlarının yer aldığı Legal 500 listesine girmeye hak kazandı.

Dünya çapındaki hukuk bürolarını ve hukuk danışmanlarının yeteneklerini analiz ederek, küresel hukuk pazarının en güncel vizyonunu ortaya koyan kapsamlı bir araştırma sistemi olan Legal 500, bu yıl Mondelēz International Türkiye Hukuk Ekibi’ne de en iyi ve en başarılı hukuk takımları arasında yer verdi.

GC Powerlist ile şirket avukatlarının stratejik büyümeye olan katkısına dikkat çekmeyi hedefleyen Legal 500, İngiltere, Amerika, Almanya, İsviçre gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye’de de hukuk alanında fark yaratan şirket avukatlarını ödüllendirdi. Baş Hukuk Danışmanı Duygu Kırca ve Kıdemli Hukuk Danışmanı Özge Gülşen Kösem’den oluşan Mondelēz International Türkiye Hukuk Ekibi de, Türkiye’nin önde gelen hukuk takımları arasında yer aldı.

Taklit ürünlere savaş açtılar

Mondelēz International Türkiye Baş Hukuk Danışmanı Duygu Kırca, Legal 500 listesinde yer alma başarısı gösterdikleri için mutlu olduklarını belirterek, ödülü getiren süreci şöyle anlattı:

“Hukuk, Uyum ve Güvenlik Departmanı olarak, şirketimizin her departmanına en iyi şekilde destek vermeyi hedefleriz. Kazandığımız tecrübeyle Mondelēz’in değişim süreçlerinde katkı sağladık. Örneğin; kahve işinin ayrıştırılmasında, Jacobs Douwe Egberts şirketinin kuruluşunda, yeni iş yapma modellerinin çalışılması ve tüm sistem tamamlandıktan sonra sözleşme süreçleriyle birlikte kapanış hukuk tarafından gerçekleştirildi.

Ayrıca Mondelēz Türkiye’de çalışanlar için esnek yan haklar sisteminin getirilmesinde, satış tarafında distribütörlük modellerinin yeniden yapılanmasında hukuk desteği verdik. Enflasyon farkından kaynaklanan kar payını dağıtan ilk halka açık şirketlerden biri olduk. Ayrıca, rekabet, taklit ürünler, kamu görevlileriyle dürüst ilişkiler kurmak, uyumlu işlem yapmak gibi çok kapsamlı konularla ilgili eğitim süreçlerini yürüttük. Şirketimize ‘Taklite Hayır’ posterleri asarak, Mondelēz International’ın markalarının değerini korumaya yönelik çalışmalar yaptık.”

Mondelēz International

Dünyanın en büyük bisküvi, şekerleme ve çikolata şirketi Mondelēz International, Türkiye’de de First, Falım, Kent, Olips ve Jelibon gibi pek çok güçlü markasıyla sakız, şeker, hediyelik ve ikramlık kategorilerinde pazar lideri şirketlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Ayrıca Milka, Toblerone ve Oreo gibi efsanevi küresel markalarıyla çikolata ve bisküvi kategorilerinde de güçlü bir varlığa sahip bulunuyor.

Mondelēz Türkiye Gebze’de bulunan üretim tesisiyle yaklaşık 1.200 kişiye istihdam sağlarken, tesiste üretilen ürünler 50’nin üzerinde ülkeye ihraç ediliyor.

- Gıda Hattı, Güncel bölümünde yayınlandı
https://www.gidahatti.com/haber/11561198/mondelez-international-turkiyenin-hukuk-basarisi