Suriyeliler için 10 milyon dolarlık yeni fon

Kızılay, Katar Hayır Kurumu (Qatar Charity) ile Türkiye ve Kuzey Suriye’de savaştan etkilenen Suriyelilere yardım etmek amacıyla işbirliği anlaşması imzaladı. İşbirliği kapsamında gıda yardımı ve beslenme de dahil olmak üzere Suriyelilere yönelik 10 milyon dolarlık bir program başlatılacak.

Yaptığı yardımlarla dünyanın her noktasına Türkiye'nin yardım elini uzatan Kızılay, Katar Hayır Kurumu (Qatar Charity) ile Suriyeliler yardım amacıyla işbirliği anlaşması imzaladı.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve Qatar Charity CEO’su Yusuf bin Ahmed Al Kuwari tarafından imzalanan anlaşma 5 yıllık olacak.

İşbirliği kapsamında Kızılay ve Qatar Charity, sınırlama, ayrıcalık olmaksızın ortak koşullar çerçevesinde; Acil Durum Yardımı, Afete Hazırlık, Su ve Sanitasyon, İskan ve Barınma, Sağlık ve Tıbbi Rehabilitasyon ve Destek, Gıda Yardımı ve Beslenme, Gıda Güvenliği ve Geçim Kaynakları, Öğrenme, Eğitim, Yetiştirme ve Beceri Geliştirme, Kapasite Geliştirme ve Eğitimler, Kışa Hazırlama, Toplumsal Refah, Tarım, Delile Dayalı Savunma, Lojistik ve Yasal Kolaylaştırma alanlarında kapsamlı işbirliği yapacak.

Kızılay’ın projelerine 10 milyon dolarlık katkı

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, dünyada beşeri afetlerden etkilenmiş toplumların dertlerine yardımcı olabilmek için ve özelde Suriyelilere yardımcı olmak için Katar Charity ile birlikte çalışacaklarını söyledi. Ağırlıklı olarak Suriyelilere barınma, eğitim, sağlık hizmetleri ve psikososyal alanlarda destek olacaklarını belirten Dr. Kınık, “Bu işbirliği Kızılay’ın yürüttüğü projelere 10 milyon dolarlık katkı sağlayacak. Filistin, Irak, Myanmar gibi ülkelerde de projelerimiz olacak. Daha fazla insana ulaşmak için bir arada olacağız” dedi.

"Kızılay ile işbirliği yapmaktan gururluyuz"

Qatar Charity CEO’su Yusuf bin Ahmed Al Kuwari ise Kızılay ile anlaşma imzalamaktan gurur duyduklarını dile getirerek, “Kızılay köklü bir kuruluş. İnsani yardım konusunda dünyada önemli faaliyetleri bulunuyor. 5 yıllık bir anlaşma ama bitince, bir 5 yıllık anlaşma daha yapılabilir. Katar Charity olarak kriz başladıktan bu yana 5 yılda 487 milyon Katar Riyaline ulaşan yardım sağladık. 8 milyona yakın Suriyeli, bu yardımlarımızdan faydalandı. Ayrıca bu yılın başında Ankara ofisimizi de açtık. Antakya’daki Kızılay şubesine de bir araç hediye ettik” diye konuştu.

1992 yılında kurulmuş olan Doha merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan Qatar Charity, Afrika, Asya ve Avrupa genelinde 60’dan fazla ülkedeki yardıma muhtaç toplumları desteklemek amacıyla çalışmalar yürütüyor.

- Gıda Hattı, Güncel bölümünde yayınlandı
https://www.gidahatti.com/haber/11542050/suriyeliler-icin-10-milyon-dolarlik-yeni-fon