Astım hastalarında bu belirtiler varsa dikkat!

Birçok astım hastası, genellikle öksürük, hırıltılı solunum, nefes darlığı ve göğüste sıkışma gibi semptomlarını başarıyla kontrol edebiliyor.

Ancak semptomlar kontrol altına alınmadığında astım hastalarının yaşam kalitesi dramatik bir şekilde düşebilir ve tıbbi bir acil duruma yol açabilir.

Ulusal Kalp, Akciğer ve Kan Enstitüsü, astım semptomları haftada iki kez veya daha az ortaya çıkarsa astımın iyi kontrol edildiğini söylüyor. Haftada ikiden fazla hırıltı ve diğer astım semptomları yaşıyorsanız, astım semptomlarınız sizi rahatsız ediyor demektir.

Bu durumu doktoronuza bildirmeniz sizin için iyi olabilir. Dolayısıyla tedavinizi doktorunuzla birlikte gözden geçirmeniz muhtemel.

Herkesin solunum yolları uyku sırasında biraz kısıtlanır. Astım hastaları gün boyunca kısıtlı hava yolları yaşama eğilimindedir ve bu sorun özellikle geceleri rahatsız edici olabilir. Ayda ikiden fazla gece veya sabah erken öksürük yaşıyorsanız, mevcut astım tedaviniz etkili olmayabilir.

Bazen "kurtarma ilaçları" olarak adlandırılan hızlı rahatlama ilaçları, astım hastalarına astım atağını tedavi etmek için hızlı bir yol sağlar. Astım semptomlarını hafifletmek için kurtarma ilacınıza haftada ikiden fazla ulaşıyorsanız, muhtemelen tedavinizi hızlandırmanız gerektiğinin bir işareti diyebiliriz.

Daha az sosyalleşmenizin sebebi astım olabilir

Astım semptomlarınız yaşam kalitenizi o kadar çok etkiliyorsa, normalde keyif aldığınız aktivitelere katılmıyorsanız, bir doktor randevusu alma zamanı gelmiş diyebiliriz.

Kontrolsüz astım semptomlarının stresi günlük yaşamı zorlaştırabilir ve olumsuz sağlık sorunlarına yol açabilir, bu nedenle tedavinizin etkinliğini bir doktorla değerlendirmek önemli.

Kontrolsüz astım semptomları olan bireyler zayıf kardiyovasküler zindelik, daha yüksek obezite sıklığı ve öğrenme güçlüğü gelişimi gibi bir dizi olumsuz sağlık sorunu yaşarlar. Ek olarak, kontrolsüz astım semptomları olan yetişkinlerin depresyon ve zayıf konsantrasyon yaşama olasılığı daha yüksek olarak karşımıza çıkıyor.

- Gıda Hattı, Sağlık bölümünde yayınlandı
https://www.gidahatti.com/haber/11538643/astim-hastalarinda-bu-belirtiler-varsa-dikkat