ESK’dan et ithalatı için yeni ihale

Et ve Süt Kurumu’nun (ESK), Bosna Hersek menşeli 370 ton taze soğutulmuş kemiksiz sığır eti ithalat ihalesi, 16 Kasım 2015 tarihinde yapılacak.

ESK’nın internet sitesinden yapılan duyuruda, 370.000 kg taze soğutulmuş kemiksiz sığır eti ithalatı ihalesinin, kapalı zarfla teklif alma usulüne göre yapılacağı bildirildi.

Ankara Balgat’taki ESK Genel Müdürlüğü’nde yapılacak ihaleye, 16 Kasım Pazartesi günü ihalenin başlama saati olan 14.00’a kadar teklif verilebilecek.

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamına girmeyen ihaleye ilişkin dokümanlar (İdari Şartname, Sözleşme Taslağı, Teknik Şartname, Teklif Mektubu Örneği, Geçici Teminat Mektubu Örneği, Veteriner Sağlık Sertifikası), ESK web sitesinden temin edilebiliyor.

İsteklilerin tekliflerini 16 Kasım 2015 tarihi saat 14:00’e kadar elden ESK Genel Evrak ve Arşiv Şube Müdürlüğü’ne ulaştırmaları gerekiyor. İhale saatine kadar İdare’ye ulaşmış olması kaydıyla iadeli taahhütlü posta ile gönderilecek teklifler de değerlendirmeye alınacak. Faks ile verilen teklifler ile geçici teminatı ile birlikte verilmeyen teklifler ise değerlendirmeye alınmayacak.

İsteklilerin tekliflerinin değerlendirilebilmesi için Teklif Mektubu ile birlikte teklif edilen birim fiyat ile 370.000 kilogramın çarpımı sonunda bulunacak rakamın %3’üne tekabül eden tutarda, geçerlilik süresi 23 Aralık 2015 tarihinden önce dolmayacak şekilde, örneğe uygun şekilde düzenlenmiş Geçici Teminat Mektubu vermeleri veya aynı tutarı İdareye ait Ziraat Bankası’ndaki Euro hesabına yatırarak ödeme dekontunu teklif zarfı içinde ibraz etmeleri gerekiyor.

Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin sahibi olan istekli, ihale sonucunun tebliğ edilmesinden itibaren 5 (beş) iş günü içerisinde İdareye toplam sözleşme bedelinin %6’sı tutarında Kesin Teminat Mektubu vererek sözleşme imzalayacak. Kesin teminat mektupları geçerlilik süresi 16 Şubat 2016 tarihinden önce dolmayacak şekilde ve İdarenin talep ettiği formatta düzenlenecek.

GIDAHATTI DERGİSİNİ ÜCRETSİZ İNDİRİN

- Gıda Hattı, Ekonomi bölümünde yayınlandı
https://www.gidahatti.com/haber/11535618/eskdan-et-ithalati-icin-yeni-ihale