İşte sağlıklı karbonhidratlar!

Yıllar geçtikçe, karbonhidratlar kötü bir üne kavuşuyor. İnsanlar genellikle karbonhidratları kilo alımı, tip 2 diyabet ve çeşitli diğer sağlık durumları ile ilişkilendiriyor.

Evet, şeker ve rafine tahıllar açısından zengin işlenmiş gıdaların tipik olarak önemli vitamin ve minerallerden yoksun olduğu doğru. Bununla birlikte, besin açısından yoğun, lif açısından zengin birçok gıda aslında sizin için gerekli.

Düşük karbonhidratlı diyetler bazı insanlar için faydalı olsa da, yüksek karbonhidratlı gıdalardan kesinlikle tamamen kaçınmak gerektiği doğru değil. İşte sağlıklı ve yüksek karbonhidrat içeren yiyecekler!

Kinoa

Kinoa oldukça besleyici. Hatta kan şekeri yönetiminin iyileştirilmesine ve kalp sağlığının desteklenmesine yardımcı olabiliyor. Kinoa ayrıca protein ve lif açısından da yüksek. Bu nedenle bu besinlerin her ikisi de daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabileceğinden kilo vermek için faydalı olabiliyor.

Yulaf

Yulaf, lif ve protein dahil olmak üzere birçok faydalı besin içerir. Araştırmalar ayrıca yulaf yemenin kan şekerini ve kolesterol seviyelerini düşürdüğünü göstermiştir.

Karabuğday

Karabuğday oldukça besleyici. Birçok tahıldan daha fazla antioksidan ve mineral içeriyor. Karabuğday aslında buğdayla benzer değil. Glüten içermiyor. Karabuğday yemek, kalp sağlığınıza ve kan şekeri düzenlemenize fayda sağlayabiliyor.

Muz

Muz, kan basıncını düzenlemede önemli bir mineral olan potasyumca zengindir. Az olgunlaşmış muzlar da her ikisi de sindirim sağlığını iyileştirebilen dirençli nişasta ve pektin içeriyor.

Tatlı patates

Tatlı patatesler, diğer birçok vitamin, mineral ve antioksidanla birlikte mükemmel bir A vitamini kaynağı.

Pancar

Pancar vitaminler, mineraller ve bitki bileşikleri içeriyor. Ayrıca kalp sağlığını iyileştirebilen ve fiziksel performansı artırabilen yüksek miktarda inorganik nitrat içeriyor.

Portakal

Portakallar iyi bir lif kaynağı. Ayrıca yüksek miktarda C vitamini ve diğer sağlıklı bitki bileşiklerini içeriyor. Portakal yemek, kalp sağlığına fayda sağlayabiliyor. Anemiyi önlemeye yardımcı olmak için demir emilimini artırabiliyor.

- Gıda Hattı, Gıda bölümünde yayınlandı
https://www.gidahatti.com/haber/11527916/iste-saglikli-karbonhidratlar