İhracat pazarlarına üç yeni ülke daha ekledi!

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, yeni yıla ihracatını arttırarak başladı. Ürün gönderdiği ülke sayısını 9’dan 14’e çıkaran Teksüt, 2017’nin ikinci yarısında eklenen Katar ve Ürdün’den sonra Suudi Arabistan, Somali ve Moritanya’ya da ihracat yapmaya başladı.

2017 yılı başında ihracat ağına Tayvan’ı da ekleyerek ihracat yaptığı ülke sayısını 9’a yükselten Teksüt, 2017’yi ihracat açısından verimli bir yıl olarak geride bıraktı.

İhracatta ülke sayısını yüzde 50 artırdı

Geçen yılın ikinci yarısında Katar ve Ürdün’ü de ihracat haritasına ekleyen Teksüt, 2018 yılına girerken ülke sayısını yüzde 50 arttırarak 14’e çıkardı.

Suudi Arabistan, Somali ve Moritanya’nın da dahil olmasıyla, markanın ihracat yaptığı ülke haritası, Amerika Birleşik Devletleri, Tayvan, Kosova, Libya, Kuveyt, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Türkmenistan, Katar, Ürdün, Suudi Arabistan, Somali ve Moritanya’dan oluşuyor.

Söz konusu ülkelere başta beyaz peynir olmak üzere kaşar, krem, labne, lor ve sürülebilir beyaz peynir, koyun peyniri, süzme peynir, çubuk, misket, hellim, tulum peyniri ve tereyağı gibi en az 15 çeşit süt ürünü ihraç ediliyor.

Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık

Cironun yüzde 10’unu ihracattan elde etmeyi hedefliyor

“Ülke sayısıyla birlikte bu ülkelerdeki hacmimizi de arttırmak istiyoruz” açıklamasını yapan Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, “İlk aşamada ciromuzun en az yüzde 10’unu ihracattan elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika coğrafyasında Türkiye açısından önemli fırsatların bulunduğuna dikkat çeken Arınık, “Bölge karışık gibi görünmekle birlikte buradaki ülkelerde yoğun nüfus ve kaliteli ürünlere yönelik arayış söz konusu. Dolayısıyla Teksüt olarak 2017’de bu bölgelere yoğunlaştık ve yoğunlaşmaya devam edeceğiz” bilgisini paylaştı.

Cevdet Arınık: "Süt sektörü kaliteli işlere imza atıyor"

1997’’den bu yana düzenli olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne ihracat yapan Teksüt, geçen yılın başında da AB ülkelerine süt ürünleri ihraç edebilme izni alan sayılı Türk firmalarından biri olmuştu.

Türkiye süt ürünleri sektörünün son derece kaliteli işlere imza attığını ve çarpıcı gelişme içinde olduğunu aktaran Cevdet Arınık, “Süt üretimi son 5 yıl içinde 12 milyon tondan 19 milyon tona çıktı. Ürün çeşitliliği giderek artıyor. İçeride olduğu gibi dışarıda ve özellikle de yakın coğrafyalarda daha sağlıklı toplumlar için süt ve süt ürünleri tüketimini arttırmalıyız” diye konuştu.

- Gıda Hattı, Güncel bölümünde yayınlandı
https://www.gidahatti.com/haber/11525327/ihracat-pazarlarina-uc-yeni-ulke-daha-ekledi