Tip 1 diyabet uykuyu nasıl etkiliyor?

Tip 1 diyabet ile yaşayan insanların ortak bir yanı varsa, o da kaliteli bir gece uykusu uyumak için çaba göstermeleri!

Aşırı yüksek ve düşük kan şekerleri, gece uyarımları, tuvalete gitmeler ve Tip 1 diyabetin sıklıkla beraberinde getirdiği gece kaygısı arasında, günlük rutinimizde bazen iyi bir uyku oldukça küçük bir yere sahip oluyor. Belki de hiçbir yeri olmuyor.

Doğru yemek yemek ve düzenli egzersiz yapmak gibi, uykunun iyi fiziksel ve zihinsel sağlık için çok önemli olması şaşırtıcı değil. Birisi uyuduğunda, vücudu günlük aşınma ve yıpranmadan zarar görmüş hücreleri yeniliyor ve onarıyor. Uyku, kan damarlarını temizlemeye, iltihabı azaltmaya ve vücudu bir sonraki güne hazırlamaya yardımcı oluyor.

Uyku aynı zamanda vücudun hormon seviyelerini yeniden dengeliyor. Vücuttaki kortizol, serotonin, melatonin, grelin, adrenalin ve leptin seviyelerinde önemli bir rol oynuyor. Bu da vücudun stres ve enerji seviyelerini yönetmeye, öfkeyi kontrol etmeye, kadar her durumu yönetmesine yardımcı oluyor.

Şeker hastalığı uykuyu neden ve nasıl etkiliyor?

Tip 1 diyabet ile yaşayan insanlar genellikle çocuklar, ergenler ve yetişkinler de dahil olmak üzere uyku bozukluklarından muzdarip. Yapılan çalışmalar, Tip 1 diyabetli kişilerin zamanın yüzde 35'inde öznel düşük uyku kalitesi yaşadığını ortaya koyuyor.

Genellikle Tip 1 diyabet ile ilişkili uyku bozuklukları şunları içeriyor.

- Gıda Hattı, Sağlık bölümünde yayınlandı
https://www.gidahatti.com/haber/11522282/tip-1-diyabet-uykuyu-nasil-etkiliyor