• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Dünya

Yağışlar Fransa buğday hasadını vurdu!

9 Ağustos 2016
Süre:3dk Okuma
bugday-www.gidahatti.com
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Fransa’da son 10 yıllık dönemin en zayıf buğday hasadı bekleniyor. Bu durum, Avrupa Birliği üretiminin geçtiğimiz yıla kıyasla keskin bir düşüş yaşamasına neden olacak. Öte yandan, tüccar ve analistlere göre devam eden yağışlar, buğday yetiştirilen bazı önemli bölgelerde kalitenin düşmesi riskine neden oldu.

Yağış gecikmesi, AB’deki toplam buğday üretiminin toplam hacmi ve kalitesini belirlemek için henüz erken olduğu anlamına geliyor. Ancak Fransa üretimindeki düşüş, AB yumuşak buğday üretiminin geçtiğimiz yılın rekor sayılan 151 milyon tonluk seviyesinin altında kalmasına neden olacak.

Danışmanlık firması Agritel’den Pierre Begoc, “AB üretimine bakıldığında, batı bölgesindeki hacimlerin daha çok etkileneceği görülüyor. Fransa’daki durum kötüye gitmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

bugday-gidahatti

Avrupa’nın en büyük buğday üreticisi zor durumda

Avrupa’nın açık ara en büyük üreticisi ve ihracatçısı olan Fransa’daki hasadın zayıf olması, yumuşak buğday üretiminin 28 – 30 milyon ton aralığında kalacağı yönünde endişeye neden oldu. Bu seviye, geçtiğimiz yıla kıyasla %25 daha düşük olmanın yanında, 2003 yılından bu yana en düşük üretim anlamına geliyor. Danışmanlık firması ODA Groupe, tahminlerini 2,2 milyon ton daha düşürerek, 28 yılın en düşük seviyesi olan 28,2 milyon tona çekti.

İlkbaharın sonralarına doğru yağan şiddetli yağmurlar, alışılmışın dışında düşük güneş seviyesi ve yaygın bitki hastalığı, buğdayların yetişmesini engelledi. Analiz uzmanlarına göre bu sıkıntılar buğdayın öğütme kalitesine ilişkin niteliğinin düşük olmasına da neden oldu.

bugday-gidahatti

Almanya, Polonya ve İngiltere’de durum nasıl?

Almanya’da, kış buğdayı verimi geçtiğimiz yıla kıyasla %10 ile %20 arasında düşüş gösterdi. Bununla birlikte, Alman Çiftçi Birliği’ne göre yağışların gecikmesi, henüz hasadın üçte birinin yapıldığı anlamına geliyor.

Birlikten bir sözcü, aksaklıklar nedeniyle henüz hasadın çok az bir kısmının yapıldığı, bu nedenle ülkedeki toplam üretime ilişkin ciddi bir tahmin yapmanın mümkün olmadığını aktardı.

Almanya’ya benzer şekilde Polonya’da da kalite düşmesi yönünde kaygılar bulunuyor.

Polonya tarım analizi firması Sparks Polska’dan Wojtek Sabaranski, “İlk verilere göre, öğütmelik buğdayın toplam üretimdeki payı geçtiğimiz yıldan daha düşük olacak. Önümüzdeki 2 hafta boyunca beklenen istikrarsız hava durumunun, kalite özelliklerini daha da olumsuz etkilemesi bekleniyor.” şeklinde konuştu.

Olumsuz hava koşulları ve ekili alanın küçük olması nedeniyle, İngiltere’deki üretimde de keskin bir düşüş bekleniyor.

 

Etiketler: AvrupaAvrupa BirliğiAvrupa Birliği Gıda Güvenliği OtoritesiAvrupa buğdaybuğdaybuğday hasadıbuğday üretimiFransaFransa buğdayyumuşak buğday
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Süpermarketlerde gizli müşteri araştırması yapıldı! Sonuçlar ne gösteriyor?
Dünya

7 Avrupa ülkesi ‘Beslenme Puanı’ uygulamasını hayata geçirecek!

14 Şubat 2021
Avrupa Birliği dönem başkanı Portekiz!
Dünya

AB, Rusya’nın restine ne yanıt verdi?

12 Şubat 2021
Pandemi güncesi: Brezilya’da salgının önüne geçilemiyor!
Dünya

Fransa, sınırlarını dünyaya kapattı!

30 Ocak 2021

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Prof. Bourlakis Gıdahattı’na konuştu: Gıdada sıfır atık için perakendeciler ne yapabilir?

İçişleri Bakanlığından İşyerleri Çalışma Saatleri Genelgesi: Hangi işyerlerini kapsıyor?

3 Mart 2021
Meteoroloji : Soğuk ve yağışlı hava yurdumuzu terk etti

Meteoroloji tahminleri | 3 Mart 2021 Çarşamba (yarın) hava durumu

2 Mart 2021
Kelaynak turizmi!

Yaban hayatında 4 tür yok olmaktan kurtarıldı

2 Mart 2021
Polen alerjisi belirtileri bu yıl erken başlayabilir. Peki neden?

Polen alerjisi belirtileri bu yıl erken başlayabilir. Peki neden?

2 Mart 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.