• Künye
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Site İçi Arama
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Yerel

Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali başladı

17 Ağustos 2019
Süre:3 mins read
Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali başladı

FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Taşköprü Belediyesi tarafından 15-18 Ağustos tarihlerinde 33’üncüsü düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali, törenle başladı.

Dünyaca ünlü Taşköprü Sarımsağının tanıtımı için Taşköprü Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 33’üncü Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali, açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı. Ardından protokol üyeleri, festival alanında kurulan stantları gezdi.

Daha sonra pazaryerinde kurulan 10’uncu Tarım Fuarı’nın açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri, fuar alanında sergilenen başta traktör olmak üzere zirai tarım aletlerini inceledi. Ardından Taşköprü Belediyesi bando ekibi eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej eşliğinde yürüyüş yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış töreninde, halk oyunları ekibi ile Tosya Belediyesi Mehter Takımı gösterilerini sundu.

‘Sarımsağı, Taşköprü adını kullanarak pazarlamaya çalışanlar var’

Gösterilerin ardından konuşan Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, “Sadece Taşköprü için değil Kastamonu için de sarımsak çok önemli. Sarımsak ilimizin marka ürünüdür, marka değeridir. Kastamonu’ya özgü belki yüzlerce ürün vardır ama bunların başını sarımsak çekmektedir. Kastamonu’nun en çok bilinen ürünü ne diye sorulduğunda Taşköprü sarımsağı öne çıkmaktadır.

Tabii ki bu kolay elde edilmiş bir ün değil. Bu yıllara dayanan bir birikimin sonucudur. Sadece burada üretilen ürünlere değil başka yerlerde üretilen sarımsağa da Taşköprü’nün adını kullanarak pazarlayamaya çalışanlar var. Bu dahi Taşköprü sarımsağının ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.

Taşköprü Sarımsağı gibi önemli bir ürünün Taşköprü ilçesinde olmasının ilçe turizmine açılan kapısının da olması gerektiğini savunan Vali Karadeniz, “Pompeipolis bu anlamda Taşköprü’ye önemli bir fırsat sunmaktadır.

Hem Pompeipolis’te yapılacak olan kazı çalışmalarıyla orada bir müze kurulması çalışmasının sonuçlanması ve bu festivalle taçlanacak olan Taşköprü sarımsağının bu ortak amaca hitap edecek şekilde geliştirilmesi buna yönelik ürünlerin üretilmesi. Ben inanıyorum Kastamonu’da son zamanlarda hareketlenen turizmin Taşköprü’de de aynı dinamizmi kazanacaktır” diye konuştu.

‘Yörenin kültürü ve güzelliklerinin tanıtılması için festival düzenliyoruz’

Taşköprü Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 33. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali’nin açılışını yaptıklarını belirten Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal ise, “Festivaller birlik ve beraberliğin simgesi, gurbetteki ile sıladakinin kaynaşma vesilesidir. Yöre kültürü ve kendine özgü güzelliklerin tanıtılmasındaki en büyük araçtır. Ayrıca bizim dinimizin bir emri olan Sılayı Rahim anlayışı da festivaller sayesinde gelişmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından sponsor firmalara, davetlilere ve protokol üyelerine Başkan Çatal, plaket takdim etti. Ardından Hindistan, Sırbistan. Bulgaristan, Güney Kore, KKTC ve Türkiye’den gelen ekipleri, kendi ülkelerine ait halk oyunlarını sergiledi.

DHA

Etiketler: Sarımsak FestivaliTaşköprü
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Korona virüse direnci artıran sarımsağın ihracatı durduruldu!
Tarım

Çin sarımsağına dikkat! Yerli diye almayın…

7 Ocak 2021
Katar, Çin sarımsağından vazçgeçip Taşköprü’den sarımsak ithal edecek
Gıda Haberleri

Kastamonu’nun sarımsağı reçel oldu! Neden üretildi?

20 Eylül 2020

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Prof. Dr. Sevil Atasoy, üçüncü kez Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu’nda!

Prof. Dr. Sevil Atasoy, üçüncü kez Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu’nda!

21 Nisan 2021
23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı olacak mı? İçişleri Bakanlığı Genelge gönderdi…

23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı olacak mı? İçişleri Bakanlığı Genelge gönderdi…

21 Nisan 2021
Maskeyle nefes almakta güçlük çekiyorsanız, burundaki 4 soruna dikkat!

Çift maske takmaya gerek var mı? Bilimsel araştırma…

21 Nisan 2021
Türkiye’de Kahve Yetiştirme protokolü imzalandı!

Nadir bulunan bir türü, kahveyi iklim değişiminden koruyabilir!

21 Nisan 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Site İçi Arama

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.