Çekirdeksiz kuru üzüm ihracatında 186 bin ton fiili ihracat gerçekleştirildiğini anlatan Yemişçi, hava koşullarının böyle gitmesi ve bir afet olmaması durumunda İzmir, Manisa, Denizli, vilayetlerini kapsayan çoğunluğu Manisa ağırlıklı üretim rekoltesinin 256 bin ton olacağını söyledi. Yemişçi, yaş üzüm satışlarındaki tahminin altında veya üstünde bir satış rakamının, aşırı sıcaklardan bazı bağlarda uç kuruması tesbitinden kaynaklanacak düşmelerin, meyvenin kurutulması sırasında olabilecek bir yağmurun getireceği ürün kaybının rekolte tahminin sapmasına neden olabileceğini vurguladı. Yemişçi, hormon kullanılmasının yaş üzüm bölgelerinde serbest bırakılırken ihracat üzümünde sınırlandırılmasının gerekliliğini de sözlerine ekledi.
Toplantıya Tariş adına katılan Genel Müdür Sebahattin Gazanfer, kontrollü üretimin önemine değinerek 2004-2005’te 140 bin ton ihracat yaparak 250 milyon dolar gelir elde ettiklerini, bu yıl ise 31 temmuz itibariyle 186 bin ton üretim karşılığı (31 ağustosa kadar daha süre var) 232 milyon dolar döviz girdisi elde ettiklerini belirtti.
Gazanfer, Fiskobirlik’le hükümet arasında yaşanan sıkıntıya hatırlatarak fındık fazlasına benzer sorunun üzümde de sözkonusu olduğunu kaydetti. Genel Müdür Gazanfer şöyle devam etti: "Fındıkta arz fazlasının hükümet müdahalesi ile ortadan kaldırılması metodunun üzümde de uygulanmasını istiyoruz."
Toplantıya, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Arif Koşar, Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ve Ege Kuru Meyve ve Mamülleri İhraçatçılar Birliği Başkanı Rafael Çikurel katıldı.