• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Ekonomi

Türkiye’den yatırımcıya cazip teklif!

18 Ağustos 2016
Süre:2dk Okuma
lutfi-elvan-gidahatti
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bu hafta Genel Kurul’a görüşülmesi beklenen yeni teşvik mekanizmasının Türkiye tarihinde ilk kez uygulanacağını ve yabancı yatırımcılar açısından da oldukça cazip olacağını belirterek, “Türkiye’ye yabancı sermaye yatırımları gelmeye devam edecek” dedi.

yatirimci-gidahatti

Hükümet, yabancı yatırımcıları da Türkiye’ye çekmek için önemli adımlar atacak. Türkiye tarihinde ilk kez uygulanacak teşvik mekanizmasını devreye sokmaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, özellikle proje bazlı bir destek mekanizması oluşturulacağını belirterek, şöyle konuştu:

“Arz güvenliği açısından önem taşıyan, stratejik sektörlerde ve petrokimya, enerji gibi büyük ölçekli yatırımlarda da bu sistemin faydasını göreceğimize inanıyorum, yatırım yapmak isteyen firmayla Ekonomi Bakanlığı bir anlamda müzakere edecek ve ona göre mevcut teşvik sistemimizin ötesinde gerçekten Türkiye’ye önemli bir katkı sağlayacaksa ilave bir teşvik verebilme imkanına kavuşacağız.

Bu yasa tasarımız Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti, bu hafta TBMM Genel Kurulunda görüşülecek. Bunun yasalaşmasıyla birlikte Türkiye tarihinde ilk kez uygulanacak bir teşvik mekanizmasını devreye sokacağız.

Bunun da yabancı yatırımcılar açısından oldukça cazip olacağını düşünüyorum. Türkiye’ye yabancı sermaye yatırımları gelmeye devam edecek. Yabancı sermayeyi çekme açısından Türkiye son 14 yılda başarılı performans elde etti. Biz bunu artırarak devam edeceğiz”

TBMM-www.gidahatti.com

“FETÖ ekonomiyi kötüymüş gibi göstermeye çalışıyor”

FETÖ’nün, Türk ekonomisine yönelik birçok asparagas haber ürettiğini belirten Elvan, “İnanılmaz yalan haberlerin buralarda yayıldığını gördük. Örneğin yabancı bir gazeteci bana Türkiye’den 90 milyar euro çıktığını söyledi. Sosyal medyada FETÖ bu tür yalan haberler yayarak Türkiye ekonomisini çok kötüymüş gibi göstermeye çalışıyorlar” dedi

Polonya ve Romanya’daki FETÖ okulları

Polonya ve Romanya’da gerçekleştirdiği temaslara ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Elvan, Polonya Başbakan Yardımcısı ve Bilim ve Yüksek Öğrenim Bakanı Jaroslaw Gowin ve Romanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Ticaret ve İş Çevresi İlişkileri Bakanı Costin Grigore Borc ile yaptığı görüşmelerde FETÖ’nün iç yapısı ile kullandıkları yöntemlere dair bilgi verdiğini anlattı.

Elvan, “Polonya’da FETÖ’nün lisesi, üniversitesi var. Bunları takibe aldıklarını, izlemede olduklarını ifade ettiler. Romanya Başbakan Yardımcısıyla yaptığım görüşmede de çok yeni şeyler öğrendiğini, hassasiyetle bu konuyu takip edeceklerini, hükümet düzeyinde bir çalışma yapacaklarını söyledi” ifadelerine yer verdi.

Etiketler: Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

tim-ihracat-istisare-toplantisi-gidahatti
Editör

İhracatçıdan “Tüm zamanların rekoru” için dört talep

17 Şubat 2018
lutfi-elvan-gidahatti
Dünya

Kalkınma Bakanı Elvan: “Ekonomimiz de ordumuz gibi sapasağlam”

26 Ocak 2018
ekonomi-mercek-gidahatti
Ekonomi

Son 6 yılın en yüksek üçüncü çeyrek büyümesini nasıl değerlendirdiler?

11 Aralık 2017

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

meteoroloji-den-yogun-kar-yagisi-uyarisi

Yoğun kar yağışı! | 4 Mart 2021 Perşembe (yarın) hava durumu

3 Mart 2021
İnfiale yol açan görüntülerdeki dönerlere el konuldu!

Kontrollü normalleşme ile dinamik denetimler başlayacak!

3 Mart 2021
Tıbbi sülük ticaretine Türkiye yön veriyor!

Tıbbi sülük ticaretine Türkiye yön veriyor!

3 Mart 2021
KDV Genel Uygulama Tebliği’nde değişiklik!

ATSO Başkanı Çetin: Vergi indirimleriyle maliyetler düşürülmeli!

3 Mart 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.