• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Ekonomi

Türkiye’den dünyaya ‘işler yolunda’ mesajı!

8 Eylül 2016
Süre:3dk Okuma
dunya-yatirim-gidahatti
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında oluşturulan DEİK Acil Eylem Planı çerçevesinde bugüne kadar iş konseyleri tarafından 35 ülkeye ziyaret gerçekleştirdiklerini bildirdi. Vardan, ziyaretlerde “Türkiye’de işler olduğu gibi devam ediyor” mesajını verdiklerini kaydetti.

dunya-ekonomi-gidahatti

DEİK Başkanı Vardan, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından gerçekleştirdikleri istişare toplantısında tüm iş konseyi başkanlarından, kendi sorumlu oldukları ülkelere kısa bir süre içinde giderek yüz yüze temas kurmalarını talep ettiklerini hatırlattı.

“Daha yapacak çok işimiz var”

Vardan, şunları kaydetti:

“Onlardan bu geziler kapsamında sorumlu oldukları ülkelerde siyasi alanda ulaşabildikleri en üst düzey bürokratlar, karşı kanat kuruluşları, medya temsilcileri, varsa da düşünce kuruluşlarıyla temasa geçmelerini istedik. Şu ana kadar 35 ülkede bu üst düzey temas gerçekleştirildi. Hedefimiz, faaliyette bulunduğumuz dünya genelindeki ülkelerin tamamında benzeri ziyaretleri gerçekleştirebilmek. Biz şu an 126’sı ülke bazlı 133 iş konseyimizle faaliyet gösteriyoruz. Daha yapacak çok işimiz var.”

Söz konusu ziyaretlerde tek mesaj üzerine odaklandıklarını bildiren Vardan, şöyle konuştu: “İşler olduğu gibi devam ediyor. Biz bu ziyaretlerde bu mesajı kendimize slogan edindik. Gittiğimiz ülkelerde iş konseyimiz, Türkiye’de işlerin devam ettiğini, hayatın normal akışında sürdüğünü muhataplarımıza anlatıyorlar.

Darbe girişimi sonrasında Türkiye’nin çok daha fazla kenetlendiğini ve hedeflerimize ulaşma konusunda daha kararlı olduğumuzu ifade ediyorlar. Bunun bir göstergesi olarak da bu ziyaretlerde önümüzdeki dönem için kısa veya orta vadede ya o ülkede ya da Türkiye’de iş forumu, seminer ve B2B görüşmeleri gibi etkinlikleri de planlıyorlar. Aslında bu üzücü olay hepimizi inanılmaz motive etti. Tüm arkadaşlarımız canhıraş çalışıyorlar.”

deik-1-gidahatti

“İlk hedefimiz Avrupa ve ABD”

DEİK bünyesinde bu kapsamda kurulmuş olan İletişim Komitesi vasıtasıyla dünya genelinde nokta atışı çalışmaların da yapıldığını ifade eden Vardan,  Avrupa ve ABD coğrafyasını ilk hedef olarak belirlediklerini vurguladı.

Vardan, “DEİK olarak bizler, kendi yaygın ağımız dahilinde, yurt dışında yanlış ve yönlendirici haber ve bilgi kirliliği ile mücadeleyi görev edindik. Bu çerçevede, özellikle dünyada söz sahibi bazı düşünce kuruluşlarına, iş dünyası temsilcisi muhatap kuruluşlara, basın-yayın organlarına ve üniversitelere odaklanmaya karar verdik. Bu çerçevede ilk hedef olarak da Avrupa ve ABD coğrafyalarını belirledik. Nokta atışı stratejisiyle buralardaki kurumlar ile yine bire bir, yüz yüze iletişime geçmenin en doğru iletişim şekli olacağını düşündük.” Dedi.

omer-cihad-vardan11092015

“Etki alanı en geniş kurumlar ve isimlerle bir araya geleceğiz”

Vardan, etki alanı en geniş kurumlar ve isimlerle bir araya geleceklerini belirerek,” Yurt dışında etkin bağlantıları bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ve Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) gibi ilgili tüm kurucu kuruluşlarımızla irtibat halinde ve koordineli bir şekilde hareket ediyor, görevleri de paylaşarak mikro heyetler ile öncelikle ve özellikle Avrupa çapında bir roadshowa çıkmayı öngörüyoruz. Etki alanı en geniş kurumlar ve isimler, uzmanlar ile bir araya gelip Türkiye’de işlerin yolunda olduğunu anlatacağız” diye konuştu.

“Köklü ABD şirketleri Türkiye’den vazgeçmeyecek”

11-17 Ağustos tarihleri arasında ABD ziyareti gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, ziyaret kapsamında Amerikan Kongresi, Beyaz Saray, Ticaret Bakanlığı, Ticaret Odaları, basın kuruluşları ve düşünce kuruluşları ile görüşüldüğü bilgisi verildi.

 

Etiketler: 15 Temmuz darbe girişimiDEİK Başkanı Ömer Cihad VardanDış Ekonomik İlişkiler Kurulu
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan iş dünyasına güvence!
Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan iş dünyasına güvence!

22 Nisan 2018
new-york-ttm-gidahatti
Dünya

New York Türkiye Ticaret Merkezi açıldı

22 Eylül 2017
uluslararasi-yatirimcilarla-istisare-toplantisi-tobb-yased-gidahatti
Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan uluslararası yatırımcılara: “Türkiye’yi çevresindeki ülkelerle karıştırmayın”

12 Temmuz 2017

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

TARSİM’den çağrı: Fındığınızı sigortalatın!

Sağlık Bakanı Koca, vatandaştan neden özür diledi?

25 Şubat 2021
Fındık fiyatlarında ‘manipülasyon’ şüphesi!

TARSİM’den çağrı: Fındığınızı sigortalatın!

25 Şubat 2021
akrilamid

Sağlığı tehdit eden kızarmış gıdalar yaygınlaşıyor!

25 Şubat 2021
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gıda güvencesi mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gıda güvencesi mesajı!

24 Şubat 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.