• Künye
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Site İçi Arama
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Günün Manşetleri

Türkiye Havacılık ve Uzay alanında ne durumda?

28 Aralık 2017
Süre:3 mins read
havacilik-ucak-gidahatti
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Tekirdağ’da düzenlenen, “Trakya 2. Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Alt Sanayi Yerleştirme Zirvesi ve Sergisi” sona erdi.

Trakya Kalkınma Ajansı öncülüğünde Namık Kemal Üniversitesi konferans salonunda dün başlayan etkinlik bugün de devam etti. Program, Havelsan, Sivil Savunma Merkezi (SSM) gibi savunma hava sistemleri firmalarının sunumlarıyla sona erdi.

İlk olarak sunum gerçekleştiren Havelsan İş-Eko Sistem Uzmanı Adnan İmam, siber güvenlik sisteminin önemine değinerek, “Havelsan’ın bu işteki yeri yazılım geliştirmedir. Bu konuda Havelsan bin 400 çalışanıyla bine yakın uzman yazılım mühendisleriyle Türkiye’nin bu konuda en yetkin en yetişkin firması konumunda” dedi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş ise, “Müsteşarlığımız, kamuya baktığımızda ilgili sektörde müsteşarlığa baktığımızda tek kuruluş savunma sanayii müsteşarlığı, enerji sanayi müsteşarlığı, sağlık endüstri müsteşarlığı gibi müsteşarlık yok. Bu nedenle yerleşme noktasında da kritik bir önem arz ettiği için faaliyetlerini sektörde doğrudan kümeler doğrultusunda, sanayiciye gidip yerleşme konusunda faaliyetlerine devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Bu konuda elini taşın altına koymak değil, bedenini taşın altına koymaya hazır”

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde havacılık konusunda birçok ilke imza atmış olan Nuri Demirağ’ın torunu tasarımcı Bilge Kum, dedesinin hayat hikayesini anlattı. Kum, Türk yerli milli uçaklarının yapılması için büyük bir hareketlilik olduğunu söyleyerek; “Gerek sanayicilerimiz, bu konuda özverili çalışmalar yapıyorlar. Bu konuda elini taşın altına koymak değil, bedenini taşın altına koymaya hazır” açıklamasını yaptı.

Konuşmasını yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, “Geçen sene Mart ayında yapmıştık bu zirveyi, bu sene ikincisini yapıyoruz. İnşallah her sene bu zirveyi Trakya Bölgesi’nde yapmaya kararlıyız. Faydalarını ve avantajlarını gördüğümüzden dolayı, bu zirvelerin önemli olduğunu bildiğimizden dolayı yapmaya çalışıyoruz. 2023 yılına kadar 100 tane firmamızın, savunma sanayi, havacılık ve nükleer alanında mal verebilir hale getirmek istiyoruz. 2018 yılı biraz atılım yılı olacak” dedi.

“Trakya 2. Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Alt Sanayi Yerleştirme Zirvesi ve Sergisi” katılımcıların toplu fotoğraf çekimleriyle son buldu.

İki gün süren zirve “Trakya 2. Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Alt Sanayi Yerleştirme Zirvesi ve Sergisi”, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tekirdağ Valiliği, Namık Kemal Üniversitesi, Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği, NKÜ Teknopark, Trakya Kalkınma Ajansı, Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy ticaret ve sanayi odaları, SAHA İstanbul ile KOSGEB iş birliği ile düzenlendi.

İHA

Etiketler: havacılıkhavacılık ve uzaysavunma sanayiuzay
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

NASA Mars’ta helikopterle ilk uçuşunu yaptı!
Teknoloji

NASA Mars’ta helikopterle ilk uçuşunu yaptı!

19 Nisan 2021
SpaceX uzay aracı dünyaya inerken patladı!
Teknoloji

SpaceX yörüngeye Starlink uyduları yerleştirmeye devam ediyor!

7 Nisan 2021
NASA uzay tarifesini açıkladı! Uzay İstasyonu’nda konaklamak ne kadar?
Bilim

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bilinmeyen mikroorganizmalar keşfedildi!

21 Mart 2021

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Pandemi güncesi: Günlük vaka sayılarına rekor dayanmıyor!

ABD Başkanı Biden: “200 milyon aşı sayısına ulaştık”

22 Nisan 2021
Trump, Çinli Tiktok’a 15 Eylül’e kadar süre tanıdı!

İngiltere’den TikTok’a milyarlık dava

22 Nisan 2021
Prof. Dr. Sevil Atasoy, üçüncü kez Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu’nda!

Prof. Dr. Sevil Atasoy, üçüncü kez Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu’nda!

21 Nisan 2021
23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı olacak mı? İçişleri Bakanlığı Genelge gönderdi…

23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı olacak mı? İçişleri Bakanlığı Genelge gönderdi…

21 Nisan 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Site İçi Arama

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.