• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Dünya

Trump’ın azil sürecinde bir aşama daha geçildi, gözler Senato’da!

ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Donald Trump’ın azil dosyasını oylayarak kabul etti. Beyaz Saray “utanç verici ve maskaralık” dedi.

19 Aralık 2019
Süre:2dk Okuma
ABD Başkanı Trump’tan Yahudilere: “Paragöz, acımasız katiller”
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

ABD Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın azledilmesine yönelik iki madde de kabul edildi. Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato’dan azil kararının çıkması beklenmezken, Beyaz Saray oylama sonucu için “utanç verici ve maskaralık” ifadesini kullandı.

Demokratların çoğunlukta olduğu ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Donald Trump’ın azline yönelik her iki maddeyi de oylayarak kabul etti.

Kararın Senato’dan geçmesi zor!

ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulu, Trump’a yönelik “görevini kötüye kullanmak” ve “Kongrenin işleyişini engellemek” suçlamalarından oluşan iki azil maddesini oylamak üzere dün toplandı.

“Görevini kötüye kullanmak” maddesi Temsilciler Meclisindeki 197 vekilin “hayır” oyuna karşılık, 230 vekilin “evet” oyu ile onaylandı.

“Kongrenin işleyişini engellemek maddesi ise 198 vekilin “hayır” oyuna karşılık, 229 vekilin “evet” oyu ile kabul edildi.

Temsilciler Meclisi’nden geçen dava dosyası, yargılama ve nihai karar için Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato’ya gönderildi. Trump’ın azli için davanın senatörlerin 3’te 2’sinin (67) desteğini alması gerekiyor. Bu nedenle Senato’dan azil kararının çıkması beklenmiyor.

Donald Trump, ABD tarihinde bugüne kadar azil süreci işletilen üçüncü başkan olurken, daha önce hiçbir başkan yürütülen azil soruşturmaları sonucunda görevinden uzaklaştırılmadı.

Beyaz Saray: “Karar utanç verici, maskaralık”

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki oylama sonrasında Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, karar, “utanç verici ve maskaralık” olarak nitelendirildi.

“Bugün, milletimiz tarihine Temsilciler Meclisi en utanç verici siyasi bölümlerinden birisi olarak geçmiştir” ifadesine yer verilen kararda, ortada hiçbir yanlış olmamasına rağmen azil maddelerinin Temsilciler Meclisi Genel Kurulundan geçtiği kaydedildi.

Temsilciler Meclisi İstihbarat ve Adalet Komitelerindeki azil oturumunda Başkan Trump’a hiçbir şekilde söz hakkı verilmediğinin vurgulandığı açıklamada, “Tüm bu maskaralık, Demokratların bu ülkenin halk için çalışan bir Kongreye ihtiyaç duyduğuna dair görüşlerini kaybettiğini açıkça ortaya koymaktadır. Demokratların Başkan Trump’a yönelik sınırsız kinleri, 2016 seçim sonuçlarını etkisiz hale getirme ve 2020 seçimlerine uygunsuz şekilde etki etme arzularını besliyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Amerikan halkı inanmıyor” denilirken, azil sürecinin başlatılmasından bu yana gelecek Sonbaharda yapılacak Başkanlık seçimi propaganda kampanyasını sürdüren Donald Trump’a kamuoyu desteğinin yüzde 46’ya yükselmesi de bu durumu doğruluyor.

Etiketler: Donald TrumpTrump'ın azil süreci
Paylaş3TweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Rusya, koronavirüs aşısında damping yaptı!
Dünya

ABD Başkanı Trump: “Moderna koronavirüs aşısı için FDA’ya başvurdu”

30 Kasım 2020
Trump’ın ekibinde Covid-19 vakaları artıyor!
Dünya

Trump’ın iddiası: “Salgında Dünya’nın genelinden daha iyiyiz”

30 Kasım 2020
Donald Trump, Beyaz Saray’dan ayrılma koşulunu açıkladı!
Dünya

Donald Trump, Beyaz Saray’dan ayrılma koşulunu açıkladı!

27 Kasım 2020

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Çocuklar dişlerini ne sıklıkta fırçalamalı?

Çocuklar dişlerini ne sıklıkta fırçalamalı?

15 Ocak 2021
cumhurbaşkanı erdoğan koronavirüs aşısı

Toplumun aşıya güveni artıyor!

15 Ocak 2021
Zigana Dağı geçidinde kar yağışı!

Meteoroloji uyardı! | 16 Ocak 2021 Cumartesi (yarın) hava durumu

15 Ocak 2021
Rus Lider Putin’e “Sokağa çıkma yasağını uzat” tavsiyesi!

İçişleri Bakanlığı’ndan kısıtlama açıklaması!

15 Ocak 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.