Tadelle, Sarelle ve L’era Fresca markalarıyla gıda sektöründe faaliyet gösteren Toksöz Grubu, Avrupa’da fındıklı çikolataları ve dondurmaları ile tanınan köklü İtalyan markası Pernigotti’yi, Fratelli Averna şirketinden satın aldı.
“Bu bizim ilk yurtdışı satın almamız” diyen Toksöz Grup Sanset Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksöz, Pernigotti’nin yurtdışındaki gücünü de arkalarına alarak daha da güçleneceklerini kaydetti.
başından itibaren İstanbul, İzmir ve Ankara’da düzenlenen etkinlikler ile 721 okulda toplam 50 bin çocuğa bal sevgisi aşılandı.
Altıparmak Gıda’nın deneyimli kadrosu tarafından uzun ve detaylı bir “bal” eğitiminden geçen uzmanlar etkinlikler kapsamında anaokullarını tek tek gezip, çocuklara hem balı anlatıyor hem de çocukların eğlenceli bir gün geçirmesini sağlıyor. Etkinliklerde balın oluşumunu anlatan drama ile bal ve faydaları eğlenceli biçimde çocuklara öğretiliyor. Bal tadımının ardından, “Balı Nasıl Yeriz?” isimli oyunda bal tüketmeye teşvik ediliyor. Bu eğlenceli aktivitelerde çocuklar, ilgiyle izledikleri Disney karakterlerini boyuyor ve birlikte “arı dansı” yapıyor.
Averna Grup Yönetim Kurulu Başkanı Francesco M. Claudio Averna ise “Toksöz Grubu’nun, şirketin büyümesine katkıda bulunacağını” açıkladı.