• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Gıda Haberleri

TESK’ten “Pazarlar açılsın” çağrısı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ”Pazarlarda satılan sebze ve meyve fiyatları marketlerden daha cazip” dedi.

2 Şubat 2021
Süre:2dk Okuma
TESK’ten “Pazarlar açılsın” çağrısı!

FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Pazarcıların ve esnafın sorunlarını dile getiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ”Pazarlarda satılan sebze ve meyve fiyatları marketlerden daha cazip. Ancak vatandaşlarımız sokağa çıkma yasağı ve vakit kısıtlılığı nedeniyle marketi tercih ediyor” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son zamanlarda artan gıda fiyatları üzerine sebze ve meyve fiyatlarını analiz etmek için Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca ve Ankara Pazarcılar Odası Başkanı Recep Ayhan ile Ankara Dikmen’deki Keklikpınarı Pazar Alanı’nı ziyaret etti.

Hafta içi günlerde akşam 21.00’den sonra ve hafta sonları tam zamanlı olarak uygulanan sokağa çıkma yasağı sebebiyle pazarcı esnafının zor günler geçirdiğine işaret eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Pazarlarda satılan sebze ve meyve fiyatları marketlerden daha cazip. Ancak vatandaşlarımız sokağa çıkma yasağı ve vakit kısıtlılığı nedeniyle marketi tercih ediyor. Fiyat istikrarının sağlanması için pazarlar bir an önce tam zamanlı olarak faaliyete geçmeli” dedi.

| Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gıda enflasyonu en büyük tehditlerden biri! |

“Pazarcı esnafı cirosunu marketlere kaptırdı”

Tüm sebze ve meyvelerin fiyatlarını kontrol ederek analiz yapan Palandöken, pazarcı esnafının sorunlarını yerinde dinledi. Pazarcı esnafının en büyük sorununun pazar ve market fiyatları arasındaki farktan kaynaklandığını dile getiren Palandöken, “Pandemide uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşlar hafta içi saat 21.00’den sonra ve hafta sonları pazara gidemiyor.

Özellikle yoğun çalışan vatandaşlar marketlerin insafına terk ediliyor. Şu an pazarcı esnafı cirosunu marketlere kaptırdı. Yeni bir düzenleme ile vatandaşın ve pazarcı esnafının mağduriyeti giderilmeli” ifadelerini kullandı.

| Merkez’den hükümete Açık Mektup: Enflasyonda gıda fiyatları vurgusu! | 

“Vatandaşın pazardan alım gücü daha yüksek”

Pazarda fiyatların yüksek olduğu algısının yanlış olduğunun altını çizen Palandöken, “Vatandaşın pazardan alım gücü daha yüksek. Tüm sebze ve meyvelerin fiyatları pazarlarda marketlere göre çok daha uygun. Üstelik ürün çeşitliliği de daha fazla.

Eğer pazarlar olmasa ürün fiyatları çok daha pahalı olurdu. Tekelci zihniyeti kırmak için mahalle pazarlarının bir an önce tam zamanlı olarak faaliyete geçmesi gerek. Bu sayede ürünlerin fiyatı dengelenir ve fiyat istikrarı sağlanır. Çürümeye yüz tutan ürünler satılır, vatandaş daha ucuza sebze ve meyve yemiş olur” ifadelerine yer verdi.

İHA

Etiketler: gıda enflasyonugıda fiyatlarımarketpazarTESK
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Çiftçiye sıfır faizli tarım kredisi desteğine devam!
Tarım

“Hafta sonu tohum satışı serbest olsun” önerisi!

16 Şubat 2021
Esnaftan “paketli gıdalara gramaj standardı getirilsin” talebi!
Güncel

Zincir marketlerde sigara satışı yasaklanacak!

11 Şubat 2021
Elma depoda 2,80 lira, pazarlarda 9-10 lira!
Gıda Haberleri

Elma depoda 2,80 lira, pazarlarda 9-10 lira!

9 Şubat 2021

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Kandilli açıkladı. İstanbul’da bu kış nasıl geçecek?

Kar tekrar yüzünü gösterdi | 28 Şubat 2021 Pazar (bugün) hava durumu

28 Şubat 2021
tum-burclar-gunluk-burc-yorumlari-28-subat

Günlük Burç Yorumları | Aşk – Sağlık – İş | 28 Şubat 2021

28 Şubat 2021
İngiliz Hükümetinin bilim danışmanından korkutan Covid-19 açıklaması!

MEB’den yüz yüze eğitim açıklaması: Tarih ertelendi!

27 Şubat 2021
İstanbul Boğazı’nda trol avcılarına göz açtırılmıyor!

İstanbul Boğazı’nda trol avcılarına göz açtırılmıyor!

27 Şubat 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.