• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığından Katar ile Su Anlaşması’na açıklama!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Su Yönetimi Anlaşması'nın iki ülkenin birbirinden ‘su temini, su nakli, suyun paylaşılması vb.’ hususları içermediğini açıkladı.

1 Aralık 2020
Süre:3dk Okuma
Bakan Pakdemirli’den Katar’a gıda övgüsü!
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Tarım ve Orman Bakanlığı, büyük bölümü çöl olan Katar ile imzalanan Su Yönetimi Anlaşması konusunda, “İki ülkenin birbirinden ‘su temini, su nakli, suyun paylaşılması vb.’ hususları içermemektedir” açıklaması yaptı.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani’nin Türkiye ziyareti sırasında Emir ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda imzalanan 10 anlaşmadan birisi de, Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ve Katar Devleti Hükûmeti Arasında Su Yönetimi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı olmuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Katar Devleti Enerji İşleri Devlet Bakanı Saad Bin Sherida El Kaabı tarafından imzalanan anlaşma, büyük bir bölümü çöl olan Katar’la su yönetimi konusunda nasıl bir işbirliği yapılacağı sorularını akla getirmiş, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut da, Bakan Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde anlaşmanın içeriğini sormuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığından Anlaşma açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanlığı, soru işaretleri yaratan Türkiye ile Katar arasında su yönetimi alanında imzalanan işbirliği mutabakat zaptı hakkında yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Tarafların su yönetimi alanındaki teknolojik ve bilimsel yeteneklerini güçlendirmek ve ortak çıkarlar ve bütünleyici etkinlik temelinde iki ülke arasında su yönetimi alanında işbirliğini güçlendirmek ve teşvik etmektir. Söz konusu mutabakat zaptı iki ülke arasında entegre su kaynakları yönetimi, su kaynaklarını koruma ve geliştirme, su kalitesini ve miktarını izleme, su kaynaklarını, bu kaynakların gıda güvenliği ile ilişkilerini yönetme, yeraltı suyu sistemini ve doğal ve yapay beslenmeyi yönetme ve iklim değişikliğinin su kaynakları üzerine etkilerinin araştırılması hususlarını kapsar” denildi.

“Anlaşma, su temini, su nakli konularını kapsamıyor”

Açıklamada, anlaşma ile ayrıca su tesisleri sistemleri yönetimi, enerji verimliliğinin arttırılması, iletim ve dağıtım ağlarında kullanılan malzemeleri ve bunların bakım yaklaşımlarının yönetilmesi, müşteri şikâyetlerini, yanıt mekanizmasını, çözüm yaklaşımlarını ele alma yöntemleri, nitelikli su izleme, su arıtma ile kimyasal kullanımda verimliliği artırma, her iki ülkede su kaynaklarını geliştirmek için en son teknolojileri uygulama, gelir getirmeyen suyu (GGS) azaltmak, şebekelerde su kaçağı ve su kaybını tespit etmek için en son teknolojileri uygulamak, su kullanımı koruma programlarının iyileştirilmesi ve bu alandaki en son teknolojilerin uygulanması konularında karşılıklı ziyaretler, seminerler, sempozyumlar, konferanslar düzenlenmesi, ilgili araştırma enstitüleri arasında karşılıklı ziyaretler gerçekleştirilmesi ile bilgi alışverişi yoluyla işbirliğinin mümkün kılındığı ifade edildi.

Bakanlık, mutabakat zaptının iki ülkenin birbirinden “su temini, su nakli, suyun paylaşılması vb.” hususları içermediğini bildirdi.

İHA

Etiketler: KatarSu Yönetimi AnlaşmasıTarım ve Orman Bakanlığı
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda yeni kadrolar işbaşında!
Güncel

Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığına sürpriz atama!

9 Ocak 2021
Tarım ve Orman Bakanlığı ve Kızılay Derneği işbirliğine gitti!
Tarım

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Kızılay Derneği işbirliğine gitti!

8 Ocak 2021
Gıda devi, çiftçiye ve sözleşmeli tarıma verdiği desteği artıracak
Tarım

Tarım Bakanlığı, iş dünyasını kârlı yatırımlara yönlendiriyor!

21 Aralık 2020

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Konut fiyatları artacak mı? Sektör 2020 yılı sonuna kadar artış bekliyor mu?

2020 yılı konut satış rakamları açıklandı!

15 Ocak 2021
Hem ekonomik hem sosyal bir sorun: Gıda enflasyonu

Gıda maddelerindeki küf kaynaklı gizli tehlike: Mikotoksinler

15 Ocak 2021
FAO’nun mesleki eğitim projelerinde istihdam zamanı!

FAO’nun mesleki eğitim projelerinde istihdam zamanı!

15 Ocak 2021
Tek sağlık yaklaşımı ve “güvenilir gıda” üretimi

Aşılamada öncelik verilmeyen Veteriner Hekimler tepkili!

15 Ocak 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.