Dijital tarım ürünleri ile tarımdan düşük maliyetle daha fazla verim alınabilecek çözümler geliştiriliyor. Bu bağlamda açıklamada yapan Mustafa Tamer ‘Tarım ve gıda alanında yapılan akıllı yatırımlar, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de inanılmaz bir hızla büyüyor. Tarım sektörü Türkiye’de 2017 yılında yüzde 4,7’lik bir büyüme sağladı’ dedi.
Dijital tarım ürünleri ile tarımdan düşük maliyetle daha fazla verim alınabilecek çözümler geliştiren TreeT’in Genel Müdürü Mustafa Tamer; tarım ve gıda alanında yapılan akıllı yatırımların, dünyayla parallel bir şekilde Türkiye’de de hızla büyüdüğünü söyledi.
Tarım ve gıda yatırımı her zaman geri dönüş sağlar
Tarım sektörünün Türkiye’de 2017 yılında yüzde 4,7’lik bir büyüme sağladığını; bunun da Türkiye’de, bu alanda yapılacak yatırımın her zaman geri dönüş sağlayacağı anlamına geldiğini belirtti.
Bu alanda yapılacak iyi tarım uygulaması ve teknolojinin doğru kullanılmasın asıl fark oluşturacak unsur olduğuna dikkat çeken Tamer, “Manisa’nın, Salihli İlçesi’nde 400 dönüm badem ve Köprübaşı ilçesinde 270 dönüm zeytin bahçesi ile, BUBA Business Angels bünyesinde kurulan TreeT yatırımını uzun süredir gerçekleştirmeyi bekliyorduk, doğru zaman ve ortamın doğduğuna inanıyoruz. Türkiye’de her biri kendi alanında çok güçlü iş ortaklarıyla çalışıyoruz.
Günümüzde, tarım ve teknolojilerine yatırım yapmak; geri dönüşünün çok hızlı olması nedeniyle ve daha da önemlisi ülkemizin kalkınması için oldukça önemli. TreeT, konvansiyonel tarımdan elde edeceği gelirle, olabildiğince risksiz bir iş modeli sağlarken, teknolojiyi kullanarak yatırımın geri dönüşlerinde üssel artışları yakalamayı hedefliyor’’ dedi.
TreeT hakkında
Manisa’nın, Salihli İlçesi’nde 400 dönüm badem ve Köprübaşı ilçesinde 270 dönüm zeytin bahçesi ile, BUBA Business Angels bünyesinde kurulan TreeT, konvansiyonel tarımın yanı sıra, bu alanda yatırımcılığın seyrini değiştiren teknolojileri bünyesine katarak Türkiye’de bir ilke imza atıyor ve yatırımcıya çok karlı yeni bir yaklaşım sunuyor. Yapılan yatırımdan en iyi verimi almak için kaliteyi arttıracak yöntemleri teknoloji ile birleştiriyor.
TreeT; BounTarım (Boğaziçi Üniversitesi Yenilikçi Tarım ve Gıda İşletmeciliği Platformu), Doktar (Tarımda Dijital Dönüşüm Platformu), Intellectual Ventures (Tarım Teknolojileri Patent Ticaretleştirme Ortağı) ve Cengiz Sülün (Konvansiyonel Tarım Çözüm Ortağı) gibi güçlü stratejik iş ortaklarıyla birlikte çalışıyor.