• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Gıda Haberleri

Süt sanayicisi, üreticiye de tüketiciye de garanti verdi!

ASÜD Başkanı Harun Çallı, “Bu zorlu dönemde üretici örgütlerimizin elindeki fazla sütü almaya ve tüketicimize sağlıklı ürünler sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

26 Mart 2020
Süre:2dk Okuma
Türkiye, ABD’den süt ürünleri ithal edecek
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerin tüm kesimleri etkilediği bir ortamda süt sanayicilerinden süt üreticisine destek geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü ve üretici örgütleriyle el ele vererek sanayiye giden süt akışının sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağladıklarını belirten  ASÜD Başkanı Harun Çallı, “Bu zorlu dönemde üretici örgütlerimizin elindeki fazla sütü almaya ve tüketicimize sağlıklı ürünler sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Dünya genelinde hızla yayılan ve alınan tedbirler sayesinde Türkiye’de görülme sıklığı ortalamanın altında seyreden Covid-19 nedeniyle vatandaşların gıda talebinde artış görüldüğünü vurgulayan Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı, şunları söyledi:

“Regülasyon alımlarına ihtiyaç yok”

“Süt ürünleri sanayicileri olarak talepleri karşılamak için AB normlarında çalışmayı sürdürüyoruz. Yoğurt, peynir, ayran gibi ambalajlı ve güvenilir süt ürünlerini piyasaya arz etmeye devam ediyoruz.

Bir yandan da Türk çiftçisinin emeği çiğ sütü dünyanın farklı bölgelerine ulaştırmak için çaba harcıyoruz. Çiftçimiz sütünün yerde kalacağı konusunda endişe etmesin, şu an için devletimizin çiğ süt piyasalarında regülasyon yaparak, süt tozu alımına gitmesini gerektirecek bir durum yoktur.”

“İhracat pazarlarımızı kaybetmeyelim”

Açıklanan destek kalemlerinin ülkemiz çiftçisine oldukça pozitif etkileri olacağını, etkisinin artarak devam etmesi için ise ihracat pazarlarımızda sanayicinin de desteklenmesinin şart olduğunu vurgulayan Çallı, aksi taktirde mevcut ihracat pazarlarından hızla geri çekilmek durumunda kalınacağını kaydetti.

ASÜD Başkanı Çallı, “Bu zorlu günlerin isimsiz kahramanları sağlık çalışanlarımıza minnettarlığımızı bir kez daha ifade etmek isterim. Devletimizin tüm organlarının olduğu gibi Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanlarımızın da büyük emek harcadığını biliyoruz. Bu vesile ile halkımızın beslenmesi için kesintisiz çaba harcayan çiftçimiz başta olmak üzere süt değer zincirinin tüm halkalarında görev alan mesai arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim. Bizler, ülkemizin beslenmesi için çaba harcıyoruz. Tüketicimiz evde kalsın, sağlıkla kalsın” dedi.

Etiketler: ASÜDHarun Çallısüt üretimiTarım ve Orman Bakanlığı
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

GÜBRETAŞ, 2020’yi rekorla tamamladı
Tarım

Çiftçiye müjde: Gübre destekleri yüzde 100 artırıldı

18 Şubat 2021
“Türkiye Gıda Güvenliği konusunda oldukça iyi bir noktada”
Güncel

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünde atama

14 Şubat 2021
İhracat durdu, sebze meyve fiyatları ucuzladı!
Tarım

Patates üreticisi, belediyelerin alımları ile nefes alacak!

10 Şubat 2021

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Mutasyonlar oyunun kuralını nasıl değiştirdi?

Türkiye’ye özgü mutant koronavirüs var mı? Bakan yanıtladı…

25 Şubat 2021

Meteoroloji tahminleri | 26 Şubat 2021 Cuma (yarın) hava durumu

25 Şubat 2021
dolar-tl-gidahatti

Dolar kuru niçin arttı? Mahfi Eğilmez’den net açıklamalar

25 Şubat 2021
Tchibo Türkiye’de üst düzey atama

Tchibo Türkiye’de üst düzey atama

25 Şubat 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.