• Künye
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Site İçi Arama
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Dünya

Sırbistan’dan 5 bin ton et ithalatı için imzalar atıldı

12 Ekim 2017
Süre:3 mins read
sirbistan-anlasma-imza-gidahatti
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Resmi bir ziyaret için gittiği Sırbistan’da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyareti sırasında Sırbistan ile 16 anlaşmaya imza atıldığını belirterek, 5 bin ton et ithalatı için de imzaların atıldığını söyledi.

Sırbistan ziyareti kapsamında, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ile birlikte ülkedeki Boşnakların yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar’ı da ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye binası önünde toplanan halka hitap etti.

sirbistan-recep-tayyip-erdogan-aleksandar-vucic-gidahatti“Etnik milliyetçilik bizi ayırmamalı”

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç ile birlikte halkın karşısında olmalarının son derece anlamlı olduğunu vurgulayan Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Çok güçlü ve derin ilişkilerimiz olan Sancak bölgesindeki kardeşlerimizin sevinçleri sevincimiz, üzüntüleri üzüntümüzdür. Bugün burada Novi Pazar’da yaşadığımız şu birliktelik refah içinde bir geleceğe ne kadar hasret olduğumuzu gösteriyor. İnanıyorum ki bizi etnik milliyetçilikler ayırmamalı. Tam aksine bizi Sırbistan birleştirmeli. Ülkemizdeki Sancak kökenli vatandaşlarımız ile Sırbistan’daki Boşnak azınlık iki ülke arasındaki en önemli köprülerdendir. Aramızdaki güçlü gönül bağının olumlu etkilerini görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu bağları daha da güçlendireceğiz.

kirmizi-et-uretim-gidahatti5 bin ton et ithalatı

Dün 12 anlaşmaya imzamızı koyduk. Bugün de 4 anlaşmayı imzaladık. İki günde 16 anlaşmayı imzaladık. Sırbistan ile 5 bin ton et ithalatı için imzalar atıldı. Hayırlı olsun.

Buradaki kardeşlerimizin gönlündeki özel yerimizin sözde olmadığını 15 Temmuz darbe gecesinde gördük. Türkiye’ye destek olan Sancak halkı bizim hakiki kardeşimiz olduğunu bütün dünyaya gösterdi. Sancak halkının Türk halkıyla terörle mücadelede konusunda destek olmaya devam edeceğini düşünüyorum. Değerli dostum Vuçiç’in FETÖ’ye karşı nasıl bir mücadele verdiğini biliyorum.

FETÖ denilen ihanet çetesini ülkemizden olduğu gibi Balkanlar’dan da söküp atacağız. Sayın Vuçiç’e güven ve itimadımız tam. 15 Temmuz’da bize ilk destek veren liderlerden biri de Vuçiç olmuştur. Gerçek dostumuz olduğunu gösteren Vuçiç’e şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

sirbistan-recep-tayyip-erdogan-konusma-gidahatti“İşadamlarımızı teşvik ediyoruz”

Bu coğrafyanın tüm halkları bizim kardeşimizdir. Biz diğer ülkeler gibi Sırbistan’ın da birlik ve beraberlik içerisinde olmasını müreffeh bir hale gelmesini istiyoruz. Bunun için her alanda ve her yerde Sırbistan ile işbirliği yapmaya hazırız. Türkiye Sancak’ın yapacağı her türlü atılıma destek verecektir.

İşadamlarımızı Sırbistan ve bu bölgeye yatırım yapmaları konusunda teşvik ediyoruz. Halkbank’ın burada açtığı şubeler bu doğrultuda atılmış çok önemli adım olmuştur. Dün 5 bin ton buradan et ithalatıyla ilgili imzalar atıldı.

Balkanlarda, dışarıdaki güçlerin kışkırtmasıyla ortaya çıkan her kaosun, her çatışmanın bedelini sadece ve sadece buradaki insanlar ödüyor. Gün geliyor herkes çekip gidiyor ama yürekleri yangın yerine dönmüş insanlar burada yine yan yana yaşamaya devam ediyor. Onun için diyoruz ki Balkan halkları olarak kendi aranızda bir olursanız, beraber olursanız, kardeş olursanız o kadar güçlü olursunuz, o kadar güvende olursunuz, o kadar müreffeh olursunuz.”

Etiketler: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanNovi PazarSırbistanSırbistan'dan et ithalatı
Paylaş11TweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

kırmızı et
Gıda Haberleri

Sırbistan’dan et ithalatında çok önemli düzenleme!

25 Haziran 2019
sirbistan-anlasma-imza-gidahatti
Ekonomi

Sırbistan’dan sıfır gümrükle ithalat kararı Resmi Gazete’de

14 Haziran 2019
Yeni havalimanının ismi “İstanbul”
Güncel

Yeni havalimanının ismi “İstanbul”

30 Ekim 2018

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

bebek-ve-asi-gidahatti

Sağlık Bakanlığı, tedarik etmediği aşı için hekimlere para cezası mı kesiyor?

21 Nisan 2021
Aşı karşıtlarının sayısı 50 bine ulaştı: Sempozyum yapmaya kalktılar!

BioNTech mi, Sinovac mı? Hangi aşı tercih edilmeli?

21 Nisan 2021
Twitter’dan ikinci Trump yasağı!

Merkez Bankası analizi: Gıda üretiminde salgının etkisi sınırlı kaldı

21 Nisan 2021
Tüketiciler, yeni ürünleri denemeye istekli!

Tüketiciler, yeni ürünleri denemeye istekli!

21 Nisan 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Site İçi Arama

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.