• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Teknoloji

SAR Teknolojisi Ankara’da düzenlenen çalıştayda ele alındı

3 Ekim 2019
Süre:3dk Okuma
SAR Teknolojisi Ankara’da düzenlenen çalıştayda ele alındı

FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Ankara’da TÜRKSAT Uydu, Uzay ve Teknolojileri Günleri kapsamında düzenlenen Sentetik Açıklıklı Radar (SAR) Uydu Sistemi ve Teknolojileri Çalıştayı’nda SAR teknolojisi tüm yönleriyle konuşuldu. Tarımdan afet yönetimine, askeri alanlardan zemin deformasyonlarının tespitine kadar birçok alanda kullanılan SAR teknolojisinin sağladığı faydalar masaya yatırıldı.

TÜRKSAT Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü tarafından Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri kapsamında SAR ve Teknolojileri Çalıştayı düzenlendi.

Ankara’da bir otelde gerçekleşen çalıştaya TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen, Telespazio Genel Müdürü Sandro Fagioli, yurt içinden ve yurt dışından akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan çalıştayda TÜRKSAT ve Telespazio tanıtım filmleri izlendi.

SAR ve optik uydu görüntüleri uygulamaları üzerine bir sunum yapan Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Sultan Kocaman Gökçeoğlu, SAR teknolojisinin Türkiye ve dünyadaki kullanım alanlarına ilişkin bilgiler paylaştı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen, “TÜRKSAT olarak bir yandan yürütüğümüz uydu projeleri ve stratejik işbirlikleri ile vatandaşlarımız ve kurumlarımız için dünyanın her yerinde kesintisiz iletişim olanakları sağlarken, diğer taraftan kamunun ortak başarı öyküsü ve birlikte çalışma modeli haline gelen e-Devlet Kapısı’nı işletiyor, hızla büyüyen kablo/fiber altyapısı ile internet kullanıcılarının hızına hız katmaya devam ediyoruz.

Bu çok geniş yelpazedeki fonksiyon alanlarımızda Türkiye’nin teknolojik gelişimine öncülük etmek ve milletimizin hizmetinde kesintisiz bir iletişim altyapısı kurma hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Faaliyet alanlarımızdan bilişim hizmetlerinde kamunun bilişim çözüm merkezi olmaya yönelik faaliyetlerimiz devam ediyor” dedi.

“Coğrafi görüntülere duyulan ihtiyaç, daha doğru hedef ve odaklara yönelecektir”

Ülkemizde coğrafi görüntülere – özellikle SAR görüntülerine – duyulan ihtiyacın belirlenmesi kapsamında ilk aşamada Türkiye’deki mevcut olgunluk durumunun belirlenmesi ile ilgili görüntü verisini üreten ve kullanan kurum ve kuruluşların görüşlerine ihtiyaç duyulduğunu belirten Şen, “Çalıştayımız sonucunda elde edilecek olan ortak bilgi birikimi doğrultusunda SAR görüntüler özelinde coğrafi görüntülere duyulan ihtiyaç, daha doğru hedef ve odaklara yönelecektir.

Çalıştayın katılımcılarının konu ile ilgili görüşlerinin alınması, şirketimizin yakın gelecekte temin edilecek Coğrafi görüntülerin ve bu görüntülerden elde edilebilecek katma değerli ürün ve servislerin sunulmasına yönelik faaliyetlerine ışık tutacaktır. Bu sayede ülkemiz adına daha etkin, daha doğru ve uygulanabilir strateji ve politikaların geliştirilmesi sizlerin de katkılarıyla sağlanmış olacaktır” şeklinde konuştu.

Uygulanabilir strateji ve eylemlerin geliştirilmesi konusunda katılımcılar görüşleriyle ve anket çalışmalarıyla çalıştaya katkı sağlayacak.

İHA

Etiketler: Sentetik Açıklıklı Radar Uydu Sistemiteknolojiuydu
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aşı açıklaması!
Teknoloji

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İlk haberleşme uydumuzu 2022’de uzaya gönderiyoruz”

29 Aralık 2020
Ay’a bayrak diken Chang’e 5 uzay aracı Dünya’ya döndü
Teknoloji

Ay’a bayrak diken Chang’e 5 uzay aracı Dünya’ya döndü

17 Aralık 2020
Şirketlerin geleceğe dair en büyük endişesi ne?
Ekonomi

Şirketlerin geleceğe dair en büyük endişesi ne?

26 Kasım 2019

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Cemre ne zaman düşecek?

Meteoroloji tahminleri | 25 Şubat 2021 Perşembe (yarın) hava durumu

24 Şubat 2021
AB Suriyeli mülteciler için Türkiye’ye kaç para verdi? İşte o rakam

AB, Türkiye’den vergi alanında bilgi değişimi taahhüdü bekliyor!

24 Şubat 2021
Kaçış Sendromu nedir? Kaçış Sendromu belirtileri nelerdir?

Uzman uyarısı: “Hızlı yemek yeme alışkanlığınızla vedalaşın”

24 Şubat 2021
Nar ihracatında tarihi rekor!

Nar ihracatında tarihi rekor!

24 Şubat 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.