• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Günün Manşetleri

Sanayici “Acil önlem” istiyor!

27 Ağustos 2018
Süre:2dk Okuma
erdal-bahcivan-iso-baskani-gidahatti
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamaların ekonominin genel beklentileri açısından uzun vadeli, sabır gerektiren bir içerik sunduğunu belirten İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Kur dalgalanmaları, ödemeler dengesi kalitesini zorlayan bir noktada. Bugün yaşananlar ‘Finansal İstikrar’ faktörünün aşılma noktasına gelindiğini bize gösteriyor. Reel sektörün ihtiyacı olan önlemler acilen devreye sokulmalı.” dedi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Yeni Ekonomi Yaklaşımı” açıklamasının ardından, “acil önlem” çağrısı yaptı.

“Yeni Ekonomi Yaklaşımı sabır gerektiriyor”

Bahçıvan, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak tarafından ‘Ekonomide Yeni Yaklaşım’ toplantısında yapılan açıklamalar ekonomimizin genel beklentileri açısından uzun vadeli, sabır gerektiren bir içerik sunuyor.

Özellikle Merkez Bankası’nın bağımsızlığına yönelik söylem ile bütçe disiplini noktasındaki kararlılık vurgularını önemli bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Cari açık ile mücadeleye öncelik verilecek olması ve kamunun örnek olacağı mesajı da önemli.

tl-dolar-1-gidahatti“Reel sektörün ihtiyacı olan önlemler acilen alınmalı”

Fakat gelinen noktada döviz kurlarındaki aşırı dalgalanmaların ve ölçüsü kaçan finansal istikrarsızlığın ekonominin en önemli gündem maddesi olduğunu görüyoruz.

Bugün yaşananlar hep savunduğumuz ve ekonomimizin en vazgeçilmez gücü olması gereken ‘Finansal İstikrar’ faktörünün aşılma noktasına gelindiğini bize gösteriyor.

Çünkü bugün kur dalgalanmaları, finansal istikrarı dahi aşan, ödemeler dengesi kalitesini zorlayan bir noktaya gelmiş durumda. Reel sektörün ihtiyacı olan önlemler acilen devreye sokulmalı.”

Etiketler: İSOkur
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Kamunun borç yönetimi komiteye emanet!
Ekonomi

SPK eski Başkanı’ndan Merkez Bankası’na suçlama!

6 Kasım 2020
Mahfi Eğilmez: “Türkiye kırk katır ya da kırk satır tercihi yapmak durumunda”
Gıda Haberleri

Gıda sanayi, İSO İkinci 500’de 88 şirketle temsil edildi

14 Ağustos 2020
Mahfi Eğilmez: “Türkiye kırk katır ya da kırk satır tercihi yapmak durumunda”
Gıda Haberleri

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Gıda’nın Zirvesi!

13 Temmuz 2020

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Belirsizlik belirdiğinde… Kriz ortamında ne yapmalı?

Sorsak mı?

1 Mart 2021
Salgın, beslenme trendlerini de alt üst etti!

Kurdaki düşüş girdi fiyatlarına yansımadı, markette fiyat farkı 4 katı aştı!

1 Mart 2021
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nde, Sürek yeniden başkan!

Son dakika… Türkiye ekonomisi 2020’de yüzde 1,8 büyüdü

1 Mart 2021
Kestane Karası geldi çattı: Şiddetli rüzgar ve yağışlara dikkat!

Meteoroloji tahminleri | 1 Mart 2021 Pazartesi (bugün) hava durumu

1 Mart 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.