• Künye
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Site İçi Arama
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

Rahip Brunson’ın kritik duruşması öncesi gizli tanıklardan önemli iddialar geldi!

Hakkında casusluk iddiasıyla 35 yıla kadar hapsi istenen ABD’li Rahip Brunson'un 12 Ekim’de görülecek duruşması öncesi yeni gizli tanık ifadeleri ortaya çıktı.

9 Ekim 2018
Süre:3 mins read
Rahip Brunson’ın kritik duruşması öncesi gizli tanıklardan önemli iddialar geldi!
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Hakkında casusluk iddiasıyla 35 yıla kadar hapsi istenen ABD’li Rahip Brunson’un 12 Ekim’de görülecek duruşması öncesi yeni gizli tanık ifadeleri ortaya çıktı.

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde gerilime neden olan ABD’li Rahip Andrew Craig Brunson’a ilişkin görülen davanın 4. duruşması 12 Ekim Cuma günü görülecek. Duruşma öncesi dosyada yer alan gizli tanıklar, Aydın’ın Didim ilçesinde yaşarken Rahip Brunson’a ilişkin oluşumun faaliyetlerine tanık olduğunu anlattı.

Gizli tanıklar Rahip Brunson için ne dedi?

Ortaya çıkan gizli tanıklardan “Kılıç” ve “Kama” kod adlı kişiler, Brunson’un dini faaliyetler kılıfı altında, eski kilise çalışanları üzerinden Didim’de de çalışmalar yürüttüğünü ileri sürdü.

İddiaya göre, Rahip Brunson’un oluşumu içerisinde yer alanlarla eşi Norine Lyn Brunson, Alevi ve dar gelirli Kürt vatandaşları etkileyerek kendi amaçları doğrultusunda hareket etmelerini sağlamak kastıyla ayinler düzenledi. Yine gizli tanıklar, söz konusu kişilerin Türkiye’yi etnik olarak ayrıştırmaya çalıştıkları öne sürülen bir takım faaliyetleri de anlattı.

Brunson’un Türkiye’yi etnik olarak ayrıştırmada önemli rol oynayacak sinerjiyi oluşturmaya yönelik çalışmalar yaptığını iddia eden gizli tanıklar, daha önce Rahip Brunson’un kilisesinde görev yapmış Bedroz isimli bir papaz ve Norine Lyn Brunson ile karşılaştığı anları da anlattı.

Gizemli bir oluşum

Didim’de Kürt asıllı Süryanice konuşan bir esnafın yönlendirmesi ve kendisine verdiği bir davetiyeyle olayı fark ettiğini anlatan Kılıç ve Kama, “Davetiyedeki adrese iki arkadaşım F.M.B ve M.B ile birlikte gittim. Bu yer Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün 100 metre arkasında ‘Sanat Galerisi’ isimli bir yerdi. Burada bizi ‘Bedroz’ isimli, sonradan papaz olduğunu öğrendiğim kişi karşıladı. Bize çok iyi, güler yüzlü davrandı, hatta çıkışta kitap hediye edeceğini söyledi. Sonrasında bize gösterilen yere oturduk.

Sonra ‘Bedroz’ isimli papaz kürsüye çıkarak bize konuşma yaptı. Konuşması hem benim hem de yanımda bulunan arkadaşlarımın dikkatini çekti. Sık sık konuşması içinde Didim Kilisesi ismi geçince rahatsızlık duydum. Yeni bir oluşumdan bahsediyorlardı, fakat bu organizasyonun ne olduğunu bize söylemediler.

Bunun sebebi ben ve yanımdaki arkadaşlarımın buraya ilk defa gelmesi ve bize güvenmemelerinde kaynaklı diye düşünüyorum” dedi.

Galeride Papaz Bedroz’un yanı sıra Rahip Brunson’ın eşi Norine Lyn Brunson’ı da gördüğünü dile getiren tanıklar, galeride yapılan konuşmalar üzerinden farklı bir oluşum olduğunu, bu oluşumun her yerde farklı uygulamalar yaparak bulundukları yörenin nüfus yoğunluğu ve yapısına göre nabza göre şerbet vererek hareket ettiklerini öne sürdü.

Bedroz isimli papaz aslında kim?

Galeride konuşmalar bittikten sonra Bedroz isimli papazın kendilerini Pazar günleri saat 11.00’de Didim Alevi Bektaşi Kültür Derneği ve Cem Evi’nde ayin yaptıklarını belirterek davet ettiğini belirten tanıklar, amaçlarının farklı olduğunu anlamaları üzerine davete katılmadıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Bu şahısların bulundukları yerde nüfus kitlesine göre hareket ettiğini, Didim’de hedef kitlelerinin Süryaniler, Kürt görünümlü Ermeniler, Aleviler, dar gelirli Kürt vatandaşlar olduğunu gördüm. Didim Türkiye’de kurtarılmış bir bölge olarak yabancılar tarafından adledilir. Ayrıca şu an ismini hatırlayamadığım bir profesör de ‘Gezi Olayları’ sırasında Alevilik üzerine 11 seans konferans vermişti ve burada üstü kapalı olarak Aleviliğin bir isyan hareketi olduğundan bahsederek, sanki gezi olaylarına psikolojik temel oluşturuyordu.

Bu konferanslar Avrupalıların finanse ettiği bir Alevi Enstitüsü tarafından gerçekleştirilmişti. Bir vatandaş olarak sanat galerisinde gördüğüm manzara ve faaliyetler daha çok Türkiye’deki etnik yapının ayrıştırılması konusunda paralellik arz ediyordu.”

İHA

Etiketler: Andrew Craig BrunsonRahip Brunson
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Rahip Brunson’ın kritik duruşması öncesi gizli tanıklardan önemli iddialar geldi!
Güncel

Rahip Andrew Brunson, 4’üncü kez hakim karşısında

12 Ekim 2018
turkiye-abd-bayrak-gidahatti
Dünya

ABD’den Türkiye açıklaması: “Brunson’u verin kriz bitsin”

23 Ağustos 2018
ABD’li Rahip Brunson’a elektronik kelepçe ile takip! Attığı adım izleniyor…
Dünya

ABD’li Rahip Brunson’a elektronik kelepçe ile takip! Attığı adım izleniyor…

1 Ağustos 2018

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Yıldız Holding’de bayrak değişimi! Yönetim Kurulu Başkanı değişti

Murat Ülker yazdı: Babamın Tavsiyesiyle Dinimi Hep Nasıl Yaşadım?

17 Nisan 2021
Pandemi güncesi: Dünyada ölümler 1,5 milyonu aştı, umut aşılarda!

Yoğun bakımdaki genç korona virüs sayısı artıyor!

17 Nisan 2021
Yerli COVID-19 aşı adayının Faz-1 çalışmaları o merkezde yürütülecek!

Yerli COVID-19 aşı adayının Faz-1 çalışmaları o merkezde yürütülecek!

17 Nisan 2021
Koronavirüs sigara içme oranını yarıya düşürdü!

Sağlık Bakanlığı’ndan sigara çağrısı: Ramazan’da bırakın!

17 Nisan 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Site İçi Arama

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.