• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Ekonomi

Perakendecilerin hükümetten 4 talebi!

Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı YZB 2019’un açılışında konuşan TPF Başkanı Mustafa Altunbilek, perakendecilerin, aralarında KDV indiriminin de olduğu hükümetten 4 talebini dile getirdi.

17 Nisan 2019
Süre:4dk Okuma
Perakendecilerin hükümetten 4 talebi!
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Bu yıl “Değer” temasıyla düzenlenen Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı YZB 2019 başladı. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek, “Hükümetimizin üzerinde çalıştığı Perakende Yasası ve Hal Yasası’nın ivedilikle tamamlanmasını rica ediyoruz. Yerel işletmecilerin artan maliyetler karşısında rahat nefes alabilmeleri için 4 konuda destek bekliyoruz.” dedi.

Organize gıda perakende sektörünün en büyük organizasyonu olan Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı YZB 2019 başladı. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından düzenlenen zirve, bu yıl “Değer” teması ile kapılarını açtı.

“Vatandaşlarla karşı karşıya geldik”

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen zirvenin açılışında konuşan TPF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, 2018’in ülke ve sektör adına zor bir yıl olduğuna dikkat çekerek, “Ekonomik anlamda önemli sınavlar verdik. Mevcut ekonomik ortam nedeniyle sektörümüz özelinde hiçbir zaman yaşanmasını istemediğimiz gündemler ortaya çıktı, bizden kaynaklanmadığı halde vatandaşlarımızla zaman zaman fiyat artışları nedeniyle karşı karşıya geldik.” dedi.

Maliyetlerin her yıl yüzde 15 arttığını ve operasyonel karlılıkların düştüğüne vurgu yapan Altunbilek, “Büyük bir rekabet girdabında kürek çekiyoruz. Köylere kadar ulaşan indirim mağazaları yerel zincirlere büyük zarar vermeye devam ediyor. Et ve kıymadan sonra yereller olarak sebze-meyve konusunda da yine en çok zararı bizler gördük. Biz isterdik ki, halkımızın meyve-sebze tedarik kanalında biz de olalım. Tanzim satış koşulları sadece 5 zincir marketin 16 bin şubesine sunulmasın” diye konuştu.

Sektördeki sıkıntılı günlerin aşılacağına dair yerel zincirlerin inancının tam olduğunu belirten Mustafa Altunbilek, “Bizim önceliğimiz vatandaşlarımız, müşterilerimiz. 4 bine yakın mağazamızda 70 bine yakın çalışanımızla hizmet vermeye devam edeceğiz. Biz yatırımlarımızı hep Türkiye’ye yaptık. Yerel perakendeciler yeterince kar edemiyor diye yatırımlarını başka ülkeye taşımaz. Biz işimizi yapmaya, ülkemize değer yaratmaya devam edeceğiz. Bu nedenle Türkiye ve vatandaşlarımız için faydalı olacak her kararın yanında olduk, olacağız” ifadelerini kullandı.

Perakendecilerin hükümetten 4 talebi

Konuşmasında artan rekabette yerel işletmecilerin rahat nefes alabilmeleri için hükümetten 4 konuda destek beklediklerini vurgulayan Altunbilek, şunları söyledi:

“Hükümetimizin titizlikle üzerinde çalıştığı Perakende Yasası ve Hal Yasası’nın ivedilikle tamamlanmasını rica ediyoruz. Yerel işletmecilerin artan maliyetler karşısında rahat nefes alabilmeleri için 4 konuda destek bekliyoruz.

İlk talebimiz market açılışları. Yan yana marketler açılmaz ve market sayılarına düzenleme getirilip indirim mağazaları konusunda önlem alınırsa, rekabette avantaj kazanacağız.

İkinci talebimiz çalışma saatleri. Yapılacak düzenleme ile bizler ertesi güne daha iyi hazırlanacağız. Biz mesaimizi bitirip marketlerimizi kapatınca, küçük esnaf daha rahat nefes alacak.

Üçüncü destek talebimiz ise haftanın bir gününün tatil olması. Bu düzenleme çalışanlarımızın hayat kalitesini yükseltecek. Aileleriyle vakit geçirip, dinlenebilecek, sosyalleşebilecekler. Eğitimlerine zaman ayırabildikleri için verimlilikleri artacak. Çalışan sirkülasyonuna bu düzenleme ile çare bulacağımızı düşünüyoruz.

“KDV indirimi vatandaşa yarar”

Son talebimiz ise vergi indirimi. Yerel zincir marketlerimizde manav, kırmızı et, bakliyat, unlu mamuller, zeytin ve zeytinyağı ürünlerinde KDV’nin yüzde 8’den 1’e düşürülmesi vatandaşımıza yarar. Sağlanacak indirim ile sepetler daha ucuza dolar. Bu ürünler tüketicilerin en çok ihtiyaç duyduğu, geri dönüşün en hızlı alınacağı ürünler. Hükümetimizin sağlayacağı değerli destek, yapılacak düzenlemeler tüm perakende ticaretini kapsayacak. Sektördeki binlerce yerli yatırımcı nefes aldıracak.”

“Yerli Üretim, Yerel Marketten Alınır” Kampanyası

Yerli üretimi, yöresel ürünleri desteklemek için geçen yıl başlatılan “Yerli Üretim, Yerel Marketten Alınır” kampanyası hakkında da bilgiler veren Mustafa Altunbilek, “Sektörde yeni başarı hikayeleri, yeni markalar ortaya çıkarmak için 8 aydır raflarımızda yerli üretime, yerel ve yöresel ürünlere daha fazla yer açıyoruz. Bugün uluslararası standartlarda üretim gerçekleştiren, ürünleriyle uluslararası şirketlerle rekabet eden üreticilerimiz var. Projemiz ile vatandaşlarımızın kullandıkları ürünler için yerli alternatif bulabilmelerini, yöresel ürünlere daha kolay ulaşmalarını sağlıyoruz. Gerek YZB’de gerek Yerli Market Haftası’nda yerel ve yöresel üreticilerimizi tedarikçilerimiz ile buluşturuyoruz. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, tüketicilerin yerli ve yöresel ürün tercihleri giderek artıyor. TPF olarak 4 bine yakın mağazamız ile bu projeyi devam ettireceğiz.” dedi.

Sektörün hedefi, istihdamı yüzde 5 artırmak

YZB 2019 kapsamında sektörün bu yılki istihdam hedeflerini de paylaşan TPF Başkanı Altunbilek, “Yerel zincirler olarak biz market sayıları ile rekabet etmiyoruz. Ülkemize daha fazla nasıl değer katabiliriz diye geliştirdiğimiz projeleri hayata geçiriyoruz. Öte yandan her yıl istihdamı artırma sözü veriyoruz. Bugüne kadar mahcup olmadık. Yıl sonuna kadar istihdamda yüzde 5 büyümeyi hedefliyoruz. Sektörümüzün en büyük problemleri arasında yer alan çalışan sirkülasyonunun önüne geçmek için son 4 yıldır olduğu gibi, Türkiye’yi karış karış dolaşmaya ve eğitim vermeye devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Etiketler: Mustafa AltunbilekTPFYZB 2019
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Gıda Alışverişi Yaparken Koronavirüsten Nasıl Korunabiliriz?
Ekonomi

Perakendeciler, fiyat artışları için tedarik zinciri denetlemesi istedi!

28 Mayıs 2020
Tarımsal destek başvuruları için son gün uyarısı!
Tarım

Tarımda kalkınma için “Bir başka tarım mümkün!”

18 Nisan 2019
TPF Başkanı Altunbilek: “KDV indiriminden marketler mahrum bırakılmamalı”
Ekonomi

Tanzim satışta iki kesim daha “Bana da bana da” dedi!

27 Mart 2019

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Sahte içki satışı yapan işletmelere jandarma operasyon yaptı!

Mey İçki CEO’su Kömür: Sahte içkiden 150 vatandaşımızı kaybettik!

24 Ocak 2021
tum-burclar-gunluk-burc-yorumlari-24-ocak

Günlük Burç Yorumları | Aşk – Sağlık – İş | 24 Ocak 2021

24 Ocak 2021
Arı sokması koronavirüse iyi gelir mi?

Arı sokması koronavirüse iyi gelir mi?

24 Ocak 2021
Cemre ne zaman düşecek?

Meteoroloji tahminleri | 24 Ocak 2021 Pazar (yarın) hava durumu

23 Ocak 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.