Gıda Hattı

Paris Hilton kimdir? Paris Hilton hayatı

17 Şubat 2022, 12:48
Paylaş
Paris Hilton kimdir? Paris Hilton hayatı
Paris Hilton kimdir? Pek çok dalda başarılı ilerleyişi ile merak edilen Paris Hilton hayatı ve tüm çalışmaları merak ediliyor. İşte Paris Hilton biyografisi...

Paris Hilton kimdir? Şarkıcı, oyuncu ve başarılı moda tasarımcısı Paris Hilton hayatı merak ediliyor. İşte Paris Hilton hakkında her şey...

Paris Hilton biyografi

tam adı; Paris Whitney Hilton

doğum; 17 Şubat 1981, New York

mesleği; Amerikalı sosyoelit, şarkıcı, oyuncu, manken, moda tasarımcısı. Hilton otellerinin varisidir.

Paris Hilton hayatı

Aile geçmişine ek olarak, Doku-Soap The Simple Life adlı iki önemli rolden biri olarak ilk kez daha geniş bir ün kazandı. Ayrıca "Paris'te 1 Gece" adlı ticari sebeplerle dağıtılan özel bir seks videosunun kadın kahramanı oldu. Ardından 2005 yılında Yılın En Çok Satan Pornografik Film ödülünü aldı.

Göz kamaştırıcı yaşam tarzı ve kışkırtıcı performanslarıyla Paris Hilton, bilinçli bir şekilde medyanın dikkatini çekiyor ve bu gerçeği başarılı bir şekilde kendisini pazarlamak için kullanıyor. 2005 yılında “Yılın Kızı” isimli VH1 müzik kanalı ile ödüllendirildi.

Ünlü bir fenomen olan Hilton, 2000'li yıllarda yeniden canlanmasını etkilemesiyle, birkaç yıldır dünyanın en yaygın halk figürlerinden biriydi. 2007 Guinness Dünya Rekorları'nda En Çok Abartılan Ünlü olarak görünürken, Forbes dergisi onu 2004, 2005 ve 2006'da 100 Ünlü listesine dahil etti ve 2012'de En Fazla Poz veren Ünlülerden biri olarak derecelendirdi. Hilton, medyadaki şöhretini 19 ürün grubu, dünya çapında 50 butik ile isimsiz marka haline getirdi. Yalnızca parfüm serisi, bugüne kadar 2,5 milyar ABD dolarının üzerinde gelir sağladı. Variety, 2011'de ona "Milyar Dolarlık Girişimci" adını verdi. Hilton, ticari girişimlerden yılda 10 milyon ABD dolarının üzerinde para kazanıyor ve 2020 itibarıyla, kulüp ve etkinliklerde görünmesi sayesinde kendisine yaklaşık 300.000 ABD doları ödeme yapıldı.

Özel hayatı

Paris Hilton, Richard Hilton ve Kathy Richards-Hilton'un en büyük kızıdır. Nicholai "Nicky" Hilton adında küçük bir kız kardeşi ve iki küçük erkek kardeşi Barron ve Conrad Hilton vardır. Okul günlerini Connecticut’taki Canterbury School’da, California’daki Sherman Oaks’ta Buckley School’da ve en son da amigo olduğu New York’taki Dwight School’da geçirdi. 17 yaşında okulu bıraktı. Üç yıl sonra bir manken olarak çalışmaya başladı. Mankenliğin yanında ek olarak Hilton daha az bilinen filmlerde yardımcı oyuncu olarak çalıştı.

2000 yılında, GQ ve FHM dergileri için fotoğraf çekildiğinde ilk başarısı oldu. 2003 yılında Paris Hilton, Arkansas, Altus'taki bir çiftlikte arkadaşı Nicole Richie'nin kırsal yaşamının yanında tanıştığı ABD televizyon kanalı FOX dizisi The Simple Life tarafından yayınlanan dizide oynadı. Başlangıçta düşük derecelendirme, özel bir seks videosunun halka açık olmasıyla düzeldi. Eski erkek arkadaşı Rick Salomon, filmi Paris'te 1 Gece başlığı altında VHS video ve DVD olarak yayınlamıştı. 2005'te, film en çok satan ve en çok kiralanan seks videosu dâhil olmak üzere üç AVN Ödülü aldı. Paris Hilton, Salomon'a dava açtı ve daha sonra 400.000 dolar tazminat ve satış gelirlerinde pay aldı. Beşinci sezondan sonra (Goes to Camp) The Simple Life durdu.

Paris Hilton kimdir?
Paris Hilton

Filmografi
Film and television

Yıl Film Rol Notlar
1992 Wishman Plajda ki kız
2000 Sweetie Pie Bilinmeyen
2002 Nine Lives Jo
QIK2JDG Sinirli süpermodel
2003 Wonderland Barbie Küçük rol
The Cat in the Hat Clubgoer Küçük rol
2004 Win a Date with Tad Hamilton! Heather
The Hillz Heather Smith
Raising Helen Amber
Las Vegas Madison TV series (Episode: "Things That Go Jump in the Night")
George Lopez Ashley TV series (Episode: "Jason Tutors Max")
The O.C. Kate TV series (Episode: "The L.A.")
Veronica Mars Caitlin Ford TV series (Episode: "Credit Where Credit's Due")
2005 American Dreams Barbara Eden TV series (Episode: "California Dreamin'")
House of Wax Paige Edwards
2006 Bottoms Up Lisa Mancini
Snakes on a Plane Yolcu
National Lampoon's Pledge This! Victoria English Ayrıca yönetici yapımcı
2007 Stories USA Sadie
The Hottie and the Nottie Cristabel Abbott Ayrıca yönetici yapımcı
2008 Repo! The Genetic Opera Amber Sweet
2009 Supernatural Kendisi / Leshii TV series (Episode: "Fallen Idols")
Rex Paris Television film
2010 The Dog Who Saved Christmas Vacation Bella Television film
2020 Sorry or What Could Have Been Yetişkin Sid Kısa film
Ayrıca yönetici yapımcı

Kendisi

Year Title Notlar
2001 Zoolander Küçük rol
2003-2007 The Simple Life Regular
2003 Pauly Shore Is Dead Küçük rol
2003-2015 Saturday Night Live konuk (3 episodes)
2004 1 Night in Paris Sex tape
2005 Biography: The Hiltons Belgesel
2005-2006 The Girls Next Door TV series (2 episodes)
2007 America's Next Top Model TV series (Episode: "The Girl Who Gets Thrown in the Pool")
2008-2009 Paris Hilton's My New BFF Host and executive producer
2008 My Name Is Earl TV series (Episode: "I Won't Die with a Little Help from My Friends")
An American Carol Küçük rol
America the Beautiful Belgesel
Paris, Not France Belgesel
Paris Hilton Responds to McCain Ad Funny or Die video
Paris Hilton Gets Presidential with Martin Sheen Funny or Die video
Family Guy TV series (Episode: "I Dream of Jesus")
2009 Paris Hilton's British Best Friend Konuk ve Ayrıca yönetici yapımcı
2009-2010 I Get That a Lot TV series (2 episodes)
2010 Hell's Kitchen TV series (Episode: "5 Chefs Compete")
Teenage Paparazzo Belgesel
2011 Paris Hilton's Dubai BFF Konuk ve Ayrıca yönetici yapımcı
The World According to Paris Regular
Ayrıca yönetici yapımcı
The Hard Times of RJ Berger TV series (1 episode)
2012-2013 Paradise Hotel TV series (5 episodes)
2013 VIP Brother 5 Guest
2013-2020 The Real Housewives of Beverly Hills TV series (4 episodes)
2013 The Bling Ring Küçük rol
2015 Jeremy Scott: The People's Designer Belgesel
Ramez in Control Pranked by Egyptian actor Ramez Galal
2017 And the Winner Isn't Belgesel
2018 The American Meme Belgesel
Ayrıca yönetici yapımcı
The Grand Tour Guest
The Toys That Made Us TV series (Episode: "Hello Kitty")
Hollywood Love Story Host
2019 Germany's Next Topmodel Guest judge
Keeping Up with the Kardashians Guest
2020 No Filter with Naomi Guest
Instant Influencer Guest judge (Episode 1)
The Drew Barrymore Show TV series (Episode: "Paris Hilton, José Andrés")
This Is Paris Belgesel

Diskografi

Albümler

  • Paris (2006)

Singlelar

Yıl Single Albüm Liste durumları
Avustralya Brezilya Kanada Fransa Almanya Japonya UK ABD ABD dans UWc
2006 "Stars Are Blind" Paris 31 31 31 31 31 31 31 31 31 31
"Turn It Up" 1
"Nothing in This World" 32 34 55 2
2007 "Screwed" 1

Müzik videoları

Yıl Şarkı Yönetmen Albüm
2006 "Stars Are Blind" (ABD versiyonu) Chris Applebaum Paris'
"Nothing in This World" Scott Speer

Kitapları

  • 2004: Paris Hilton (2004)

Gıda Hattından güncel e-bülten almak için adresinizi girip kayıt olabilirsiniz.

.