Gıda Hattı

Özgür Çevik kimdir? Özgür Çevik hayatı

27 Mayıs 2022, 12:34
Paylaş
Özgür Çevik kimdir? Özgür Çevik hayatı
Özgür Çevik kimdir? Oyuncu ve şarkıcı olarak kariyerini sürdüren Özgür Çevik hayatı merak ediliyor. İşte Özgür Çevik biyografi...

Özgür Çevik kimdir? Türk oyuncu ve şarkıcı olan Özgür Çevik hayatı ve yer aldığı film, dizi projeleri ile dikkat çekiyor. İşte Özgür Çevik biyografisi...

Özgür Çevik biyografi

doğum; 27 Mayıs 1981, Ankara

mesleği; Türk oyuncu ve şarkıcıdır.

Özgür Çevik hayatı

Beş yaşına kadar İstanbul'da büyüyen Çevik; ilkokulu Amasya, ortaokulu Lüleburgaz, liseyi ise Bingöl ve İzmit'te Kocaeli Anadolu Lisesi'nde okudu.

1999 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümünü kazanarak tekrar döndüğü İstanbul'da, eğitimle birlikte müzik çalışmalarına da devam etti. 2007'de mezun oldu.

Çevik 2004 yılında Akademi Türkiye yarışması ile tanındı. 2004-2007 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan Yabancı Damat adlı dizide Niko karakterini canlandırdı. Avrupa Yakası'nda ise 150. bölüm'de konuk oyuncu olarak katıldı. Manav Özgür karakterini canlandırdı. Kavak Yelleri dizisinde konuk oyuncu olarak kendi ismi ile oynadı. Show TV'de "Gece Sesleri" adlı dizide başrol canlandırdı ve ardından "Balkan Düğünü"nde oynadı. Son olarak Atv'de yayınlanan Kırgın Çiçekler adlı dizide 'Toprak' rolüyle başrolde oynadı.

Filmografisi

Yabancı Damat - Niko Angelopoulos (2004-2007)
Küçük Kıyamet - Konuk Oyuncu (2006)
Kavak Yelleri - Kendisi - Konuk Oyuncu (2008)
Avrupa Yakası - Manav Özgür - Konuk Oyuncu (2008)
Gece Sesleri - Seyhan Akalın (2008)
Vali - Levent (2009)
Balkan Düğünü - Ömer (2009-2010)
Sensiz Yaşayamam - Serdar (2010)
Mazi Kalbimde Yaradır - Ferit (2011)
Leyla ile Mecnun (dizi) - Konuk Oyuncu (2012)
Evlerden Biri - İskender (2012)
Şubat - Ali Poyraz (2013)
Ben de Özledim - (2013)
Saklı Kalan - Onur Cevher (2013)
İtirazım Var - Doktor Tolga (2014)
Kiraz Mevsimi - Derin (Konuk Oyuncu) (2014)
Kırgın Çiçekler - Toprak (2015-2018)
Kaygı (Inflame)16 Şubat 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. - Mehmet (2017)
Can Kırıkları - Kerem - (2018)
Canevim - Taylan Tanbay - (2019)
Yeşilçam - İzzet Orkan - (2021)
Sen Ben Lenin - Deniz - (2021)
İyilik - Koray - (2022-)
Müzikal & Tiyatro
Romantika Müzikali
Damdaki Kemancı
Reklam Filmleri
Lays
Müzik kariyeri
Albümleri
Düş-ün-ce (2008)

Haber Etiketleri

Gıda Hattından güncel e-bülten almak için adresinizi girip kayıt olabilirsiniz.

.