Hong Kong’da yapılan bir araştırma omega 3 yağ asitlerinin diyabet hastalarının böbrek sağlığına iyi geldiğini gösteriyor.
Böbrek fonksiyonları kreatin düzeyleri ölçülerek değerlendiriliyor ve yüksek düzeyler böbrekteki nefronların zarar görmesinin göstergesi olarak kabul ediliyor. Diabetic Medicine.dergisinde yayınlanan araştırma omega 3 takviyesinin böbrek hastalıkları riskinin yüksek olduğu diyabetli hastalarda böbrekteki keratin düzeyini önemli ölçüde düşürdüğünü gösteriyor.
Tip 2 diyabeti olan 97 kişi ile yapılan araştırmada bir grup hastaya 12 hafta süresince günde 4 gr balık yağı verildi. Araştırmanın sonunda bu gruptaki hastaların keratin düzeylerinde önemli bir azalma saptandı. Bu önemli farka rağmen araştırmacılar sonuçların yapılacak ileri klinik çalışmalarla dikkatle değerlendirilerek teyit edilmesi gerektiğini bildirdiler.