• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Ekonomi

ODTÜ’den Microsoft CEO’su geçti

6 Ocak 2016
Süre:2dk Okuma
microsoft-satya-nadella-www.gidahatti.com
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Dünyanın lider teknoloji firmalarından Microsoft dünya CEO’su Satya Nadella, ilk kez bir Türk üniversitesi olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni ziyaret etti. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar’ın ev sahipliği yaptığı ziyarette, CEO Nadella’ya ODTÜ ve ODTÜ Teknokent hakkında bilgi verildi ve işbirlikleri görüşüldü.

microsoft-satya-nadella-www.gidahatti.comMicrosoft’un dünya CEO’su Satya Nadella, Microsoft’un Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) gerçekleştirdiği Büyük Veri ve Nesnelerin İnterneti konulu etkinlik çerçevesinde ODTÜ’yü ziyaret etti. ODTÜ ve ODTÜ Teknokent ile Microsoft arasında gerçekleştirilebilecek işbirlikleri ile ilgili olarak bir araya gelen Satya Nadella ve ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar’a Microsoft Orta Doğu & Africa Başkanı Ali Faramawy, Microsoft Türkiye CEO’su Murat Kansu ve Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç ile ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Atalay ve ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İ. Kızıltaş eşlik etti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi ziyareti

CEO Nadella’ya ziyareti sırasında ODTÜ ve ODTÜ Teknokent’te gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra, ODTÜ Teknokent Bilişim ve İnovasyon Merkezi ile ilgili bilgi verildi. ODTÜ Teknokent’in 2015 yılında ABD’nin dünyaca ünlü Silikon Vadisi’nde açtığı ofis T-Jump ile ilgili olarak da bilgilerin aktarıldığı toplantıda, Microsoft ve ODTÜ arasında gerçekleştirilebilecek araştırma, eğitim ve işbirlikleri görüşüldü.

microsoft-www.gidahatti.com

Murat Kansu: Türkiye’nin stratejik ortağı olmak istiyoruz

Toplantıya katılan isimlerden Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, Satya Nadella’nın yaptığı Türkiye konumlandırmasının önemine değinirken, Microsoft’un yerel bilişim teknolojileri sektöründe eko-sistemin geliştirilmesinde start-up ve eğitim yoluyla temel rol üstlendiğine dikkat çekti. Hedeflerinin dijital dönüşüm yolculuğunda Türkiye’nin stratejik ortağı olmak olduğunu belirten Kansu, “Uzun süredir devam eden işbirliğimiz çerçevesinde hem öğrencilerinin teknolojiye yakınlığı hem de Türkiye’nin en dinamik girişimcilik merkezlerinden biri olması nedeniyle etkinliğimizi Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) gerçekleştirdik” dedi.

Satya Nadella ziyareti kapsamında ayrıca ODTÜ Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Tekno-girişimciler ve yatırımcılarla da bir süre sohbet etti. 1992 yılından bu yana Microsoft’ta çalışan ve 2014 yılının Şubat ayından bu yana CEO olarak görev yapan Satya Nadella, ilk kez bir Türk üniversitesini ziyaret etmiş oldu.

GIDAHATTI DERGİSİNİ ÜCRETSİZ İNDİRİN

android Apple

Etiketler: guncelMicrosoftMicrosoft TürkiyeMurat KansuODTÜODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet AcarODTÜ TeknokentSatya Nadella
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Bill Gates, Covid-19 aşılarından umutlu!
Dünya

Bill Gates, Covid-19 aşılarından umutlu!

24 Kasım 2020
odtu-gidahatti
Eğitim

En Girişimci ve Yenilikçi Üniversite ODTÜ!

5 Kasım 2020
İnsan beyninin gizemini aydınlatmak hedefiyle imzayı attılar!
Bilim

İnsan beyninin gizemini aydınlatmak hedefiyle imzayı attılar!

4 Eylül 2020

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

meteoroloji-den-yogun-kar-yagisi-uyarisi

Yoğun kar yağışı! | 4 Mart 2021 Perşembe (yarın) hava durumu

3 Mart 2021
İnfiale yol açan görüntülerdeki dönerlere el konuldu!

Kontrollü normalleşme ile dinamik denetimler başlayacak!

3 Mart 2021
Tıbbi sülük ticaretine Türkiye yön veriyor!

Tıbbi sülük ticaretine Türkiye yön veriyor!

3 Mart 2021
KDV Genel Uygulama Tebliği’nde değişiklik!

ATSO Başkanı Çetin: Vergi indirimleriyle maliyetler düşürülmeli!

3 Mart 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.