• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Gıda Haberleri

Nestlé’den süpriz bir CEO ataması

29 Haziran 2016
Süre:3dk Okuma
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Nestlé, yeni CEO olarak Ulf Mark Schneider’ı atayarak, birtakım satın almalar yoluyla beslenme ve tıbbi gıdalar alanındaki büyümenin önünü açtı.

Ulf Mark Schneider, önceden sağlık hizmetleri firması Fresenius’un başındaydı. Schneider’ın Fresenius firmasında 13 yıl görev yaptığı dönemde, net geliri 12 kat arttıran anlaşmalara imza atıldı.

Ulf Mark Schneider
Ulf Mark Schneider

Öte yandan geleneksel gıda sektöründeki ilerlemesinde hızını kaybetmiş durumda olan Nestlé, 3 yıldır büyüme hedeflerinin gerisinde kalıyor.

Schneider, Nestlé’deki yeni görevine 1 Ocak 2017 itibariyle başlayacak.

Bu atamayla birlikte İsviçreli Nestlé firması ilk kez dışarıdan bir CEO’yu işe almış oldu. Analist ve yatırımcıların yeni CEO atamasını ve firmanın küçük ancak kârlı sağlık sektöründeki potansiyelini olumlu karşılaması üzerine firmanın hisseleri %3,5 oranında arttı.

Bazı analistlere göre, Nestlé’nin tüketici ürünleri sektörü dışından bir CEO’yu göreve getirmesi şaşırtıcı ve bu gelişme firmanın işletme olarak bir dönüşüm geçirmek istediği şeklinde yorumlanabilir.

nestle-gidahatti

Sağlık ürünleri hızlı büyüyen bir kategori

Toplam satışları 90,8 milyar doları bulan Nestlé’nin sağlık kategorisindeki satışları 4,09 milyar dolar civarındaydı.

Sağlık ürünlerinin bulunduğu grup, firmanın geleneksel gıda ve içecek işletmelerinden daha hızlı büyüyor ve daha yüksek kârlılık sağlıyor.

Nestle’nin geleneksel gıda ve içecek işletmeleri arasında Nescafe hazır kahve ve KitKat çikolata bulunuyor.

Nestlé, son yıllarda alzheimer veya sindirim sistemi hastalarına yönelik tıbbi gıdaların da yer aldığı sağlık ürünleri ile yakın bir şekilde ilgileniyordu.

Analiz uzmanlarına göre, sağlık ürünleri sektöründeki büyüme 2015 yılında %7,6’ydı. Nestlé’nin genel olarak büyüme oranı ise %4,2’de kaldı.

nestle-saglik-urunler

Sağlık ürünleri kar marjı açısından da daha parlak

Sağlık işletmeleri kar marjı anlamında da öne çıkıyor. Nestlé’nin genel işletme kâr marjı 2015 yılında %15,1 olarak kayda geçerken, sağlık işletmelerinin kar marjının %20 seviyesini aşması bekleniyor.

Bir başka analiste göre Nestlé’nin işletmelerinin çoğunluğu, tahmin edilebilir gelecekte gıda sektöründe kalmaya devam edecek. Bununla birlikte Nestlé sağlık alanında da büyümek istediğine dair sinyaller veriyor.

Yatırımcılar da sağlık ürünlerine yönelimi destekliyor.

 

GIDAHATTI DERGİSİNİ ÜCRETSİZ İNDİRİN

android Apple

Etiketler: gıda ve içecekkitkatNescafeNestlenestle yeni ceosağlık hizmetleri
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Türkiye’nin ilk medikal beslenme ürünleri fabrikasının temeli atıldı
Gıda Haberleri

Türkiye’nin ilk medikal beslenme ürünleri fabrikasının temeli atıldı

30 Ekim 2020
nestle-gidahatti
Gıda Haberleri

Nestle, ABD’li şirketi satın alıyor

24 Ağustos 2020
Özel sektör doğal afetlerde sorumluluk almaya ve işbirliğine hazır
Dünya

Küresel şirketler çalışanlarını koronavirüsten nasıl koruyor?

16 Mart 2020

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Koronavirüs salgını iş sözleşmelerini nasıl etkileyecek?

Evden çalışırken bunları yapın, sağlığınızı ihmal etmeyin!

5 Mart 2021
Merkez Bankası Başkanı Ağbal’dan net mesaj: “Başaracağız”

Merkez Bankası Başkanı Ağbal’dan net mesaj: “Başaracağız”

5 Mart 2021
yapay-zeka-1-gidahatti

Yapay zeka eğitimleri başlıyor

5 Mart 2021
Bakan Pakdemirli’den Dünya Süt Zirvesi’nde çifte müjde!

Çiftçiye 377 milyon liralık destek ödemesine başlandı

5 Mart 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.