Gıda Hattı

Metin Şentürk kimdir? Metin Şentürk hayatı

16 Mayıs 2022, 13:02
Paylaş
Metin Şentürk kimdir? Metin Şentürk hayatı
Metin Şentürk kimdir? Başarılı bir şarkıcı ve bestekar da olan Metin Şentürk hayatı ve tüm çalışmaları araştırılıyor. İşte Metin Şentürk biyografisi...

Metin Şentürk kimdir? Dünya Engelliler Vakfı başkanı olan Metin Şentürk hayatı ve tüm merak edilenleri araştırılıyor. İşte Metin Şentürk hayatı...

Metin Şentürk biyografi

doğum; 16 Mayıs 1966; Fatih, İstanbul

mesleği; Türk şarkıcı.

Dünya Engelliler Vakfının başkanlığını yapmaktadır.

Metin Şentürk hayatı

Metin Şentürk, 16 Mayıs 1966 tarihinde Fatih, İstanbul'da doğmuştur. Üç yaşındayken geçirdiği ev kazası sonucunda gözlerini kaybetmiştir. Öğrenim hayatına İstinye'de bulunan, görme engelliler için eğitim veren okulda başlamıştır. Lise döneminde Büyükçekmece Lisesi'nde gözleri tamamen gören öğrenciler ile birlikte okumuş ve İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'na girmiştir. 1987-1988 yılında konservatuvarı bitirmiştir.

Metin Şentürk 2 Nisan 2010'da dünyanın en hızlı görme engelli sürücüsü olmayı başarmıştır. Ralli sürücüsü olan Volkan Işık'ın radyo yardımıyla GAP Havaalanı'nda Ferrari F430 sürmüştür. Metin Şentürk 303.62 km/h hıza ulaşmayı başarmıştır. Daha önceki resmi rekor İngiliz Mike Newman'a aittir. (284 km/h)

Filmografi

  • En Son Babalar Duyar - (Konuk oyuncu) - 2004
  • Yaprak Dökümü - Kendisi (Konuk oyuncu)
  • Cennet Mahallesi - Kendisi (Konuk oyuncu) - 2006
  • Zengin Kız Fakir Oğlan - Kendisi (Konuk oyuncu) - 2012
  • Seksenler - Ferit - 2019-

Siyasi yaşamı

Şentürk Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul 2. bölgeden bağımsız milletvekili adayı olmuştur.

Diskografi

  • Elimdeki Fotoğrafın, (1987 - Yaşar Kekeva Plak)
  • Bırakma Beni, (1991 - Yaşar Kekeva Plak)
  • Allah Biliyor, (1992 - Raks Müzik)
  • Yaktın Beni, (1993 - Raks Müzik)
  • Sana Aitim, (1995 - Raks Müzik)
  • Son Nokta, (1996 - Raks Müzik)
  • Dünya Güzeli, (1997 - Raks Müzik)
  • Sahte Dünya, (1999 - Prestij Müzik)
  • Hazinem, (2000 - Prestij Müzik)
  • Yolun Yarısı, (2001 - Şentürk Müzik)
  • Dönmem Gerek, (2002 - Şentürk Müzik- Mod Müzik)
  • Kalpten Kalbe, (2003 - Avrupa Müzik)
  • Masal, (2006 - Seyhan Müzik)
  • Zamanda Yolculuk, (2008 - Seyhan Müzik)
  • Metin Şentürk ile Türk Sanat Müziği, (2009 - Seyhan Müzik)
  • Bana Sen Lazımsın, (2012 - Seyhan Müzik)
  • Kelebek, (2015 - DMC)

Haber Etiketleri

Gıda Hattından güncel e-bülten almak için adresinizi girip kayıt olabilirsiniz.

.