• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Ekonomi

Merkez Bankası faizi değiştirmedi

24 Temmuz 2018
Süre:2dk Okuma
Merkez’den “Finans sektörüne güven” mesajı!
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasadaki beklentilerin aksine faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. Politika faizini yüzde 17,75’te sabit bırakan Para Politikası Kurulu (PPK), sıkı para politikasının uzun bir müddet korunmasının gerekebileceği değerlendirmesini yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Temmuz ayı toplantısı sonrası faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17,75 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.

Merkez Bankası açıklaması

Murat Çetinkaya (Başkan), Ömer Duman, Erkan Kilimci, Emrah Şener, Murat Uysal, Abdullah Yavaş’ın katılımıyla yapılan ve piyasadaki artış beklentisine karşın faizin sabit tutulduğu PKK toplantısına ilişkin Merkez Bankası açıklamasında, şunlar kaydedildi:

“Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17,75 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.

Son dönemde açıklanan veriler iktisadi faaliyette dengelenme eğiliminin belirginleştiğine işaret etmektedir. Dış talep gücünü korumakla birlikte iç talebe dair yavaşlama sinyalleri artmaktadır.

“Sıkı para politikasının uzun bir müddet korunması gerekebilir”

Yakın dönemde maliyet yönlü gelişmeler ve gıda fiyatlarındaki oynaklık enflasyon üzerinde etkili olmuştur. Öte yandan, fiyat artışlarının alt kalemler bazında genele yayılan bir nitelik gösterdiği dikkat çekmektedir. İç talep koşullarının etkisinin azalacağı öngörülmekle birlikte enflasyon ve enflasyon beklentilerinin bulunduğu yüksek seviyeler fiyatlama davranışları üzerinde risk oluşturmaya devam etmektedir. Bu çerçevede Kurul, sıkı para politikasının uzun bir müddet korunmasının gerekebileceği değerlendirmesinde bulunmuştur.

Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları, para politikası kararlarının gecikmeli etkileri, maliye politikasının dengelenme sürecine vereceği katkı ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir.

Açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulanmalıdır.”

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti, beş iş günü içinde yayımlanacak.

Etiketler: faizTCMB
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Son dakika… Merkez Bankası Şubat’ta da faizi sabit tuttu
Ekonomi

Son dakika… Merkez Bankası Şubat’ta da faizi sabit tuttu

18 Şubat 2021
Merkez Bankası’ndan yeni hamle!
Ekonomi

Yılın ilk faiz kararı: Merkez Bankası faizi değiştirmedi

21 Ocak 2021
Kabine toplandı, Cumhurbaşkanı yeni salgın tedbirlerini açıkladı
Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yüksek faize karşıyım”

15 Ocak 2021

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Son dakika… Cumhurbaşkanı başlattı: Koronavirüse karşı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyası!

Dünya Bankası Kadın, İş ve Hukuk 2021 Raporu yayınlandı! Türkiye kaçıncı sırada?

26 Şubat 2021
Mutasyonlar oyunun kuralını nasıl değiştirdi?

Türkiye’ye özgü mutant koronavirüs var mı? Bakan yanıtladı…

25 Şubat 2021

Meteoroloji tahminleri | 26 Şubat 2021 Cuma (yarın) hava durumu

25 Şubat 2021
dolar-tl-gidahatti

Dolar kuru niçin arttı? Mahfi Eğilmez’den net açıklamalar

25 Şubat 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.