Gıda Hattı

Marc Anthony kimdir? Marc Anthony hayatı

16 Eylül 2021, 15:45
Paylaş
Marc Anthony kimdir? Marc Anthony hayatı
Marc Anthony biyografi doğum günü sebebiyle en çok aranan ve araştırılan konulardan biri. Başarılı oyuncu, şarkıcı ve söz yazarı olan Marc Anthony kimdir? Marc Anthony hayatı hakkında merak edilenler...

Marc Anthony biyografi

Doğum; 16 Eylül 1968 (52 yaşında)
Tarzlar Latin; salsa · pop · latin pop
Meslekler; şarkıcı, söz yazarı, oyuncu

Etkin yıllar; 1988-günümüz
Müzik şirketi; RMM Records & Video, Sony BMG
Resmî site; www.marcanthonyonline.com
Çocukları; Emme Maribel Muñiz, Maximilian David Muñiz (ikiz, d. 2007)

Marco Antonio Muñiz Ruiz adıyla 16 Eylül 1968'de doğan Marc Anthony, özellikle Latin Amerika başta olmak üzere tüm dünyada salsa müzikleriyle adını duyurmuş Porto Rikolu şarkıcı ve söz yazarıdır.

Marc Anthony

İlk Yılları ve Müzik Kariyeri

Marc Anthony, Porto Rikolu çift Felipe Muñiz ve Guillermina tarafından New York'ta dünyaya getirilmiştir. Kariyerine pop tarzı şarkılara vokalistlik yaparak ve dans gösterilerinde bulunarak başlamıştır.

Adaşıyla isim karışıklığından kaçınmak için ismini Marc Anthony olarak değiştiren Anthony, ilk başlarda söz yazarlığı yaparak ve Menudo ve Latin Rascals önde gelmek üzere birçok şarkıcıya vokalistlik yaparak çalışmıştır.

İlk piyasaya çıkardığı eser, serbest tarz müzik olan Rebel ile 1988 yılında olmuştur. Bu parça, tamamen Marc Anthony tarafından yazılmıştır ve Marc Anthony'nin serbest tarz müzikte ne kadar başarılı olduğunu göstermiştir. Aynı yıl, Freestyle artist Sa-Fire için "Boy I've Been Told"u yazan Marc Anthony, 1989'da, Ann-Marie'ye vokalistlik yapmıştır.

1 yıl sonra 1990'da Little Louie Vega ve Todd Terry ile çalışmalarına devam ederken, Anthony, Freestyle artist Chrissy I-Eece için "You Should Know By Now" adlı şarkıyı yazdı ve şarkıya düet yaptı. 1991 yılında, diğer bir freestyle şarkıcı olan Edmond'un "Come Back To Me" adlı şarkısına vokalistlik yaptı. Hızlı çıkışını, Little Loie Vega'nın 1991 yılında piyasaya çıkan albümündeki "Ride On The Rhythm" ile yakalayan Marc Anthony, 1992 yılından sonra, freestyle müzik tarzını bırakıp salsa ve İspanyolca müziklere dönmüştür.

İlham kaynakları

Puente, Ruben Blades ve Juan Gabriel'den ilham alan Anthony, 1993 yılında salsamonga hit'i "Hasta Que Te Conoci" ile büyük bir çıkış yakaladığı İspanyolca albüm olan Otra Nota'yı hayranlarıyla buluşturduktan sonra, 1994 yılında, La India'nın "Dicen Que Soy" albümündeki "Vivir Lo Nuestro" adlı şakısına düet yapmıştır..

1995 yılındaki albmümü "Todo A Su Tiempo" ile, Grammy ödüllerine "Te Conozco Bien", "Hasta Ayer", Nadie Como Ella", "Se Me Sigue Olvidando" "Te Amare" ve "Llegaste A Mi" gibi şarkılarıyla aday olmuştur. 1999 yılında "Conta La Corriente" adlı albümü ile en iyi Latin tropikal performans ödülünü almıştır. Albümün göze çarpan şarkılarından bazıları "Y Hubo Alguien", "Contra La Corriente", "No Me Conoces" "Me Voy A Regalar" ve "No Sabes Como Duele" dir.

1999 yılında, Jennifer López ve Ricky Martin'in başarısından esinlenen Marc Anthony, kendisiyle aynı adı taşıyan "Marc Anthony" adlı albümünü çıkarmıştır. "I Need To Know" şarkısıyla İngiltere'de ilk 5'e girmeyi başaaran ve Grammy ödülünü alan albümün diğer hit parçaları "When I Dream At Night" "My Baby You" "Love Is All" ve Runaway Bride filminin soundtrack'ı olan "You Sang To Me" dir.

2001 yılında, "Libre" adlı albümünü çıkaran Marc Anthony, albümdeki "Celos", "Barco A La Deriva" "Este Loco Que Te Mira" ve "Viviendo" adlı parçalarıyla hayranlarına kendisini bir adım daha yaklaştırmıştır. 2002 yılında çıkardığı ve içinde "I've Got You", "I Need You", "Tragedy" "She Mends Me" gibi hit parçaların bulunduğu, kendi adını taşıyan albümü "Marc Anthony" ile hemen hemen aynı şekilde rağbet gördüğü ve remixleri yapıldığı "Mended" albümü ile artık adını hayranlarının kalbine kazımış ve tüm dünyaya duyurmuştur. 2002 yılında Thalía’nın efsane albümü Thalia 2002 deki the Mexican adlı şarkıya vokal yapmıştır.

1993 kainat güzeli Dayanara Torres ile evlendi!

1993 yılı güzellik yarışmasında kainat güzeli seçilen Dayanara Torres ile evlenen Marc Anthony'nin Christian (2001) ve Ryan (2003) adlı çocukları olmuştur. Dayanara Torres ile boşandıktan sonra 5 nisan 2004 yılında Jennifer López ile evlenen Marc Anthony, aynı ay çıkardığı ve yapımcılığını Estefano'nun üstlendiği "Amar Sin Mentiras" adlı albümüyle kendini bir kez daha kanıtlamıştır. Aynı yılın Mayıs ayında da "Amar Sin Mentiras" adlı albümündeki parçalarına (Tan Solo Palabras, Nada Personal ve Amar Sin Mentiras şarkıları hariç) Rafael Fernandez'in eseri olan Lamento Boricano'yu da katarak, "Valio La Pena" adında salsa albüm çıkarmıştır. Her iki albümde de "Ahora Quien", "Escapemonos", "Amigo" ve "Valió La Pena" adlı şarkılar çok hızlı bir çıkış yakalamıştır.

Dayanara Torres

2011 yılında ispanyolca balada albümü olan "Iconos"u hayranlarının beğenisine sunmuştur. Yine 2011 yılında Pitbull'la birlikte çıkardıkları "Rain Over Me" isimli parça ile büyük bir çıkış yakalamıştır. 2013 yılında ilk orijinal İspanyolca albümü olan "3.0"ı çıkarmış aynı yıl çıkış şarkısı olan "Vivir Mi Vida" ile birlikte pek çok ödül almıştır. 2014 yılında "3.0" 4 milyondan fazla kopya satarak "4X Platin Plak" ödülünü almıştır. Marc Anthony 11 Kasım 2014 tarihinde Venezuelalı manken sevgilisi Shannon de Lima ile evlendi.

Diskografi

Rebel (1988)
When The Night Is Over (Gece bittiğinde) (1991)
Otra Nota (Başka nota) (1993)
Todo A Su Tiempo (All At It's Time) (1995)
Contra La Corriente (Akıma karşı) (1997)
Marc Anthony (1999)
Libre (Özgür) (2001)
Just For You (Sadece Senin İçin) (2002)
Mended (2002)
Amar Sin Mentiras (Yalansız sevmek) (2004)
Valió La Pena (Acı çekmeye değer) (2004)
Sigo Siendo Yo - The Hits (Hala buradayım) (2006)
El Cantante: Soundtrack (Aralık 2006)
Iconos (2010)

Ödüller

Grammy Ödülleri

1997 - " Contra La Corriente " En İyi Latin Tropikal Albüm
2005 - " Amar Sin Mentiras " En İyi Latin Pop Albüm

Latin Grammy Ödülleri

2000 - " Dímelo " Yılın Şarkısı
2005 - " Valió La Pena " En İyi Salsa Albüm
2008 - " El Cantante " En İyi Salsa Albüm
2013 - " Vivir Mi Vida " Yılın Kaydı

Amerikan Müzik Ödülleri

2004 - Favori Latin Sanatçı
2013 - Favori Latin Sanatçı

Billboard Latin Müzik Ödülleri

1994 - Tropical/Salsa Yılın Yeni Sanatçısı
1996 - " Todo a Su Tiempo " En İyi Tropical/Salsa Albüm
1996 - " Te Conozco Bien " Tropical/Salsa Hot Latin Parça
1998 - " Contra La Corriente " En İyi Tropical/Salsa Albüm
1998 - " Y Hubo Alguien " Tropical/Salsa Hot Latin Parça
2000 - " No Me Ames " (Düet Jennifer Lopez) Hot Latin Parça
2001 - " Desde Un Principio: From The Beginning " Latin Greatest Hits Albüm
2002 - " Marc Anthony " En İyi Latin Albüm Sanatçısı
2002 - " Libre " Tropical/Salsa En İyi Albüm
2003 - " Viviendo " Tropical/Salsa Airplay Parça
2005 - " Marc Anthony " Telemundo Yıldız Ödülü
2007 - " Que Precio Tiene el Cielo " Tropical Airplay Parça
2008 - " El Cantante " Tropical Albüm
2010 - Spirit of Hope Award
2012 - Billboard Yaşam Boyu Onur Ödülü
2014 - Yılın Sanatçısı
2014 - Yılın Tropikal Albüm Sanatçısı, Solo
2014 - Yılın Tropical Albümü "3.0"
2014 - Yılın Tropical Şarkısı "Vivir Mi Vida"
2014 - Yılın Latin Pop Şarkısı "Vivir Mi Vida"
2014 - Yılın En İyi Erkek Latin Albüm Sanatçısı, Erkek
2014- Yılın En İyi Latin Albümü "3.0"
2014 - Yılın Dijital Şarkısı "Vivir Mi Vida"
2014 - Yılın Airplay Şarkısı "Vivir Mi Vida"
2014 - Yılın Hot Latin Şarkısı "Vivir Mi Vida"

Lo Nuestro Ödülleri

1994 - Tropical - Yeni Sanatçı
1996 - Tropical - En İyi Erkek Sanatçı
1997 - " Todo a su Tiempo " Tropical - Yılın ALbümü
1997 - Tropical - Yılın Sanatçısı, Erkek
1998 - " Y Hubo Alguien " Tropical - Yılın Şarkısı
1998 - Pop - En İyi Erkek Sanatçı
2001 - Pop - En İyi Erkek Sanatçı
2001 - Tropical - En İyi Erkek Sanatçı
2003 - Tropical - En İyi Erkek Sanatçı
2003 - Popüler Tropical Sanatçı
2004 - Tropical - En İyi Erkek Sanatçı
2004 - Tropical - Yılın Şarkısı
2004 - En İyi Salsa Performans
2005 - " Valió la Pena " Tropical - Yılın Albümü
2005 - Tropical - Yılın Erkek Sanatçısı
2005 - " Ahora Quién " Tropical - Yılın Şarkısı
2005 - Yılın Tropical Salsa Sanatçısı
2006 - Yılın Tropical Salsa Sanatçısı
2006 - Yılın Sanatçısı, Erkek - Tropical
2007 - Salsa Artist of the Year
2007 - Tropical - Yılın Sanatçısı, Erkek
2008 - Yılın Salsa Sanatçısı
2014 - Tropical - Yılın Albümü
2014 - Yılın Birliği
2014 - Tropical Salsa - Yılın Sanatçısı
2014 - Müzikal Mükemmellik- Özel Ödül

ALMA Ödülleri

1999 - " "I Want To Spend My Lifetime Loving You". Üstün Performans Ödülü - Film The Mask of Zorro (1998) Düet: Tina Arena
2002 - " Christmas in Rockefeller Center ". Üstün Performans Ödülü - Variety or Comedy Special (2001)
2006 - Celia Cruz Ödülleri Kategorisi (Müzikal Mükemmellik)

ACAP Film ve Televizyon Müzik Ödülleri

2001 - " You Sang To Me " En İyi Performans - Film: Runaway Bride (1999)
2012 - ASCAP Kurucular Ödülü

Mİlan Town Konsey Ödülleri

2008 - Milan Şehir Konseyi Onur Ödülü
CHCI Ödülleri

2009 - CHCI Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Juventud Ödülleri

2014 - El Súper Tour (Süper Tur): “Vivir Mi Vida Tour”
2014 - Mi Ringtone (Zil Sesim): “Vivir Mi Vida”

Filmografi

Carlito's Way (1993, Brian DePalma) .... Diskodaki latin grup.
Natural Causes (1994, James Becket) .... Marine Guard
Hackers (1995, Iain Softley) .... Agent Ray
Big Night (1996, Stanley Tucci) .... Cristiano
The Substitute (1996) .... Juan Lacas
Runaway Bride .... "You sang to me" adlı şarkısı, bu filmin soundtackıdır.
Bringing Out the Dead (1999), Martin Scorsese) .... Noel
In the Time of the Butterflies (2001) (TV) .... Lio
Man on Fire (2004, Tony Scott) .... Samuel Ramos
El Cantante (2006, León Ichazo ) .... Hector Lavoe
Night Stalker (2007) .... Richard Ramirez

Bunlar da ilginizi çekebilir

Gıda Hattından güncel e-bülten almak için adresinizi girip kayıt olabilirsiniz.

.