• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Günün Manşetleri

Lokantacılardan ABD ürünlerine boykot!

27 Ağustos 2018
Süre:2dk Okuma
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin elektronik ürünlerine boykot çağrısına, lokantacılardan destek geldi. Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, Türkiye çapında ABD menşeli gazlı içecek, temizlik ve gıda ürünlerin kullanılmaması konusunda bir genelge yayınlayarak, bunların yerine yerli ürünlerin kullanılmasını tavsiye etti.

ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika’nın elektronik ürünlerine boykot uygulama kararının ardından Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, sektörün, ekonomik boyutu 50 milyar lirayı aşan ABD ürünler yerine yerli ürünlerin kullanılması için tavsiye kararı aldı.

“Yerli üretici ve sanayicilerimiz için fırsat olacak”

Bu karara tüketicinin de katılması durumunda Amerika’nın bize karşı kullanmak istediği silahın resmen ters tepmiş olacağını belirten Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, “Bugün başta Coca Cola gibi gazlı içecekler olmak üzere Amerikan malı ürünlere karşı başlattığımız boykotun sadece bizim sektörümüze ekonomik boyutu 50 milyar lirayı aşmış durumda. Bunun içinde kullandığımız gıda ve temizlik maddeleri de var. Tüketicinin de boykota katılması durumunda ABD, bu kararları ile kendi sanayicisini vuracaktır” diye konuştu.

Bütün Türkiye’de yerli ürünlerin kullanılmasının yerli üreticilerin büyümesine vesile olacağını dile getiren Yenice, “Elbette ki ABD ürünlerine karşı başlatılacak boykot yerli üreticilerimiz için bir fırsat olacak, Türk gıda sanayii ile Türk girişimcinin büyümesine de vesile yaratacaktır” dedi.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice

Obezitenin önlenmesine katkı yapacak

Aldıkları boykot kararının ekonomik boyutunun yanında obezitenin önlenmesi içinde bir fırsat olduğunu ifade eden Aykut Yenice, şunları söyledi:

“Bu boykot Türk toplumunun sağlıklı beslenmesi için de önemli bir fırsat olacaktır. Amerikan malı gazlı ürünlerin insan sağlığı üzerine olumsuz etkileri herkes tarafından bilinmektedir. Hekimlerimizin sağlıklı beslenme uyarıları arasında yasaklar listesinde ilk sırayı hep bu ürünler alıyor.

Bunların dışında geleneksel Türk mutfağı ile rekabet eden bir de Amerika orjinli fast food alışkanlığı söz konusu. Obeziteyi tetikleyen en önemli beslenme bozukluğu olan fast food ürünlere karşı geleneksel mutfağımızın tercih edilmesi sağlıklı nesiller yetişmesi için de önemli bir fırsat.

İnsanımızın ABD kökenli hamburger, pizza, nasıl pişirildiği belli olmayan beyaz et ürünlerine karşı Türk mutfağını tercih etmesi, kendisine sağlıklı beslenme yolunu açarken, esnafımızın Pazar payının artması ile milli ekonomimize de can suyu olacaktır.”

Etiketler: boykotlokanta
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Tıbbi maske imalathanelerine denetim!
Güncel

Restoran ve lokantalar zorda: HES kodu uygulaması talep ediyorlar!

30 Aralık 2020
Koronavirüse karşı ekonomiye 100 milyar liralık koruma kalkanı!
Güncel

Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fransız ürünlerini boykot çağrısı!

26 Ekim 2020
Suudi Arabistan terör listesine alındı! O kararı kim aldı?
Dünya

Suudi prensten Türk ürünlerini boykot çağrısı!

12 Ekim 2020

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Prof. Bourlakis Gıdahattı’na konuştu: Gıdada sıfır atık için perakendeciler ne yapabilir?

İçişleri Bakanlığından İşyerleri Çalışma Saatleri Genelgesi: Hangi işyerlerini kapsıyor?

3 Mart 2021
Meteoroloji : Soğuk ve yağışlı hava yurdumuzu terk etti

Meteoroloji tahminleri | 3 Mart 2021 Çarşamba (yarın) hava durumu

2 Mart 2021
Kelaynak turizmi!

Yaban hayatında 4 tür yok olmaktan kurtarıldı

2 Mart 2021
Polen alerjisi belirtileri bu yıl erken başlayabilir. Peki neden?

Polen alerjisi belirtileri bu yıl erken başlayabilir. Peki neden?

2 Mart 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.