• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

Libya’da serbest bırakılan 6 Türk gemici yurda döndü

Libya’da Hafter güçleri tarafından bir süre alıkonulduktan sonra geçen hafta serbest bırakılan 6 Türk gemici, Türkiye’ye döndü.

9 Temmuz 2019
Süre:3dk Okuma
Libya’da serbest bırakılan 6 Türk gemici yurda döndü
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Libya’da Hafter güçleri tarafından bir süre alıkonulduktan sonra geçen hafta serbest bırakılan 6 Türk gemici, Türkiye’ye döndü. Denizciler, tanışma bahanesiyle davet edildikleri karakolda daha sonra alıkonulduklarını öğrendiklerini söylediler.

Libya’daki 6 Türk denizci, isyancı General Hafter’e bağlı güçler tarafından alıkonulmuş, bunun üzerine Türkiye Dışişleri Bakanlığı, “Libya’da Hafter’e bağlı illegal milis güçler tarafından altı vatandaşımızın alıkonulması haydutluk ve korsanlık niteliğinde bir eylemdir. Vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir” uyarısında bulunmuştu.

Türkiye’ye döndüler

Açıklamadan kısa bir süre sonra 6 Türk serbest bırakılmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından Onur Çakır, Mehmet Yılmaz Odabaşı, Eyüp Eryılmaz, Necmettin Demirhan, eren Çakır ve Birol Kutlu isimli denizciler bu sabaha karşı yurda döndü. Türk denizciler gece saatlerinde Mitiga’dan havalanan uçakla sabaha karşı saat 02.30 sıralarında İstanbul Havalimanı’na indi. Denizcileri havalimanında Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Murat Taner karşıladı.

Türk denizciler alıkonma sırasında yaşadıklarını anlattı

Havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türk denizciler, Libya’da yaşadıkları süreci anlattı. Hafter güçleri tarafından alıkonulan isimlerden biri olan Mehmet Yılmaz Odabaşı, “Biz 6 kişi orada gemi personeli olarak çalışıyorduk. Gittiğimizin 5’inci günü Hafter’in askerleri limana gelip kontrol amaçlı bizi denetleme yapacaklarını söylediler. Akabinde mesaimiz bittikten sonra bizi komutanlarının tanışma amacıyla karakola davet ettiğini ilettiler. Biz de karakola gittik ama gittikten sonra alıkonulduğumuzu öğrendik. İki gün tutuklu kaldık” dedi.

“Tanışacağız diye gittik, meğerse bizi esir almışlar”

Alıkonulan Türk denizcilerden bir diğeri Eyüp Eryılmaz da, “Liman taramasına gitmiştik. Bizi toplu bir şekilde arkadaşlarla tanışacağız diye götürdüler. Tanışacağız diye gittik, meğerse bizi esir almışlar farkında değiliz. Karakolda gece yarısına kadar tuttular, ertesi gün bir kampa götürdüler. Bizi tek sıraya dizdiler, karşımıza da silahlı adamlar geçti. Psikolojimiz bozuldu. Daha sonra Cumhurbaşkanımız ve devlet baskısı olunca bizi serbest bırakmak zorunda kaldılar” şeklinde konuştu.

“Devletimiz ve Cumhurbaşkanımız yanımızda oldu, sağ salim buraya geldik”

Pasaport kontrolünün ardından yurda giriş yapan Türk denizcilerin aileleriyle buluştuğu dakikalarda ise duygusal anlar yaşandı. Libya’daki alıkonma hadisesinin ardından oğlu Onur Çakır’a kavuşan anne Huriye Çakır gözyaşlarını tutamadı. Ailesine kavuşan Onur Çakır ise, “İletişim imkanlarımız kısıtlıydı. Mümkün olduğunca aileme iyi olduğumuzu iletmeye çalıştık. Başımızdan geçen olayları yansıtmamaya çalıştım. Devletimiz ve Cumhurbaşkanımız yanımızda oldu. Herkesin yardımlarıyla sağ salim buraya geldik. Destek olan herkesten Allah razı olsun, çok teşekkür ederiz” dedi.

Yurda dönen 6 Türk denizci daha sonra havalimanından ayrıldı.

İHA

Etiketler: General HafterLibyaTürk gemiciler
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Libya’da sıcak gelişme! ABD askerleri çekildi
Dünya

AB, Libya için Akdeniz operasyonu başlatıyor!

18 Şubat 2020
Türkiye hangi ülkenin vatandaşlarına vize muafiyeti tanıdı?
Dünya

BM’den Libya açıklaması: “Son bir ayda 90 kişi öldü”

21 Ağustos 2019
Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü: Türk hedefleri düşman hedeflerdir
Dünya

Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü: Türk hedefleri düşman hedeflerdir

29 Haziran 2019

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

İsot talebi patladı, yerini Şili Biberi aldı!

İsot talebi patladı, yerini Şili Biberi aldı!

26 Şubat 2021
Akdeniz’de büyükbaş hayvan krizi!

Akdeniz’de büyükbaş hayvan krizi!

26 Şubat 2021
Orman köylerinde indirimli su tarifesine devam, 24 köye çözüm aranıyor!

Birkaç basit adımla gıda israfına son!

26 Şubat 2021
Nadir hastalıklar, aile bütçelerini de sarsıyor!

Nadir hastalıklar, aile bütçelerini de sarsıyor!

26 Şubat 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.