Yıldız Holding Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, Avrupa Gıda ve İçecek Endüstrileri Konfederasyonu (FoodDrinkEurope) bünyesinde yer alan ve Avrupa’nın 18 büyük gıda üreticisinin oluşturduğu Liaison Committee’ye başkan olarak seçildi.
Mehmet Tütüncü, Kellogg’s Avrupa Başkanı Timothy Mobsby’den Temmuz ayında devraldığı başkanlık görevini iki yıl yürütecek.
Dört yıldır Liaison Committee’de Yıldız Holding’i temsil eden Mehmet Tütüncü, başkanlığı döneminde Avrupa’daki büyüklü küçüklü tüm gıda ve içecek firmalarının etkili bir şekilde sürdürülebilir büyümeye katkı sağladığı bir platform oluşturmaya yönelik proaktif çalışmalara liderlik yapacak.
Yıldız Holding olarak en büyük önceliklerinin gıda kalitesi ve güvenliği, tüketicinin bilinçlendirilmesi ve çevresel sürdürülebilirlik olduğuna dikkat çeken Tütüncü, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Komitedeki yeni pozisyonumuz sayesinde bu alanlardaki en güncel girişim ve çalışmalara yön verecek ve bu gelişmelerin Türkiye’de de uygulanmasına öncülük ederek sektörü yepyeni bir boyuta taşıyacağız.”
Mehmet Tütüncü’nün Liaison Committee başkanlığını en içten dilekleriyle kutladığını belirten FoodDrinkEurope Genel Direktörü Mella Frewen, önümüzdeki dönemde Tütüncü ile birlikte çalışacak olmaktan çok memnun olduğunu ifade etti.
Avrupa gıda ve içecek sektörünün, Avrupa sanayi üretiminin en büyük paya sahip oyuncusu olmanın yanı sıra, alanında dünyanın lider ihracatçısı olduğunu kaydeden Frewen: “Sektör aynı zamanda, Avrupa ekonomisine sürdürülebilir ve kapsamlı büyüme kazandıran önemli bir itici güç. Mehmet Tütüncü’nün liderliğinde komitenin, Avrupa gıda ve içecek sektörünün bu önemli konumunu muhafaza etmeye yönelik stratejik vizyonunu ortaya koyan çalışmalar yapmaya devam edeceğine eminim.”
Dünyanın en büyük gıda ve içecek organizasyonu
Dünyanın gıda ve içecek alanındaki en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan FoodDrinkEurope, aynı zamanda Avrupa’daki uluslararası kurum ve kuruluşların ortaklaşa çalıştığı en önemli yapı olma özelliğini taşıyor. Konfederasyon, gıda kalitesi ve güvenliği, sağlıklı beslenme, yeni geliştirilen gıdalar, etiketleme, tarım politikaları, uluslararası ticaret, sürdürülebilir gelişme, çevrenin korunması gibi konularda faaliyetler gösteriyor.
FoodDrinkEurope’un en önemli çalışma organı
Liaison Committee, Avrupa ve uluslararası enstitülerle istişare halinde çalışıyor ve AB’deki gıda ve içecek endüstrisinin en büyük temsilcisi niteliğini taşıyor. Komite başkanı olarak Mehmet Tütüncü, Avrupa gıda sanayiinin bilimsel, ekonomik ve yasal konulardaki gelişimi için alınan kararlarda söz sahibi olacak.
Komitede Kellogg’s, Tate&Lyle, Ferrero, Coca-Cola, General Mills, PepsiCo, Kraft Foods, Heinz, Agrokor, Südzucker, Cargill, Mars, P&G, Heineken, Danone, Unilever, Nestlé, Barilla gibi her biri alanında lider şirketlerden oluşuyor.
Yıldız Holding, 2009 yılında ilk Türk şirketi olarak komiteye üye olmuş, o günden bu yana komitenin çalışmalarına katkıda bulunmuştu.
Gıdahattı.com/05.08.2013