• Künye
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Site İçi Arama
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

Küçük işletmelere destek kampanyası: “Bir Alışverişle Çok Şey Fark Eder”

Pandemi döneminde küçük işletmelerin faaliyetlerine devam etmelerini desteklemek üzere, “Bir Alışverişle Çok Şey Fark Eder” sloganı ile yeni bir kampanya başlatıldı.

26 Mart 2021
Süre:4 mins read
Tatlıda merdiven altı üretimlere dikkat!
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Pandemi döneminde küçük işletmelerin faaliyetlerine devam etmelerini desteklemek üzere yeni bir kampanya başlatıldı. “Bir Alışverişle Çok Şey Fark Eder” sloganı ile hayat bulan kampanya, tüketicileri ihtiyaçlarını küçük işletmelerden karşılamaya davet ediyor.  

TOBB ve Visa, ekonominin belkemiği KOBİ’lerin %99’unu oluşturan küçük işletmeleri pandemi sürecinde desteklemek üzere “Bir Alışverişle Çok Şey Fark Eder” kampanyasını başlattığını duyurdu.

Kampanyanın amacı, ülke genelinde tüketicilere çağrıda bulunarak herkesi ihtiyaçlarını yaşadıkları bölgedeki yerel küçük işletmelerden karşılamaya teşvik etmek.

Pandemi ile değişen koşullar küçük işletmeleri etkiliyor

Tüm dünyada ve Türkiye’de küçük işletmeler, pandemiyle oluşan yeni koşullar altında faaliyetlerini sürdürmeye çalışırken, aynı zamanda faaliyetlerini online ortama taşıma ve dijital ödeme kabul etme zorunluluğu ile karşı karşıya kaldı.

Visa tarafından gerçekleştirilen Avrupa’da KOBİ’ler araştırması, küçük işletmelerin yüzde 65’inin şirketlerinin geleceği konusunda endişelerini ortaya koyuyor.

Küçük işletmelerin tüketicinin hayatında yeri büyük!

Visa’nın gerçekleştirdiği bir başka araştırmaya göre ise tüketiciler, alışverişlerini kendi mahallelerindeki küçük işletmelerden yapma çağrısını, farkındalık yaratması açısından olumlu karşılıyor ve destekliyorlar. Araştırmaya katılanlar, mahallelerindeki küçük işletme çalışanlarını arkadaş ya da aileden biri gibi görme eğiliminde olduklarını dile getirirken, bu işletmelerden alışveriş yapmanın kendilerini yaşadıkları bölgeye daha da bağladığını ifade ediyorlar.

“Yaptığımız alışverişle küçük işletmelere destek olalım”

KOBİ’lerin ülke ekonomisinin bel kemiği olduğunu vurgulayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

“Ekonomide COVID-19 pandemisinden en çok etkilenenler küçük işletmeler oldu. Pandeminin başlangıcından bu yana ya kapalı kaldılar ya da tam kapasiteyle çalışamadılar. Bu durum masraflarını karşılayamamalarına, finansmana erişimde zorluk çekmelerine, tedarik zincirlerinde ise aksamalara yol açtı.

Ekonomideki canlanmanın kaynağı; tüketici harcamaları

Şimdi ise kontrollü normalleşme dönemiyle ekonomide bir canlanma görüyoruz. Bu canlanmanın en önemli kaynağı ise tüketici harcamaları. Bu harcamaları doğru kanalize etmemiz halinde ekonomik toparlanmayı çok daha hızlı sağlayacağımıza inanıyorum. Burada da küçük işletmeler büyük rol oynuyor. Küçük işletmeler, KOBİ’ler ülke ekonomimizin bel kemiği, istihdamın can damarları. Dolayısıyla bu canlanma esnasında da tüketiciler olarak küçük işletmelere destek olmamız, ekonominin daha hızlı toparlanmasını, küçük işletmelerin faaliyetlerine kaldıkları yerden devam etmelerini, tedarik ve değer zincirlerinin de tekrar sağlıklı bir şekilde işlemesini sağlayacak.

“Bir Alışverişle Çok Şey Fark Eder” kampanyası ile tüketicilerin yaptıkları alışverişle küçük işletmelere destek olabileceklerini vurgulamak, yapılacak bir alışverişin küçük işletmeler nezdinde çok önemli olduğunu ifade etmek istiyoruz. Küçük işletmelerin sesleri hiç bitmesin, hayatlarımızdaki yerleri hiç eksilmesin istiyoruz ve tüm herkesi bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz.”

“Küçük işletmelerin sesi hiç eksilmesin”

Kampanyayı değerlendiren Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel de; “Küçük işletmeler ekonomik hayatımızı olduğu kadar, toplumsal hayatımızı da zenginleştiriyor.  Visa’nın Avrupa’da 3 yıldır yürütmekte olduğu “Bir Alışverişle Çok Şey Fark Eder” kampanyasını TOBB iş birliğiyle ülkemizde hayata geçirerek küçük işletmelerden alışveriş yapmanın ekonomimize ve toplumumuza faydaları konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.  Bu çağrımız ile ’küçük işletmelerin sesleri hiç bitmesin, hayatlarımızdaki yerleri hiç eksilmesin’ diyoruz” açıklamasında bulundu.

Visa “Bir Alışverişle Çok Şey Fark Eder” çağrısını daha geniş kitlelere ulaştırmak için bir reklam filmine de imza attı. Profesyonel oyuncular yerine gerçek küçük işletme sahip ve çalışanlarının rol aldığı filmde, hepimizin yakından tanıdığı, manav, kuruyemişçi, terzi, çiçekçi, kahveci, lostracı, dönerci gibi çeşitli iş kollarının zihinlerimize kazınmış olan çalışma sesleri yankılanıyor.

Etiketler: küçük işletmeTOBBVisa Türkiye
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

1 milyon lira cirosu olan lisede öğrenciler yazın da çalışıyor!
Eğitim

TOBB ve Google’dan meslek lisesi öğretmenlerine eğitim

20 Nisan 2021
İş dünyasının fikri ve sınai mülkiyet hakları için önemli adım!
Güncel

İş dünyasının fikri ve sınai mülkiyet hakları için önemli adım!

5 Nisan 2021
Küçük işletmelere dijitalleşme desteği!
Ekonomi

Küçük işletmelere dijitalleşme desteği!

19 Mart 2021

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Sürdürülebilir kalkınma amaçlarında üniversitelerin en iyisi İTÜ!

Sürdürülebilir kalkınma amaçlarında üniversitelerin en iyisi İTÜ!

21 Nisan 2021
Nisan ayı beklenti anketi: Enflasyon beklentisi 1,5 puandan fazla arttı

Amerika’da ballar, yarım asır öncesinin radyoaktif serpintilerini taşıyor!

21 Nisan 2021
elektrik faturasi-kayip-kacak-gidahatti

Elektrik şirketlerine pandemi yardımının faturası vatandaşa çıkacak!

21 Nisan 2021
Gençler de çok ağır geçirebilir! COVID-19 yoğun bakım sorumlusu uyardı…

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı’ndan tam kapanma çağrısı: “Yükü taşıyamayız!”

21 Nisan 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Site İçi Arama

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.