Toprak Mahsulleri Ofisi
Ülkemizde nimet olarak tanımlanan ve temel besin kaynağı olan ekmek tüketimindeki israfın boyutları yıllardan beri biliniyor. Konuyla ilgili olarak yapılan onca uyarı ve kampanyaların da sonucu etkilemediği bir gerçek. Günümüzde açlık çeken toplumların yanı sıra bu soruna kapı aralayan bölgelerin de artması Türkiye’yi de bilimsel bir çalışmaya yöneltti.
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü; Prof. Dr. Adem ELGÜN, Prof. Dr. S.Sezgin ÜNAL, Prof. Dr. Hamit KÖKSEL ve Prof. Dr. Hazım ÖZKAYA ‘ya büyük bir araştırma yaptırdı. Ekmek tüketimi ile ilgili tutum ve davranışlar ile ekmek israfı üzerinde etkili olan faktörler konulu araştırma raporu da bir kitapta toplandı. Ülkemizde ekmek israfının, hem üretimde hem de tüketim aşamasında yaşandığı vurgulanan raporda, günlük üretim ve israf üzerine çarpıcı rakamlar veriliyor.
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar
ODTÜ Toplum ve Bilim Merkezi
Elinizdeki bu kitapta, gelişen teknolojiyle birlikte hayatımıza girmeye başlayan genetiği değiştirilmiş organizmalar hakkında temel bilgiler verilmiştir. Ayrıca genetiği değiştirilmiş organizmaların sağlık, tarım, çevre ve ekonomi üzerindeki faydaları; çevre ve gıda güvenliği üzerine olası olumsuz etkileri basitçe aktarılmıştır.