• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Ekonomi

Kimyada Ar-Ge Projeleri ödüllendirildi

15 Kasım 2015
Süre:4dk Okuma
Kimyada Ar-Ge Projeleri ödüllendirildi
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Kimya ihracatında katma değeri artırmak ve sanayicilere inovatif fikirler sunabilmek amacıyla düzenlenen “Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı” bu yıl beşinci kez gerçekleştirildi. En yaratıcı 13 Ar-Ge projesine 140 bin TL ödül verildi.

TİM’in koordinatörlüğünde, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) ortaklığı ve TÜBİTAK desteğiyle gerçekleştirilen “5. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektöründe AR-GE Proje Pazarı” İstanbul Dış Ticaret Kompleksi’nde düzenlendi. Kimya sektörünün en büyük inovasyon etkinliği olan Ar-Ge Proje Pazarı; üniversiteler, araştırma kurumları, sanayiciler, girişimciler ile ilgili kamu kurumlarını bir araya getirdi.

İlaç ve Eczacılık Ürünleri, Boyalar ve Yapıştırıcılar, Plastik ve Kauçuk, Kozmetik, Sabun ve Temizlik Ürünleri ile Temel Kimyasallar alanlarında başvuruda bulunan ve değerlendirmeye uygun görülen 140 proje, akademisyen ve sanayicilerden oluşan Değerlendirme Kurulu Üyeleri tarafından “online” ortamda puanlama sistemiyle değerlendirildi.

İlk 30’a giren proje sahipleri sunumlarıyla, projelerini jüri üyelerine detaylı olarak anlattılar. Değerlendirme sonucunda kategoriler bazında en başarılı projeler 15 bin, ikinciler 10 bin, üçüncüler ise 5 bin TL ile ödüllendirildi.

İKMİB Başkanı Murat AkyüzKimya Ar-Ge Proje Pazarı Ödül Töreni’nde konuşan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, “Kimya sektörü katma değer potansiyeli yüksek plastik, kozmetik, ilaç ve eczacılık, boya gibi önemli alt sektörlere sahip. Kimya sektörü Türkiye ihracatının ilk üçünde yer almasına rağmen biz bu rakamların çok daha yukarısına çıkabileceğine inanıyoruz. Bunun için de her fırsatta katma değeri artırıcı Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını destekliyoruz. Amacımız ihracatımızın kilogram başına değerini gelecek yıllarda en az 2,5 dolar seviyesine getirebilmek. Kimya Ar-Ge Proje Pazarı bu anlamda bizi geleceğe dair umutlandıran bir proje. İlk yola çıktığımız günden bu güne tanık olduğumuz yaratıcı fikirler ve proje sahiplerimizdeki girişimci ruh da bizlere cesaret veriyor.” dedi.

Akyüz, yapılan çalışmaların yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladığını belirterek, “2013 yılında gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğimizde ticarileşen cilt lekelerini gideren portakal özlü krem, bu yıl Dubai Beautyworld Fuarı’nda ilk kez tanıtıldı. Temennimiz bu projelerin diğer sektörlerde yayılması ve sayılarının artması” diye konuştu.

Kimya Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Necmi SadıkoğluAr-Ge Proje Pazarı’nda bu yıl tüm sektörlerde iyi hazırlanmış, kendi alanlarında bir ilk olan çok başarılı projelerin yarıştığını belirten Yürütme Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu da, “Zorlu bir değerlendirme sürecinin ardından 30 proje sona kalmayı başardı. Bu projelerin her biri ödül alsın ya da almasın, sanayicilerimiz tarafından üretime kazandırılabilecek nitelikte değerli projeler. Artık bu noktada biz sanayicilerimizin ilgisini bekliyoruz. Ayrıca dereceye giren projelerimiz yıl boyunca sektörel fuarlarda sergilenerek sanayiciyle buluşacak” diye konuştu.

5. Kimya Ar-Ge Proje Pazarı’nda ödül kazanan projeler şöyle:

İlaç ve Eczacılık Ürünleri Kategorisi

Birincilik Ödülü:

Proje Adı: Platin Metalinin Saflaştırılarak İlaç Sektörüne Kazandırılması

Proje Sahibi: Cem Özer – Mert Zerin

İkincilik Ödülü:

Proje Adı: Endüstriyel ve Moleküler Kullanıma Yönelik Pankreatik Tripsin ve Kimotripsin Enzimlerinin Üretimi

Proje Sahibi: Dursun Kısa

Üçüncülük Ödülü:

Proje Adı: Doku Mühendisliği için İpek Proteinine Dayalı Yara Yanık Malzemesinin Üretimi

Proje Sahibi: Kemal Kesenci

Plastik ve Kauçuk Kategorisi

Birincilik Ödülü:

Proje Adı: Atık Plastiklerin Tek Seferde Yoğunluklarına Göre Kademeli Ayrıştırılması

Proje Sahibi: Saim Bayrak – Oğuzcan Ünver

İkincilik Ödülü:

Proje Adı: Citycar: L7 Sınıfı Taşıt İmalatı

Proje Sahibi: Bahram Dovletov

Temel Kimyasallar Kategorisi

Birincilik Ödülü:

Proje Adı: Su Hazırlama ve Atık Su Arıtımında Kullanılan Poliakrilamid Sentezi

Proje Sahibi: Emrah Vaydoğan

İkincilik Ödülü:

Proje Adı: Kalıcı Kalp Pili Bataryası Prototipi Geliştirilmesi

Proje Sahibi: Hamide Aydın

Üçüncülük Ödülü:

Proje Adı: Rutenyum Tabanlı Yeni Nesil Güneş Pillerin Üretimi

Proje Sahibi: Nilgün Kayacı

Boyalar ve Yapıştırıcılar Kategorisi

Birincilik Ödülü:

Proje Adı: Nanoteknolojik Yüzey Koruma Kimyasalı

Proje Sahibi: Emre Akar

İkincilik Ödülü:

Proje Adı: Beton Güçlendirici Donatı Telleri İçin Yerli, Uygun Fiyatlı, Doğada Çözünebilen Su Bazlı Yapıştırıcı Üretimi

Proje Sahibi: Nilgün Kalaycıoğlu Özpozan

Üçüncülük Ödülü:

Proje Adı: Metalik Malzemelerin Boyanması İçin Yeni Nesil Manyetostatik Boyaların Geliştirilmesi

Proje Sahibi: İmren Özcan

Kozmetik, Sabun ve Temizlik Ürünleri Kategorisi

Birincilik Ödülü:

Proje Adı: Çamaşır ve Bulaşık Makinesinde Kullanılabilen 2si 1Arada Çevre Dostu, Doğal Kaynaklı Deterjan Üretilmesi

Proje Sahibi: Derya Akgün

İkincilik Ödülü:

Proje Adı: Yanıklar, Yara İzleri, Böcek Sokmaları Durumlarında Çözümünüz; Acil Durum Spreyi

Proje Sahibi: Alim Ozan Evliyaoğlu

GIDAHATTI DERGİSİNİ ÜCRETSİZ İNDİRİN

android Apple

Etiketler: guncelİKMİB Başkanı Murat Akyüzödül
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Ülker 2 kategoride uluslararası ödül kazandı
Gıda Haberleri

Ülker 2 kategoride uluslararası ödül kazandı

11 Aralık 2020
huzursuz-bağırsak-sendromu-www.gidahatti.com
Sağlık

D vitamini eksikliği, Huzursuz Bağırsak Sendromu nedeni

9 Mayıs 2019
avrasya-ambalaj-istanbul-fuari-2017-genel-gidahatti
Ekonomi

Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı sektörü buluşturdu

26 Ağustos 2018

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Johnson & Johnson’ın koronavirüs aşısı ABD’de onaylandı!

Japonya’da koronavirüs aşısında yan etkiler görüldü!

8 Mart 2021
Son dakika… Cumhurbaşkanı açıkladı: Kademeli normalleşme il bazında Mart’ta başlayacak

Meclis’te yeni bir komisyon oluşturulacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı…

8 Mart 2021
Diş fırçaladıktan sonra ağız çalkalanmalı mı?

Florür çocuklarda zekâ geriliğine yol açıyor mu?

8 Mart 2021
Meteoroloji yarın için uyardı! Kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji tahminleri | 9 Mart 2021 Salı (yarın) hava durumu

8 Mart 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.